Ako stíšiť PC
Ako stíšiť PC
Caute chalani mam takú otázku kamoš moj spravil chybu so skrinkou a kúpil http://www.alza.sk/thermaltake-element-t-d140750.htm ciže celkom syto no ono aj ta moja je ale v každom prípade on by chcel spravit niečo zo zvukom respektíve hlukom. Mojou radou je dat dole ventilátor ktorý ma hore a kúpiť dlmiacu penu a dať ju hore a na boky pomôže to?inak jeho zvysok pc nie je vobec hlučný najviac asi hucia tie venilátory ale to je kvoli tomu ze to má pod nohami a vsetok zvuk prechádza cez tú dieru.Čo vy na to??V prípade tlmiacej peny akú použit z alzy má tam zľavu. Dakujem za odpoveď. Limit okolo 20 - 25e
Spoiler: ukázať
- xcubus
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Mar, 2008, 14:00
Re: Ako stíšiť PC
treba vymenit stock vetraky za nieco lepsie, odporucam napr. Noctua.
mozes prilozit dalsi fan z boku, ale nezabudni ze ak tam je neaka silnejsia grafika tak to bude beztak hucat.
mozes prilozit dalsi fan z boku, ale nezabudni ze ak tam je neaka silnejsia grafika tak to bude beztak hucat.
on tam ma gelid fany zregulované s fanmateom a aj tak pocuje GK je tam gigabite 560 ti a procák 2500k s gelidom cize podla mna v komponentoch chyba neni skor v tej skrini ale tak novu nekúpi a rad by to vyriesil aspon castocne i ked je mi jasne ze bude nieco pocut ale ten prietok vzduchu je fakt silna pritom ten ventilator ide na 1000 otackach myslim
edit: ide o to vytvorit nieco podobne ako fractal r3 aj kked nie uplneale dať tam len jeden fan in a jeden out a pena
edit: ide o to vytvorit nieco podobne ako fractal r3 aj kked nie uplneale dať tam len jeden fan in a jeden out a pena
- elementar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
Najjednoduchsiu a najlacnejsiu a najcastejsie vykytovanu variantu ti mozem poradit odvibrovat disk... v prvom kroku ho oddel od toho sita a poloz na neaku penu (dlhodobo neodporucam koli teplotam) ak je to ono kupis lacny odvibrovaci kit alebo si spravis homemade zavesenie na neake gumy... vetreky len regulovat... Gelidy niesu hlucne... grafika sa uz v idle neda ztisit ? a co zdroj ? s tym odkial ide zvuk sa da lahko ofrckat
- vavrapeter
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ut 26. Apr, 2011, 22:15
Podla mojho nazoru najskor treba detekovat pricinu toho zvuku co nechce. Ci je to grafika, chladic procesora, HDD alebo ozaj tie ventilatory. Potom treba zmerat vsetky teploty a zamerat sa na zachladenie danej casti inym sposobom. Mam pochybnosti, ze sa to da za 25€ zvladnut, aby to bolo realne pocutelne.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Tak takvavrapeter napísal:Podla mojho nazoru najskor treba detekovat pricinu toho zvuku co nechce. Ci je to grafika, chladic procesora, HDD alebo ozaj tie ventilatory. Potom treba zmerat vsetky teploty a zamerat sa na zachladenie danej casti inym sposobom. Mam pochybnosti, ze sa to da za 25€ zvladnut, aby to bolo realne pocutelne.
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D
Hero 4670k validator
Hero 4670k validator
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
aku ma VGA? (ktory presne model)
aky ma zdroj?
samotne vetraky nebudu hucat, gelidy su fajn, cize zameral by som sa na grafu, zdroj a disky.
tiez je dobre dat si pozor nech sa skrina nedotyka stolu a pod., to prenasa dobre vibracie a sposobuje hluk.
taktiez, ak to este tak nema spravene, vsetky vetraky uchytit pomocou antivibracnych kolickov, u takejto skrinky to dost pomoze kedze neni z moc hrubeho plechu..
aky ma zdroj?
samotne vetraky nebudu hucat, gelidy su fajn, cize zameral by som sa na grafu, zdroj a disky.
tiez je dobre dat si pozor nech sa skrina nedotyka stolu a pod., to prenasa dobre vibracie a sposobuje hluk.
taktiez, ak to este tak nema spravene, vsetky vetraky uchytit pomocou antivibracnych kolickov, u takejto skrinky to dost pomoze kedze neni z moc hrubeho plechu..
Steam: michalsveto
GK http://www.alza.sk/gigabyte-n560oc-1gi-d216538.htm
zdroj http://www.alza.sk/corsair-cx600-v2-d237950.htm
disky http://www.alza.sk/seagate-barracuda-72 ... 250171.htm a ssd http://www.alza.sk/crucial-m4-64gb-d238303.htm
osobne som ten pc pocul okrem vzduchu nebolo nic ine pocut ani nevybrovalo teda nie v zatazi ale bolo pocut jasný zvuk z ventilátorov i ked to je mozno bezny zvuk ale ak to ide dohora tak je to dost neznesitelne ale tak to je mozno vec kazdeho osobne no ja sa pytam ci by sa s tym dalo nieco spravit skusim ten disk ale ssd nema preco vybrovat a seagate mam aj ja a ziadny problem
zdroj http://www.alza.sk/corsair-cx600-v2-d237950.htm
disky http://www.alza.sk/seagate-barracuda-72 ... 250171.htm a ssd http://www.alza.sk/crucial-m4-64gb-d238303.htm
osobne som ten pc pocul okrem vzduchu nebolo nic ine pocut ani nevybrovalo teda nie v zatazi ale bolo pocut jasný zvuk z ventilátorov i ked to je mozno bezny zvuk ale ak to ide dohora tak je to dost neznesitelne ale tak to je mozno vec kazdeho osobne no ja sa pytam ci by sa s tym dalo nieco spravit skusim ten disk ale ssd nema preco vybrovat a seagate mam aj ja a ziadny problem
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
tak ja to vidim na VGA. ma nejaky soft na ovladanie otacok VGA?
(teoreticky, ak nema, tak tusim riva tuner to vedel, teda ja mam skusenosti len s MSI Afterburner ale to je postavene na riva tuneri cize aj ten by to mal vediet)
(teoreticky, ak nema, tak tusim riva tuner to vedel, teda ja mam skusenosti len s MSI Afterburner ale to je postavene na riva tuneri cize aj ten by to mal vediet)
Steam: michalsveto
ok tak skusit rivu a ak pomoze ciastocne pomoze aj ta tlmiaca pena alebo na tu vykaslat?ale ked je to vyuzivane v najtichsich skrinkach malo by to nieco pomoct co vy nato?
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Pena urcite pomoze, no najprv treba zregulovat ostatne mozne dovody hluku v skrinke. Investiciu do odhlucnovacej peny zvazovat az v poslednom pripade
tak ano ale čo vylepší ked má na procesore gelid tranquillo aj ked viem ze neni to najlepsi ale tak určite ho nehodi do suflika a nekupi d14 alebo nieco podobne pretože uchladi to a ako hovorim to neni pricina zvuku dalej ma novy disk aj ked disky sa hybu a robia tym niejake zvuky a na GK chladenie nevymeni kvoli zaruke a videl som aj horsie chladenia. Ja mu to poradim nasledovne teda po vašej konzultácií. Všetko treba zregulovat ci uz pomoci fanmatov ktore má alebo dosky dalej skusit ten disk odvibrovat nejakou penou skúsiť nech dá PC dole zo stolíka lebo má ho na takej tej poličke co býva na kancelárskych stolíkoch a ak sa to zlepší nech dá ešte tu penu a musí to byt ultra tiché a tú penu akú by ste odporúčili máte s tým skusenosti?asi radšej hrubšiu na alze majú 3 druhy tušim 4 alebo 16 mm
- elementar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
ja by osm nebal nbitoru ked sa bude narabat iba s otackami... inak sa asi zregulovat tie fany nedaju zaujimave myslel som si ze gigabyte je tichy... btw a urcite to nieje zdroj CX niesu bohvie co
vieš čo neviem keby mám ten PC doma a počuvam stale by som vedel v čom je problém ale tak bol som tam asi pol hodku ale vylučil som ho že ten nerobi neporiadok a ani ta GB ako som už povedal ide len o vzduch ktorý prudi do hora a ten počuť ked preráža tu plechovu mriežku nad fanom a to sa širi hore k ušiam užívatela
- vavrapeter
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ut 26. Apr, 2011, 22:15
No neviem, ale peknu sprostost si mu poradil s tym osadenim fanu na bocnicu. Tu obrdieru by mal praveze niecim, co najviac vzduchotesnym zakryt (prelepit).xcubus napísal:treba vymenit stock vetraky za nieco lepsie, odporucam napr. Noctua.