no to Downcore som našťastie poznal a dosť som sa čudoval, že si mám pomôcť vypnutím jadier

Tak som skúsil aspoň to ostatné a výsledok som prv nepoznal žiadny a potom keď som dal PC uspať, tak som ho nemohol prebrať (žeby zle fungujúce C1E). Takže som to radšej nastavil v biose na pôvodné hodnoty a ani som sa tu k tomu nevyjadroval
to j4ro: Takže na mojej doske má mám asi smolu

Ono je to celkom luxusná FX doska, ale predsa len je to už starší AM2+ FX790/SB750. Napadajú ma iba dva riešenia. Napísať do ASUSu, nech mi vydajú bios s turbom (čo asi moc zmysel nemá

a možno to nie je ani zrealizovateľné na SB750). Alebo potom nejaká jednoduchá aplikácia, ktorá by sa zapínala spolu s Windowsom a by jednoducho vždy vypla Turbo. Tak ako to robí AOD alebo keby a dalo AOD nastaviť tak, aby sa zapínalo samo (to by ešte nemusel byť problém), ale aj samo vyplo turbo (čo už moc fungovať nechce). Ono keď aj v AOD vypnem turbo, tak ono to turbo sa zapne hneď ako AOD vypnem (čo by tiež nejako nevadilo), ale keď znova AOD zapnem, tak to turbo je zase zapnuté (nechápem prečo si to nedokáže zapamätať nastavenia).
Možno to nejak v tom AODčku ide, len neviem ako to tak nastaviť alebo existuje nejaká aplikácia. Tak ak niekto poznáte riešenie, tak sem s ním