v podstate budem mať dosť blbú otázku, ale nedá mi to pokoja...

Chodievam z času na čas do kina Cinemax v ESC v BB, kde ich premiatajú aj v tzv. 3D.
Môj problém je v tom, že keď som išiel na také filmy premietané v 3D, napr. Harry Potter a dary smrti 2, či Hugo a jeho veľký objav ( o ktorom Cameron vyhlásil, že je to najlepší 3D film) tak som tam tých pre mňa postrehnuteľných výrazných 3D efektov vedel porátať na prstoch dvoch rúk.. Hoc moji kamoši/šky sa rozplývali aké to bolo super priestorové, no mne to skôr prišlo v tom 3D efekte všetko tmavé, občas rozmazané, ponuré a hlavne málo výrazného "priestoru" som tam videl..
Moja otázka:
Viem, že niektorí ľudia vôbec nedokážu na základe ich očných chýb vidieť tento 3D efekt v TV, či v kinách, ale existuje aj možnosť, že určitá skupina ľudí (napr. ako ja) vidí len určité 3D efekty a ostatné nie?:-D Lebo verte mi, či nie, ja ich v tých filmoch vidím minimum a nechápem, prečo je to 3D potom tak populárne...?!:) Lebo ako som spomínal, mňa tento efekt vo výsledku skôr ruší, lebo filmy sú tmavé, zábery občas v mojich očiach rozmazané, ponuré..
ďakujem za názory...