Neviete mi povedať preco mi hadze BlueScreen ked cez BIOS nastavim CPU na 4.6 Ghz? Teploty nie su problem..
Na 4.2 Ghz ide uplne v pohode...ale 4.6 asi tak iba 1h...
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
Co to, jak to taktujes? Nebodaj cez nejaku shitnu asus utilitu? Sup sup do biosu.
A ked taktujes tam, tak postni screeny z nejakeho normalneho monitorovacieho softu, ako CPU-Z, HWmonitor a pod. A hlavne nech je to v burne
BTW SB sa taktuje cez nasobic, na cele BCLK (RAM) sa vyprdni.
tie obrazky ktore su vacsie asi neukazuju nic moc...
ale aj CPU-Z ukazuje na 4.2Ghz 1.344-1.360 V
zabudol som na screen z BIOSU...PS. taktujem cez BIOS len screeny voltov som chcel cez AI Suite 2
Naposledy upravil/-a overlordslovak v Št 01. Mar, 2012, 19:35, upravené celkom 1 krát.
To mi postovat vobec nemusis
Lepsie je taktovat priamo zmenou nasobica + offset (pre setriace funcie), ako cez to turbo.
BTW riesili sme toto so stenlym par stran do zadu, staci sa na to mrknut. Asrock je v podstate asus a polozky biosu su vo vacsine identicke.
Skus dat USB na FAT32. Toto neviem ako na asuske funguje.
tu su screeny...skusal som daco... neslo BOOTnut... asi na to ... uz mam jeden i7 2600K na stene zaveseny spolu s ASUS MAXIMUS IV EXTREME rev.3
dajte mi nejake tipy...ale trochu konkretnejsie (cisla)
Naposledy upravil/-a overlordslovak v Št 01. Mar, 2012, 21:41, upravené celkom 1 krát.
co tak si trosku nastudovat nieco o OC 2600K
je toho dost
hlavne je povypinat vsetky tie prkotiny na cpu, a pokial ti nebootuje a mas bsod tak slabe V pustas,
skusaj postupne a su tu aj clanky ako taktovat tieto procaky