batoh na notas
batoh na notas
Ahojte,
Potreboval by som tak trosku poradit s batohom na notas. Ten co mam teraz (nejaky trust) sa uz tak troska rozpada a potreboval by som nieco nove. V principe mal by to byt nejaky slusny/lacny business batoh na prenasanie:
- notas: Dell E5420 (14")
- nabijacka
- myska
- bordel okolo (gastrace, puzdro na okuliare, citacka smart karty, 2.5" externy disk nejaky dalsi bordel)
- prilezitostne locking kabel
- prilezitostne by sa mal vojst externy 3.5" externy disk + usb a power kabel.
Poziadavky:
- aby sa mi tam vsetko voslo
- nepremokavy
- idealne by bolo keby v nom notas vydrzal aj mensi pad, ziadne extremy
- cena, cim lacnejsie tym lepsie, avsak kludne dam aj 50e ak bude stat za to. Predsa len nekupujem batoch na prilezitostne nosenie ale na denno denne nosenie.
Idealne by bolo keby ste niekto mali nieco co sa da zohnat.
Co som zatial pozeral, avsak zle sa to vybera iba podla obrazkov na nete:
1. http://www.hej.sk/pocitace-prislusenstv ... y-cerveny/
2. http://www.hej.sk/pocitace-prislusenstv ... 5-4-cerny/
Nejake ine napady?
Diky.
Potreboval by som tak trosku poradit s batohom na notas. Ten co mam teraz (nejaky trust) sa uz tak troska rozpada a potreboval by som nieco nove. V principe mal by to byt nejaky slusny/lacny business batoh na prenasanie:
- notas: Dell E5420 (14")
- nabijacka
- myska
- bordel okolo (gastrace, puzdro na okuliare, citacka smart karty, 2.5" externy disk nejaky dalsi bordel)
- prilezitostne locking kabel
- prilezitostne by sa mal vojst externy 3.5" externy disk + usb a power kabel.
Poziadavky:
- aby sa mi tam vsetko voslo
- nepremokavy
- idealne by bolo keby v nom notas vydrzal aj mensi pad, ziadne extremy
- cena, cim lacnejsie tym lepsie, avsak kludne dam aj 50e ak bude stat za to. Predsa len nekupujem batoch na prilezitostne nosenie ale na denno denne nosenie.
Idealne by bolo keby ste niekto mali nieco co sa da zohnat.
Co som zatial pozeral, avsak zle sa to vybera iba podla obrazkov na nete:
1. http://www.hej.sk/pocitace-prislusenstv ... y-cerveny/
2. http://www.hej.sk/pocitace-prislusenstv ... 5-4-cerny/
Nejake ine napady?
Diky.
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Re: batoh na notas
ja som si nedavno (asi v septembri/oktobri) kupil toto http://www.samdex.sk/index.php?page=6&itm=5706
sice to stoji tolko ako tie dva co si uviedol spolu, ale podla mna je to super super kupa a naozaj to za tie prachy stoji. Samsonite je znacka na vysokej urovni a ja sam som s batohom velmi spokojny, zvladne toho vela, zmesti sa mi do toho slusny nakup, notas bez problemov aj s kadecim, ...
ten belkin je malicky, pocitaj s tym, ze okrem toho notebooku tam toho realne vela nevojde.
Dicota uz je vacsia, sice nepisu litre, ale stale vyzera byt ovela mensi ako ten Samsonite. No a co sa tyka velkosti, mozem asi len tolko povedat, ze mensi batoh ako ten Samsonite Vegas (podla vyrobcu 34l) by som uz nechcel.
No ak nie si ochotny dat 86 euro, tak aj z lacnejsieho si asi vyberies
sice to stoji tolko ako tie dva co si uviedol spolu, ale podla mna je to super super kupa a naozaj to za tie prachy stoji. Samsonite je znacka na vysokej urovni a ja sam som s batohom velmi spokojny, zvladne toho vela, zmesti sa mi do toho slusny nakup, notas bez problemov aj s kadecim, ...
ten belkin je malicky, pocitaj s tym, ze okrem toho notebooku tam toho realne vela nevojde.
Dicota uz je vacsia, sice nepisu litre, ale stale vyzera byt ovela mensi ako ten Samsonite. No a co sa tyka velkosti, mozem asi len tolko povedat, ze mensi batoh ako ten Samsonite Vegas (podla vyrobcu 34l) by som uz nechcel.
No ak nie si ochotny dat 86 euro, tak aj z lacnejsieho si asi vyberies
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
Mi pride ten samsonite ako obrovsky/strasne siroky Keby bol o kusicek, tak 1/3 tensi... Pripadne, nevies z toho svojho spravit par realnych fotiek a niekam to hodit?
- M1ch4l
- VIP
ci je nepremovaky to neviem a ani vyrobca na stranke nepise, takze nemam moc ako zistit. Asi samotny material nepremovaky nebude, ale co som si vsimol, tak urcite je ten povrch nejako upraveny, lebo je celkom hydrofobny (teda nechce vodu vsiaknut do seba, ale voda zostane na vrchu). Taku povrchovu upravu ale bude asi treba casom obnovit, existuju rozne spreje na to a je mozne, ze by si to musel robit aj s inymi batohmi (ktore originalne akoze su nepremokave).
Slaby dazd to zvladne a pri silnom dazdi si sam vytiahnes dazdnik alebo sa dakde schovas. v Pohode sa do toho batohu s notasom + vsetkym prislusenstvom + zositom(mi) + termoskou + desiatou + nejakymi drobnostami zmesti este skladaci dazdnik. Len otazka je, ci chces chodit tak nalozeny
Fotecky sa pokusim dodat hned ako sa dostanem k niecomu, s cim to mozem realne odfotit (stary mobil foti hnusne). Skoro nikdy to nevyzera tak ako na fotkach na samdexe, tam je riadne nafucany. Je to placatejsie.
No nemusi ti to vyhovovat, nehovorim, ze si ho musis kupit, len ze ja som spokojny. Pripadne ak ta zaujala znacka, tak maju v ponuke aj ine, ale Vegas je myslim najvacsi z tych batohov na kazdodenne nosenie (a ja som velky batoh chcel).
Slaby dazd to zvladne a pri silnom dazdi si sam vytiahnes dazdnik alebo sa dakde schovas. v Pohode sa do toho batohu s notasom + vsetkym prislusenstvom + zositom(mi) + termoskou + desiatou + nejakymi drobnostami zmesti este skladaci dazdnik. Len otazka je, ci chces chodit tak nalozeny
Fotecky sa pokusim dodat hned ako sa dostanem k niecomu, s cim to mozem realne odfotit (stary mobil foti hnusne). Skoro nikdy to nevyzera tak ako na fotkach na samdexe, tam je riadne nafucany. Je to placatejsie.
No nemusi ti to vyhovovat, nehovorim, ze si ho musis kupit, len ze ja som spokojny. Pripadne ak ta zaujala znacka, tak maju v ponuke aj ine, ale Vegas je myslim najvacsi z tych batohov na kazdodenne nosenie (a ja som velky batoh chcel).
- mArtinko5MB
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32
ja som si pred dvoma mesiacmi kúpil tento http://www.snowboard-online.sk/batoh-og ... angreylin/ a nemôžem naň povedať krivé slovo, vyzerá byť malý, ale zmestí sa doň kvantum vecí. Je pekný a pohodlný. Vzhľadovo vyzerá ako keby mal 25L objem, má však 35L. Všetko okrem toho 3,5'' nosím pravidelne v ňom. Miestno pre notebook je spevnené, takže by to mohlo niečo málo vydrťať, v podstate splňa všetko, čo si požadoval. Na snowboard online som kúpil posledný kus:D
nejaký offtopic nie ?:D nikde nie je stanovená cena 20, batoh je široký pojemstefan.koval napísal:manezlke som kupil za 20e batoh v CR v sieti X-bags. za tu cenu velmi vela muziky no neviem ci su aj tu na SVK. v prahe su vecsinou v nakupnych centrach
Naposledy upravil/-a mArtinko5MB v St 29. Feb, 2012, 16:45, upravené celkom 1 krát.
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
manezlke som kupil za 20e batoh v CR v sieti X-bags. za tu cenu velmi vela muziky no neviem ci su aj tu na SVK. v prahe su vecsinou v nakupnych centrach
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- M1ch4l
- VIP
fotecky (kamarat drzi batoh a ja fotim s jeho samsung Galaxy S2):
http://dl.dropbox.com/u/1617726/batohfo ... 151327.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1617726/batohfo ... 151358.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1617726/batohfo ... 151411.jpg
edit: jo pardon, batoh bol foteny prazdny, ale dnu bol ten obal na notebook a v hornom vrecku 100g caju. Ak by bol vnutri notebook, moc by sa nezmenilo, len by bol asi viac natiahnuty, lebo notebook by to zatazil trochu.
btw, neviete niekto ci sa na dropboxe da urobit public link na cely adresar? Alebo tuna dakde som videl niekto mal tam urobenu Gallery a dal link na Gallery a nie osobitne na fotky...ako to urobim?
http://dl.dropbox.com/u/1617726/batohfo ... 151327.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1617726/batohfo ... 151358.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1617726/batohfo ... 151411.jpg
edit: jo pardon, batoh bol foteny prazdny, ale dnu bol ten obal na notebook a v hornom vrecku 100g caju. Ak by bol vnutri notebook, moc by sa nezmenilo, len by bol asi viac natiahnuty, lebo notebook by to zatazil trochu.
btw, neviete niekto ci sa na dropboxe da urobit public link na cely adresar? Alebo tuna dakde som videl niekto mal tam urobenu Gallery a dal link na Gallery a nie osobitne na fotky...ako to urobim?
- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
ja mam tento samsonite a som maximalne spokojny
http://www.samdex.sk/index.php?page=6&itm=5888
vystuzeny batoh, takze sam drzi tvar a nespolieha sa na obsah aby tak robil (notebook)
aj v silnom dazdi bol notebook vpohode
pri brutalnom lejaku (kedze dazdnik nenosim) sice vo vnutri citit miernu vlhkost, no nic co by notasu vadilo, kedze vo vode stat nebude prave vdaka vnutornemu vystlaniu
notas je ako v bavlnke a prezil aj necakane pady, nic sa mu nestalo, kedze to pekne pohlcuje energiu a nie je sanca aby dopadol notas dajako na hranu (ako v nevystuzenej brasni)
ani pri nizkych teplotach (pod -35c) nebol problem so zipsami ani s nicim inym
do skoly idealny, a aj nakup sa donho vojde (ale nie velky, a ked ma clovek nahadzane vnutri kable, papiere, atd, tak sa tam toho moc nevojde)
jedine minus je snad cena
vystuzeny batoh, takze sam drzi tvar a nespolieha sa na obsah aby tak robil (notebook)
aj v silnom dazdi bol notebook vpohode
pri brutalnom lejaku (kedze dazdnik nenosim) sice vo vnutri citit miernu vlhkost, no nic co by notasu vadilo, kedze vo vode stat nebude prave vdaka vnutornemu vystlaniu
notas je ako v bavlnke a prezil aj necakane pady, nic sa mu nestalo, kedze to pekne pohlcuje energiu a nie je sanca aby dopadol notas dajako na hranu (ako v nevystuzenej brasni)
ani pri nizkych teplotach (pod -35c) nebol problem so zipsami ani s nicim inym
do skoly idealny, a aj nakup sa donho vojde (ale nie velky, a ked ma clovek nahadzane vnutri kable, papiere, atd, tak sa tam toho moc nevojde)
jedine minus je snad cena
...
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 25. Aug, 2009, 10:38
Ten samsonite ktorý ponúkol užívateľ nado mnou mám aj ja a maximálna spokojnosť. pri obrovskom Lejaku ani kvapka vody vo vnútri (vlhkosť áno ale nič extrémne) počas zimy som na ňom mal asi 30 min sneh a nič sa nestalo. dokonca som sa pošmykol na lade cestou do školy a noťas to prežil bez škrabanca. Jediná vec ktorá sa mi najprv nepáčila, ale teraz som skôr rád, je že sa 15.6" dáva pomerne ťažko ale ak sa človek naučí ako tak to ide dobre. jediná nevýhoda je možno tá cena ale nepoznám lepšiu možnosť.
Nosím v ňom noťas + nabíjačka + HDD (2,5") a 3 hrubé projekty celkovej hrúbky asi 5cm (spolu) a miesta je tam ešte stále veľa.
nemám mu nič čo vytknúť.
Nosím v ňom noťas + nabíjačka + HDD (2,5") a 3 hrubé projekty celkovej hrúbky asi 5cm (spolu) a miesta je tam ešte stále veľa.
nemám mu nič čo vytknúť.
Battletag: Expodan#2226
- mArtinko5MB
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32
si rozmýšľal, keď si to písal ?:D lebo si to odporuje ...jesus1992 napísal: pri obrovskom Lejaku ani kvapka vody vo vnútri (vlhkosť áno ale nič extrémne)
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
Dakujem. Tento som pozeral tiez a zrejme aj donho pojdem. Cena zas nie je nejaka extremna (alza 89), avsak ani nizka, takze sa da. Predsa len nekupujem to na jedno pouzitiejcdenton12 napísal:ja mam tento samsonite a som maximalne spokojny
- KatjushaMan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Nov, 2006, 02:00
ja som kupil z exisportu exitrek noris 25L
vojde mi tam 15,6 notasa, nabijacka 1,5 L voda, predlzovacka, velka desiata, balik bateriek, puzro na ukuliare, kvantum skript a zositov
nenasiel som na nete a vela hodin na robenie fotiek
vojde mi tam 15,6 notasa, nabijacka 1,5 L voda, predlzovacka, velka desiata, balik bateriek, puzro na ukuliare, kvantum skript a zositov
nenasiel som na nete a vela hodin na robenie fotiek
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
v ke z dlhej chvile v sportisime som si kupil batoh loop, stal ma 17e a neviem si ho vynachvalit
cely chrbat ma masivne polstrovanie, takze nic netlaci ani pri masivnom zatazeni
v hlavnej velkej priehradke mas malicke puzdro na doklady, taktiez 3 priehradky na papier a4, to mas na chrbtovej casti, na opacnej strane je sietkovana priehradka a tam mozes napchat napriklad smradlave ponozky
samotny notebook mam v takom vyberatelnom puzre na popruhu, ma tiez slusne polstrovanie, vopchal sa mi tam dell d830 co je 15,4 hrubsieho formatu.
do predneho vacku napchas asi 7pier, mas tam dalsiu sietku na blbosti, dalsia priehradka na doklady a potom take dalsie 2 na mys/kable, dalej je tu zavesna klipsna a este male puzdierko v ktorom nosim 2,5hdd
este z predu je zip a dalsie miesto kde mam servitky ktorych nikdy nieje dost, hlavne ak si na turistike.
Batoh ma 2 stahovacie popruhy cize sa da stensit, ludom velmi neprekazas v mhd a taktiez ma zapinanie na prsiach, takze zlepsuje nosenie.
Mam ho uz nieco vyse roka, zatial mi nepretiekol dovnutra, hoc priamo po dazdi som sa s nim prechadzal malokedy, ale napriklad vytecena polievka mi nepresla cez to dalsie puzdro na notas. Zipsi su kvalitne prezsivane, taktiez su lepene a ma taky softshellovi charakter.
K nosnosti - som v tom nosil 2/3 notasi, 3,5hdd, nabijacky, fotak, popripade litrovku borovicky, vzdy sa to dalo nejako napratat
Ak budem najblizsie potrebovat batoh, budem sa obzerat po tejto znacke.
cely chrbat ma masivne polstrovanie, takze nic netlaci ani pri masivnom zatazeni
v hlavnej velkej priehradke mas malicke puzdro na doklady, taktiez 3 priehradky na papier a4, to mas na chrbtovej casti, na opacnej strane je sietkovana priehradka a tam mozes napchat napriklad smradlave ponozky
samotny notebook mam v takom vyberatelnom puzre na popruhu, ma tiez slusne polstrovanie, vopchal sa mi tam dell d830 co je 15,4 hrubsieho formatu.
do predneho vacku napchas asi 7pier, mas tam dalsiu sietku na blbosti, dalsia priehradka na doklady a potom take dalsie 2 na mys/kable, dalej je tu zavesna klipsna a este male puzdierko v ktorom nosim 2,5hdd
este z predu je zip a dalsie miesto kde mam servitky ktorych nikdy nieje dost, hlavne ak si na turistike.
Batoh ma 2 stahovacie popruhy cize sa da stensit, ludom velmi neprekazas v mhd a taktiez ma zapinanie na prsiach, takze zlepsuje nosenie.
Mam ho uz nieco vyse roka, zatial mi nepretiekol dovnutra, hoc priamo po dazdi som sa s nim prechadzal malokedy, ale napriklad vytecena polievka mi nepresla cez to dalsie puzdro na notas. Zipsi su kvalitne prezsivane, taktiez su lepene a ma taky softshellovi charakter.
K nosnosti - som v tom nosil 2/3 notasi, 3,5hdd, nabijacky, fotak, popripade litrovku borovicky, vzdy sa to dalo nejako napratat
Ak budem najblizsie potrebovat batoh, budem sa obzerat po tejto znacke.
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Uz som kupil ten druhy samsonite.
V porovnani s tym starym platenym vakom je to krok vpred aj ked si budem musiet zvykat na to ako sa tam ten notas vklada... Zatial ho mam len prvy den takze uvidime...
V porovnani s tym starym platenym vakom je to krok vpred aj ked si budem musiet zvykat na to ako sa tam ten notas vklada... Zatial ho mam len prvy den takze uvidime...