Ja sa hystam lapovat box od stareho duro a nahradit tim miniatur .akt. chladic na grafike ATI 9550!!! dufam ze sa to nedokasle! A vlastne oplat sa lapovat?
Intel P4 3,0Ghz@3,675Ghz,Abit IC7-G(i875p),Gfx MSI FX 5900XT 390/700@450/920,Pqi 2*512Mb 400Mhz CL2,5//// §§§§ AMD duron 1,3;Asus seria X A7v8x_x;Ati R 9650 èip Asus 256Mb 400Mhz
no podla mojich skusenosti 12 hod lapovania max -5 *C ale ako podla toho aky bol povrch, mozno (urcite) zavazi aj to ze vzdy je zmena pasty od vyroby na AC
amater napísal:Ja sa hystam lapovat box od stareho duro a nahradit tim miniatur .akt. chladic na grafike ATI 9550!!! dufam ze sa to nedokasle! A vlastne oplat sa lapovat?
Neviem aky ma BOX chladic na Durona povrch , ale na Bartona je hrozny (Aj Cu platnicka , aj Al pasiv), tam som lapoval aj koli tomu ako to vyzera :o
A 12 hodin som to urcite nerobil (Al pasiv) , Cu uz je horsie, ale tiez sa da zmaknut (s dostatkom horkej cokolady )
EDIT: Tiez som dal ten pasiv na GPU , ale len polovicu a bez Cu platnicky (koli hmotnosti). KeD je mierne ovievany, tak je uplne chladny. Ak tam das cely pasiv, tak asi bude treba podopriet grafiku.
Nesqwik napísal:@ VodnikIN ako sa to vezme da sa este ultrazvukom , u nas na skole sa to ,,doladuje,, kyselinami a su aj dalsie specialne spousoby ale vacsinou financne narocnejsie
Dalo by sa to vybavi u teba na skole? Za nejake $$ ze by si mi 3 bloky na vodnika prebehol nejaky strojom ;-)
CPU AMD Barton XP 1833MHz@2200MHz (1.7V) -> Watercooled | MB Abit NF7-SL rev.2.0, NB -> Watercooled | RAM A-Data Vitesta 2x256MB | VGA Saphire Radeon 9600XT -> Watercooled | SOUND SB Audigy 2 | HDD Hitachi 7K250 160GB + Hitachi T7K250 160GB | DVD LG 4120B DVD-RW | CASE Avance B031 + AC Fan 3| PSU Chill Inovation 400W rev.2 | MONITOR Fujitsu-Siemens P19-2 Clen Obcianskeho Zdruzenia blava.net
Ja mam na lapovanie jednoduchy sposob. v praci pouzivam rozne diamantove brusne pasty a stymi je to uplna hracka. za cca 30 min. prace mam povrch ako zrkadlo. v compe mam takto vylesteny chladic na cpu a gpu.
@ VodnikIN >> no kyselinky by sa este ako tak dalo ale k ultrazvucke nemam pristup ... bo je ,,len,, jedna a je tam poradovnik asi tak 1/2 roka dopredu
Mne staci klasicke lapovanie, nepotrebuje super hladky povrch Nechce sa mi s tym ale hodiny kruzit hore dole po doske a nemam na to cas, ten povrch je dost nanic a o iba o lesteni sa neda hovorit, chcelo by ho smirglakmi este dojemna zbrusit a potom nejaku dokoncovacku s pastou ci tou kyselinkou. Myslel som ze tam na to mate nejaku masinu s ktorou sa to prebehne a je hotovo.
CPU AMD Barton XP 1833MHz@2200MHz (1.7V) -> Watercooled | MB Abit NF7-SL rev.2.0, NB -> Watercooled | RAM A-Data Vitesta 2x256MB | VGA Saphire Radeon 9600XT -> Watercooled | SOUND SB Audigy 2 | HDD Hitachi 7K250 160GB + Hitachi T7K250 160GB | DVD LG 4120B DVD-RW | CASE Avance B031 + AC Fan 3| PSU Chill Inovation 400W rev.2 | MONITOR Fujitsu-Siemens P19-2 Clen Obcianskeho Zdruzenia blava.net
@ VodnikIN > masinku na brusenie mame k tej je v pohode pristup ... a super na nej je ze sa da brusit pod vodou ... ak by si nieco potreboval spravit tak sa nejak dohodneme (ICQ)