Dnes zamnou doutekala susedka s problemom ze jej vypina NB asi po 15 minutach a velmi sa zahrieva, kedze ma 57 rokov tak som od nej za opravu ziadal len financne ohodnotenie
. V tejto teme sa chcem s Vami podelit o moje skusenosti ako si dat opet do chodu svoj stary zapraseny, ale dobry Notebook.
Ako priklad posluzi NB Acer 5520G(AMD Turion TL-60,GeForce 8400M G,1GB 667RAMM,250GB HDD)
Potrebne naradie: šrobovak s malou krizovou koncovkou, vysavac + nadstavec s kefkou, teplovodiva pasta najlepsie strieborna, prava+lava ruka
Všetko pripravene, ide sa na to
Nebudem dokumentovat ktore matice treba odskrutkovat kedze sa jedna o vseobecny navod. Hlavne je sa dostat k suciastkam ako je procesor, graficke jadro a zbernica. Ak mate problem dostat sa ku tymto suciastkam hladajte nasledovne navod na YOUTUBE : "nazov_vasko_notebooku" dissasemble.
Je potrebne kompletne odskrutkovat a odpojit chladiaci system a očistit staru termopastu
Tak tato mriezka je snad nielen vzduchotesna, ale aj vodotesna no skusat to nebudem
Na čistenie ventilatorov najrašej pouzivam vysavac
Nez znovunasadite chladenie nezabudnite naniest novu teplovodivu pastu, mne sa najviac osvedcila strieborna(nezasichá)
V tomto pripade som este skontroloval teplotu VGA pomocou GPU-Z a nechal prebehnut 3DMark03. Pri necinnosti mala karta 50C a po 3DMarku 59C, na NVIDIA forach som cital ze karta ma mat 65Celsia pri Idle a 78C pri gamingu cize povazujem svoju pracu za dobre odvedenu a verim ze tento moj navod niekomu s Vas pomoze.
CROSSER