CPU+MB+RAM
CPU+MB+RAM
Ahoj,
chcel by som sa poradit, či sa mi oplati ist z Q6600 na i5 2500K. Ak ano tak by som k tomu potreboval poradit aj dosku na nejake to oc a ramky.
chcel by som sa poradit, či sa mi oplati ist z Q6600 na i5 2500K. Ak ano tak by som k tomu potreboval poradit aj dosku na nejake to oc a ramky.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Re: CPU+MB+RAM
Hej oplati sa, nedal si cenovy strop.
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D
Hero 4670k validator
Hero 4670k validator
http://www.tichepc.sk/Kosik?arg1=OTc2MT ... I5OTY4OjF8
pokial máš menši rozpočet tak iba 4 giga ram a túto dosku http://www.tichepc.sk/Asrock-P67-Pro3-B ... 1001154015
pokial máš menši rozpočet tak iba 4 giga ram a túto dosku http://www.tichepc.sk/Asrock-P67-Pro3-B ... 1001154015
Spoiler: ukázať
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Zavisi to od toho, na co ten PC pouzivas, ak je to na hry, aku tam mas graficku kartu, a ci si ho taktoval, a ak ano, ako vysoko si sa dostal.
ano taktoval ale len na 3,0 ghz.. neviem preco ale nastavil som voltaz na cpu 1,5 v v biose a v cpuid pise ze sa k cpu dostalo len 1,37-1,39v ... grafiku mam gtx 460 a monitor 19"
Jakub@ preco assrock? ja by som radsej nejaku asus kvoli tomu, ze sa v ich biose vyznam a poprosim davat veci z alzy . dik
Jakub@ preco assrock? ja by som radsej nejaku asus kvoli tomu, ze sa v ich biose vyznam a poprosim davat veci z alzy . dik
dobrá volba to bude a ešte aký zdroj máš?
http://www.alza.sk/asrock-z68-pro3-gen3-d300855.htm nech sa páči alza a preto asrock lebo je to veľmi dobrá doska v pomere cena/vykon vobec sa nemusis bat tej značky určite ti ju odporúči ovela viac ludí nie len ja asus v tejto cenovej kategórií nie je nič moc ešte pripadá do úvahy msi
http://www.alza.sk/asrock-z68-pro3-gen3-d300855.htm nech sa páči alza a preto asrock lebo je to veľmi dobrá doska v pomere cena/vykon vobec sa nemusis bat tej značky určite ti ju odporúči ovela viac ludí nie len ja asus v tejto cenovej kategórií nie je nič moc ešte pripadá do úvahy msi
Naposledy upravil/-a Jakub3211 v Po 05. Mar, 2012, 21:26, upravené celkom 1 krát.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
Vdrop, je to normalne, ak mas v zatazi tych 1.39. Zbytocne vysoke napatie, vacsina ide na 3 Ghz s default napatim, aku mas reviziu ? Ak mas G0, dostanes sa zarucene na 3.2 Ghz, s dobrym chladicom aj na 3.4 Ghz. Ku GTX460 to je prakticky zbytocnost, teda pokial to pouzivas prevazne na hry. Ak pouzivas programy narocne na CPU, tak sa to oplati, kvoli hram urcite nie.
ok.. mam nocuta neviem presne ktory ale se2... revizia G0..
a neje velky rozdiel medzi biosmi asus a asrock?
a neje velky rozdiel medzi biosmi asus a asrock?
Naposledy upravil/-a boXik v Po 05. Mar, 2012, 21:29, upravené celkom 1 krát.
a pocitujes nnedostatok v nejakej konkretnej hre/programe?ak nie tak uzivaj dalej a uvidis neskor
- dendroid
- Sponzor fóra gold
Ked mas reviziu G0, tak to je nezmysel tolko donho pustat. Respektive na takom napati sa dostanes zarucene vyssie. A stale si neodpovedal na to, preco ten CPU vlastne chces...Pri vacsine hier ti lepsi CPU nepomoze.
pocutujem nedostatok ked mi kazdych 10 min sekne hra LOL pricom nemam problem na najvyssich detajloch v crysis.. a casto sa mi stava, ze sa mi pc z nicoho nic sekne v hra a musim resetovat... je to problem MB aspon myslim dufam a do 775 je zbytocne investovat a ked sa mi podari predat moje stare komponenty idem do toho
- dendroid
- Sponzor fóra gold
To by som si na tvojom mieste poriadne otestoval, v com mas problem. Preinstaluj win a skus nejake zatazove testy, kludne to moze byt nejaka prkotina.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
To mu sem tam zamrzne PC a ty mu preboha poradis, nech rovno upgraduje MB+CPU+RAM ? Ved ten problem moze byt kludne aj v grafickej karte, zdroji. Dokial nezistis, v com je problem, tak sa ti nic neoplati menit. Alebo vymen rovno cele PC, pretoze ti to mrzne . A kup si rovno najnovsi 6 jadrovy Sandybridge. Chapem, ze tu som na PC fore, kde kazdy vraza do PC vela penazi, ale co je vela to je vela. Skuste sa niektori zamysliet nad tym, co vlastne pisete.
jasne nechám odobrníka nech radí ok prirodzene nech si skontroluje v com moze byt problém sak urcite to zajtra neobjedná ale tak asi citi ze ten jeho procesor sa uz moc potí ja neradím kvoli tomu ze mu resetuje ale kvoli výkonu 2500k je slusný procesor co sa týka aj buducnosti takze nevidim problem ale hádam ma pravo rozhodnut majitel ci upgradne alebo nie a ako vidis sam sa rozhodol predtým ako som mu to potvrdil
boXik napísal:pocutujem nedostatok a ked sa mi podari predat moje stare komponenty idem do toho