upgrade PC (BF3, autocad..)
upgrade PC (BF3, autocad..)
caute,
momentalne mi odisla doska (asus striker extreme) a tak ma to nutit rozmyslat nad upgrade...
ako tak citam na forach, tak si asi rozmyslim kupu dosky ASUS P9X79 + CPU Intel Core i7-3820
je tam naozaj taky minimalny rozdiel vo vykone? drtim Battlefield 3 a priatelka pracuje na pc s AutoCadom..
teraz zvazujem tuto zostavu:
ASUS P8P67 DELUXE Rev 3.0 + Intel Core i5 2500K - 3.3GHz BOX + CORSAIR DDR3 4x4096MB CMX16GX3M4A1333C9
poradte, pls, aku volbu zvolit.. predsa len nekupujem HW kazdy mesiac..
dik
momentalne mi odisla doska (asus striker extreme) a tak ma to nutit rozmyslat nad upgrade...
ako tak citam na forach, tak si asi rozmyslim kupu dosky ASUS P9X79 + CPU Intel Core i7-3820
je tam naozaj taky minimalny rozdiel vo vykone? drtim Battlefield 3 a priatelka pracuje na pc s AutoCadom..
teraz zvazujem tuto zostavu:
ASUS P8P67 DELUXE Rev 3.0 + Intel Core i5 2500K - 3.3GHz BOX + CORSAIR DDR3 4x4096MB CMX16GX3M4A1333C9
poradte, pls, aku volbu zvolit.. predsa len nekupujem HW kazdy mesiac..
dik
Re: upgrade PC (BF3, autocad..)
To co zvazujes je dobra volba. Na hry urcite netreba Intel Core i7-3820. Ale kedze priatelka robi na autocad, tak silnejsi procak nebude na skodu a potom kompromis a idealne riesenie by bol i7 2600k. Avsak aj i5 2500k je dost dobry a bude ti stacit. Zalezi na ako dlho ho ches pouzivat.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Zabudol si uviest rozpocet aky mas a ci sa jedna len o tie 3 komponenty. Chladenie na CPU netreba? Skrinka, grafika, HDD, popripade SSD?
uz som objednal...
pripadny dalsi upgrade bude na Ivy Bridge, ktore by mali byt kompatibilne s LGA1155...
dik
pripadny dalsi upgrade bude na Ivy Bridge, ktore by mali byt kompatibilne s LGA1155...
dik
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Hm..no neviem za aku cenu si to objednal, ale ta doska sa mi zda !zbytocne! draha...to uz by som radsej zobral tuto http://www.alza.sk/asus-p8z68-v-gen3-d276129.htm ... a + mas podporu PCI Express 3.0 do buducna (kedze uz mame Tahiti a v dohladne aj Kepler)
Kedy ludia pochopia, ze pre SB/IB netreba drahe dosky a vsetko je to len o vybave, ktoru vacsina nevyuzije ani z 50%, ale zaplatit to musi
Kedy ludia pochopia, ze pre SB/IB netreba drahe dosky a vsetko je to len o vybave, ktoru vacsina nevyuzije ani z 50%, ale zaplatit to musi
objednat som to sice objednal, ale zrusit to mozem...
ide len o tieto 3 komponenty... max. este v blizkej dobe ssd hdd.
doska, ktoru si sem dal je cca o 37€ lacnejsia. je pravda, ze uz podporuje PCIe 3. clovek si uz mysli, ze si vybral a zase nieco
tak teraz dalej idem hladat a porovnavat.
ide len o tieto 3 komponenty... max. este v blizkej dobe ssd hdd.
doska, ktoru si sem dal je cca o 37€ lacnejsia. je pravda, ze uz podporuje PCIe 3. clovek si uz mysli, ze si vybral a zase nieco
tak teraz dalej idem hladat a porovnavat.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Ved sa ti este poriadne nic neodporucilo a ty si uz objednal ...tak sa to nerobi.
Daj rozpocet, mozno sa tam zmesti aj nejake SSD
Daj rozpocet, mozno sa tam zmesti aj nejake SSD
max 570€
momentalne nic moc.. ale su ine priority, tak hladam nieco do tejto sumy. pozeral som v ageme, kde by ma ta povodna zostava stala cca 460eur, ale samozrejme, ze nemaju vsetko skladom - mozno aj nastastie, lebo by to uz bolo kupene. pc doma ziva prazdnotou a caka na nove diely.
pc ma zivy a potreboval som ho uz vcera , tak preto take rychle rozhodovanie
momentalne nic moc.. ale su ine priority, tak hladam nieco do tejto sumy. pozeral som v ageme, kde by ma ta povodna zostava stala cca 460eur, ale samozrejme, ze nemaju vsetko skladom - mozno aj nastastie, lebo by to uz bolo kupene. pc doma ziva prazdnotou a caka na nove diely.
pc ma zivy a potreboval som ho uz vcera , tak preto take rychle rozhodovanie
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
a za 40€ sa ti tam zmesti aj fajny chladic... takze mozes objednavat
dikes, uz som teda objednal final zostavu, dufam. hdd som dal o nieco vacsi (90GB), lebo uz mam skusenosti doma - mam do raidu disky (160GB)...
dufam, ze to bude do 3 dni...
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
WTF?? Preco si zmenil SSD? Prave ten by som teda vobec nebral
do prkinka, preco?
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Pred tyzdnom som jeho mensieho brata posielal na RMA s dovodu BSOD a pred par dnami som pocul presne o rovnakom probleme od ineho cloveka...a to nehovorim o tom, co ti najde v tejto suvislosti google
Nehovorim, ze je nepouzitelny (mozno to riesi novy FW, ale v mojom pripade to nevyriesil), ale Crucial, Samsung 830 a Corsair Performance PRO su viacmenej istota...preto som ti ho tam aj supol (a mam ho osobne odskusany pri cca 2200 hodinovom uzivani)
Nehovorim, ze je nepouzitelny (mozno to riesi novy FW, ale v mojom pripade to nevyriesil), ale Crucial, Samsung 830 a Corsair Performance PRO su viacmenej istota...preto som ti ho tam aj supol (a mam ho osobne odskusany pri cca 2200 hodinovom uzivani)
tak idem este hladat...
dam vediet a opytzm sa na pripadny vyber
dik zatial
dam vediet a opytzm sa na pripadny vyber
dik zatial
Musia mať z teba radosť