Neznámy problém (integrovaná grafika)

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
sedrik_7
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 28. Feb, 2012, 10:08

Neznámy problém (integrovaná grafika)

Príspevok od používateľa sedrik_7 »

Zdravím Vás, ja mám dosť veľký problém s tým,že občas mi akosi PC štrajkuje odkedy som z neho vybral grafickú kartu (GTX560Ti Golden Sample). Poslal som ju na reklamáciu, ale to sem nepatrí. Kartu som vytiahol vo štvrtok, PC bežal bez problému, no dnes mi začal štrajkovať v tom, že keď som ho reštartoval (cez Windows), tak po zapnutí mi nereagoval monitor. Proste iba blikal ako v "stand by" režime. Nechápal som, tak som asi trikrát po sebe vytiahol a dal späť HDMI kábel, ktorým je prepojený PC s monitorom a zrazu to nabehlo. Nedalo mi to pokoj a nebol som si istý, či je to už v pohode, tak som zas reštartoval PC a zas to isté. Monitor iba blikal, no nechal som ho nabehnúť a monitor sa zapol až keď sa načítala pracovná plocha. Teda dovtedajší priebeh od BIOSU po spustenie Windowsu monitor iba blikal ako v "stand by" a akonáhle naskočila plocha, tak sa zapol a išiel bez problému. Pri ďalšom reštarte monitor nenabieha vôbec a tak sa to strieda, občas skúšam ten HDMI kábel vytiahnúť a dať späť a raz to naskočí, raz nie.

Dúfam,že mi bude môcť niekto poradiť, pretože bez grafiky mi nezostáva nič iné, ako fungovať na integrovanej, tak to musím nejakým spôsobom vyriešiť a dúfam, že žiadna súčiastka nie je odpálená.

Monitor som skúšal pripojiť na Magio Box a išiel bez problému okamžite. Ešte som nevyskúšal pripojiť PC s VGA káblom, teda nie cez HDMI ale VGA, resp. DVI.

Za každú pomoc ďakujem.
Monitor : Samsung SyncMaster SA350 23" FullHD ; Case : Thermaltake Strike MX ; Procesor : Intel Core i5 2500 3,30GHz 6MB ; Motherboard : Intel DH67VR ; Grafická karta : aktuálne žiadna :-) ; SSD : OCZ Agility III 60GB ; HDD : WD Caviar Black 1 TB ; Zdroj : Fortron Black Power 750W 85+
Používateľov profilový obrázok
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44

Re: Neznámy problém (integrovaná grafika)

Príspevok od používateľa STENLY »

zabudol si na to najdoležitejšie: na zostavu
skús v biose nastaviť "primárne zobrazovadlo": onboard
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
sedrik_7
Nový používateľ
Nový používateľ

Prepáč, myslel som na to, ale bol som zameraný na popis problému.

Dosku mám od Intelu DH67VR . Procesor Intel i5 2500, SSD disk 60GB a HDD 1TB Caviar Black. Mám to všetko v Thermaltake skrinke s 4 dodatočnými ventilátormi, takže prehrievanie vylučujem.

Do BIOSu sa neviem dostať nakoľko mi monitor vtedy iba bliká a je v "stand by" .
Monitor : Samsung SyncMaster SA350 23" FullHD ; Case : Thermaltake Strike MX ; Procesor : Intel Core i5 2500 3,30GHz 6MB ; Motherboard : Intel DH67VR ; Grafická karta : aktuálne žiadna :-) ; SSD : OCZ Agility III 60GB ; HDD : WD Caviar Black 1 TB ; Zdroj : Fortron Black Power 750W 85+
Používateľov profilový obrázok
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44

Príspevok od používateľa STENLY »

ako prvé zresetuj bios cez clear cmos a potom ak stále nebude nabiehať, tak stále stláčaj DELETE
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
sedrik_7
Nový používateľ
Nový používateľ

Budem stláčať F2, mne sa BIOS spúšta týmto tlačidlom. Ale áno, rozumiem. Zajtra ešte vyskúšam to VGA. Ja mám tak trocha podozrenie na vadný HDMI vstup na doske. Pokiaľ to nepôjde, zresetujem BIOS a potom dúfam,že sa doň dostanem.
sedrik_7
Nový používateľ
Nový používateľ

Zdravím,
problém som dnes vyriešil. Riešenie spočívalo v tom, že som resetoval BIOS, obnovil "pôvodné nastavenia" a už všetko beží.

Každopádne ďakujem za radu :)

Návrat na "Hardware všeobecne"