Zdroj - rady pri kupe
Zdroj - rady pri kupe
Zdravim . Zaciatkom marca zvazujem kupu noveho zdroja, a chcem mat uz teraz jasno co a ako aby som vedel ako porozdelovat € na ostastne veci. Zatial by som stym chcel krmit taktovanu GTX 560 Ti , PHENOM X4 945 ale uz chcem aj zaivestovat do buducnosti pri tom zdroji , kedzde budem kupovat novu MB a CPU ( nieco podobne 2500K-2600K+ OC ak sa bude dat 4.5GHZ a viac ale uz IB). Rozmyslal som nad http://www.tichepc.sk/Super-Flower-SF-5 ... -King.html , do oka my padli este aj http://www.tichepc.sk/Corsair-zdroj-650 ... 120mm.html a http://www.tichepc.sk/Seasonic-X-660-66 ... l?arg1=001 ale nasiel som aj Cougar GX 600 ale za 145€ mi to pride vela, ked za 130 zozeniem tie AX a X series SS. Z lacnejsich variant mi padol do oka http://www.tichepc.sk/Seasonic-M12II-62 ... l?arg1=001 . Zdroj chcem kupit taky co zvladne OC procesoru (2500K,2600K) a GPU (560Ti 1GHZ ak pojde) aj s nejakou tou rezervou. Dakujem
Spoiler: ukázať
- elementar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
Re: Zdroj - rady pri kupe
To uz su take zdroje ze sam musis vediet kory z nich chces... tu hra rolu aj vec v kusu... ja by som si ale vzal flowera a tych 550 je len pri platine potiahne aj 650... a zas kludne staci aj SS M620
600+ na tie zostavy bohate staci
600+ na tie zostavy bohate staci
Uz ked vidim ze flower stoji napr. 117€ a SS X-660 stoji 120 ... tak je to dost nerozhodne ci
- elementar
- Sponzor fóra silver
oba su semi passiv oba su vyborne... s tym rozdielom ze flower ma o nieco lepsiu ucinnost a taktiez dokaze potiahnut to co SS no ale potom ma "uz len" ucinnost ako SS a to gold+
tazko najst jedno vacsie plus pre niektory z nich
tazko najst jedno vacsie plus pre niektory z nich
Presne tak - SuperFlower 550W je v podstate 650W Gold zdroj, s tým že ho výrobca označil na nižší výkon a mohol nalepiť účinnosť 80+ Platinum
O schopnosť napájať spomínanú zostavu by som sa naozaj nebál Mám taktovanú i5 2400, predtým i7 2600K, zdroju sa ani len neroztočil ventilátor, spotreba celej mašiny pod 100W pri záťaži.
O schopnosť napájať spomínanú zostavu by som sa naozaj nebál Mám taktovanú i5 2400, predtým i7 2600K, zdroju sa ani len neroztočil ventilátor, spotreba celej mašiny pod 100W pri záťaži.
Tak potom som asi rozhodnuty asi pre SuperFlower ked ho tak kazdy chvali . Vraj je tam to super ze ventilator sa roztaca az pri urcitej teplote ci ako to tam je
A gudas : tym ze ze napajanie zostavy nebude problem ani po upgrade na i5/i7 takt. na 4 ghz a vyssie a pretaktovanu VGA ?
A gudas : tym ze ze napajanie zostavy nebude problem ani po upgrade na i5/i7 takt. na 4 ghz a vyssie a pretaktovanu VGA ?
nie nie, maximalne i5/i7 po dokupeni a zatial len jedna GTX 560 Ti, takze nic extra... vsetky zdroje aj ten AX 650 aj SS-X a Flower maju semi pasivny chod , t.j ze sa roztaca ventilator pri urcitej dobe ?
- elementar
- Sponzor fóra silver
Flower nad 70 C s tym co na nom bude napojene to ani neroztocis
Tak to je pekne , v tom pripade asi ked bude kupa aktualna objednat ten SuperFlower , ked si to tak v hlave porovnam s Corsairom alebo SS-X tak mi to pride o 3€ lacnejsie (myslim SF) a v inych obchodoch priblizne rovnaka cena a este to ze to ma lepsiu ucinnost no .
edit: Este som sa chcel spytat, ked som cital recenziu o SF tu na pc.sk bolo tam pisane o tom ze aka bude zivotnost ked sa to chladi az pri 70tke , konkretne : "Otázna je životnosť súčiastok pri takto nechladenom zdroji, aj keď na druhej strane kvalitné Nippon Chemi-Con kondenzátory s ratingom na 105°C sú upokojujúcim argumentom."
edit: Este som sa chcel spytat, ked som cital recenziu o SF tu na pc.sk bolo tam pisane o tom ze aka bude zivotnost ked sa to chladi az pri 70tke , konkretne : "Otázna je životnosť súčiastok pri takto nechladenom zdroji, aj keď na druhej strane kvalitné Nippon Chemi-Con kondenzátory s ratingom na 105°C sú upokojujúcim argumentom."