Trvala max. rychlost citania u NEC4571A

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Používateľov profilový obrázok
hanni
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 02. Mar, 2006, 02:00

Trvala max. rychlost citania u NEC4571A

Príspevok od používateľa hanni »

Dnes mi dosla tato mechanika a mam problem s rychlostou citania CD a DVD...mechanika totiz nedokaze sama regulovat rychlost citania,toci stale na maximalne otacky...pustil som film v AVI aj DVD,stale to iste-toci na maximum.Podarilo sa mi zregulovat rychlost cez program na regulaciu rychlosti Drive Speed v Nere,ale to podla mna nie je uspokojive riesenie. Viete niekto,kde moze byt problem?Da sa to vyriesit softwarovo alebo je chybna mechanika?Pri takom hluku sa film absolutne neda pozerat...Druha mechanika LG4163B ide za rovnakych podmienok uplne potichu.

Ake mate s tymto skusenosti u starsich NECov?Vyriesi to popripade novy FW?Zatial som teda dost sklamany :cry:
Payne
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 13. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Payne »

No ja by som skusil novy firmware...
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!
hanni
Nový používateľ
Nový používateľ

Ta napalovacka je uplna novinka,jediny a najnovsi FW je 1.01...ale na pctuningu mi tvrdili,ze NECy pri citani bezne tocia na plne otacky a su hlucne...kamos ma 3520 a tvrdil,ze mu ide potichu...tak teraz naozaj neviem,,,je to moj prvy NEC. :roll:
MBG
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 22. Aug, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa MBG »

neviem ci ti to pomoze, ale ja mam NEC 2500 a ta je pri citani CD/DVD maximalne ticha, az nepocutelna....
hanni
Nový používateľ
Nový používateľ

Toto mi presne tvrdil aj kamarat,ktory ma NEC 3520..ale bavil som sa na pctuningu s chlapikom,ktory robi recenzie na cdrharde a ten robil recenziu aj na 4571...jemu to tiez islo stale na max pri citani a tvrdil,ze je to aj u starsich NECov uplne normalne.Ja osobne som sa este s mechanikou,ktora toci pri citani dat stale na max ani nestretol....iba u tejto mechaniky.
Lukasko^
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 04. Nov, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Lukasko^ »

keby mam nieco take pocuvat doma pri filme alebo uz len pri hrani hier tak by som tu mechaniku rozbil kladivom.
robour
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa robour »

Mas pravdu HANI tieto nove NEC su dost hlucne prave pre tie otacky. Tiez mam LG4165 aj som to porovnival. Vyhodou tej "hlucnosti pri NEC" je ze pri kopirovani z DVD na disk to je rychlovka. Ale filmy sa na tom moc pozerat nedaju. :cry:
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
hanni
Nový používateľ
Nový používateľ

Ja to absolutne nechapem,ze taketo nieco mozu vyrobit :( ved je to uplne nelogicke,aby mechanika tocila pri pozerani DVD rychlostou 16x,ked to zvladne precitat rychlostou 1-4x pri uplnej nepocutelnosti?Ona proste pozna pri citani iba 2 rychlosti..max a ziadnu...skusal som rozne media,programy,hry,filmy...stale na max :E

A uz som zistil,ze rovnako hlucny je aj NEC 4550 aj 4551.
subz3ro
Dátum registrácie: Št 28. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa subz3ro »

robour napísal:Mas pravdu HANI tieto nove NEC su dost hlucne prave pre tie otacky. Tiez mam LG4165 aj som to porovnival. Vyhodou tej "hlucnosti pri NEC" je ze pri kopirovani z DVD na disk to je rychlovka. Ale filmy sa na tom moc pozerat nedaju. :cry:
Neviem ako 4kova rada, ale napr. 3kova rada NEC mala stock firmware nastaveny tak, ze pri detekcii DVD-ROM medii (tzn. aj pri DVD+R resp. DVD+RW s nastavenym BookType) pouzila rychlost citania 2x - co bolo naozaj tiche.
Samozrejme, vacsina ludi to nevyuzije (vratane mna), nakolko rychlost grabbovania DVD je neunosne pomala - a radsej siahne po zmodovanom FW.
There are 10 types of people in the world. Those who know binary and those who don't.

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"