chcem si preinstalovat svoj operacny system, mam Vistu Home Basic,
a potrebujem poradit ako na to, naposledy mi ju preinstalovaval kamarat ktory je momentalne prec a moj system je uz znacne pomaly a zevraj by potreboval preinstalovat,
napise mi tu niekto par rad ako na to aby som to zvladol aj ja "priemerne zdatny IT laik"
Vopred diky za odpovede
pomoc pri preinstalovani Windows Vista
- scpeter1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
Re: pomoc pri preinstalovani Windows Vista
malo informacii...mas origos DVD?Mas zalohu na HDD?Alebo?
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10
No origo DVD nemam, ja som ten notas kupoval novy stymto operacnym systemom,
A ci mam zalohu na hardisku to neviem, ako to zistim?
A ak nemam zalohu, tak co treba kupit ?
A ci mam zalohu na hardisku to neviem, ako to zistim?
A ak nemam zalohu, tak co treba kupit ?
- glirpi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
predpokladam, ze si s particiami disku od kupy nerobil nic. takze treba zistit presne aka F klavesa ti spusti instalacku systemu, ktoru mas na hdd na skrytej particii. kazdy to ma trocha inac.. mozno F11, mozno mas moznost obnovit system v ponuke po stlaceni F8 pri bootovani systemu..
no skusal som obnovovat system klasickym sposobom pomocou nastroja "obnovenie systemu" a nepomohlo
a ako zistim ktora klavesa F mi spusta to instalacku?
a ako zistim ktora klavesa F mi spusta to instalacku?
- glirpi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
ako uplne prvu moznost by som skusil cez F8 a pozrel ci v tej ponuke nie je niekde na spodu moznost instalovat system.. ak nie tak potom uz iba cez google pozriet podla typu tvojho notebooku.
no takze, som to nakoniec skusal obnovit a pritom obnoveni to zamrzlo (asi 6 hodin sa nic nedialo furt pisalo ze obnovuje registre) tak som vitahol baterku a operacny system v prdeli
Dal som tam novy a hlavne som si dal rozsirit RAM-ku mal som 1G a furt bola plna, teraz ma 3 G a je zaplnena tak na 20- 40 % cize okolo 1 G
Dozvedel som sa ze vista ma dost velke naroky na RAM takze hadam to teraz bude slapat v pohode.
Inak dik za rady ;-)
A este jedu vec kedze mam teraz novy system kto mi poradi ako ho zalohovat aby som zas nemusel platit ak budem potrebovat preinstalovat?
Dal som tam novy a hlavne som si dal rozsirit RAM-ku mal som 1G a furt bola plna, teraz ma 3 G a je zaplnena tak na 20- 40 % cize okolo 1 G
Dozvedel som sa ze vista ma dost velke naroky na RAM takze hadam to teraz bude slapat v pohode.
Inak dik za rady ;-)
A este jedu vec kedze mam teraz novy system kto mi poradi ako ho zalohovat aby som zas nemusel platit ak budem potrebovat preinstalovat?