sieťové úložisko
- F242
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 22. Aug, 2006, 02:00
Re: sieťové úložisko
Ked nieco kupis, napis potom nejake info/vysledky/skusenosti.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Feb, 2012, 17:01
alebo este doplat par eur, a maj aj esata. zyxel robi ten model aj s tym
Intel i5 13600K + Noctua NH-D14 | ASUS TUF Z690 | ASUS TUF RTX 3070 Ti O8G | 32GB 3600Mhz Kingston | Corsair HX750i | Samsung 980 pro 1TB + 970 evo plus 1TB | NZXT H7 flow | 5x 140mm arctic
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
pozeral som teraz a rozhodujem sa medzi segate black armor NAS 110 alebo WB my book segate je sice nas alw zase WB vraj ma dobru prenosovu rychlost ... aby som upresnil nebudem nonstop prenasat udaje hlavne pouzitie bude na zalohu a pripadne prenasanie dat a pozeranie filmov tak podla toho potrebujem posudit do je lepsie
WD pouzivame v robote, rychlosti podla mna niesu zle, ale nemam to odmerane, mozem pozriet v pondelok. U mna proti WD hovori poruchovost, uz nam odisli dva MyBook World Edition II (2xHDD RAID 1) - vzdy odisiel jeden disk a samotny mybook.
Doma som mal MyBook World s jednym diskom, ktory odisiel asi po 2,5 roku a tiez zobral so sebou HDD, tam nastastie stacilo vymenit plosak z rovnakeho disku a cez linux vydolovat data. V kazdom pripade, do WD by som uz nesiel. Ked som to rozoberal, tak to ma vetrak, ale neviem, kedy sa spusta a ci vobec, lebo tie disky su fakt tiche, ale priserne hreju, po vybrati som ho nevedel udrzat v ruke, aky bol horuci.
Doma som mal MyBook World s jednym diskom, ktory odisiel asi po 2,5 roku a tiez zobral so sebou HDD, tam nastastie stacilo vymenit plosak z rovnakeho disku a cez linux vydolovat data. V kazdom pripade, do WD by som uz nesiel. Ked som to rozoberal, tak to ma vetrak, ale neviem, kedy sa spusta a ci vobec, lebo tie disky su fakt tiche, ale priserne hreju, po vybrati som ho nevedel udrzat v ruke, aky bol horuci.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
tak na mojom pc bezia 2 wd a zatial chvalabohu bez problemov a o tom prehrievani to viem svoje ventilaton na ne bezi na 100% .. no poprosimta vedel by si mi to zmerat ale ked vravis ze su poruchove tak sa mi do toho moc nechce ist lebo ma uznebavi vkuse chodit nieco reklamovat a robit si nervy
V praci nam to odchadza cca. po 3,5 roku, najhorsie je vsak to, ze vacsinou to zobere jeden disk a druhy potom treba dolovat cez linux a aj to ide priserne pomaly. Ostatnych vyrobcov nepoznam, mame jeden lacie pripojeny k iMacu, ale ten mame relativne kratko a vacsinu casu je vypnuty, kolega ma doma nejaku hlinikovu skatulu s dvoma diskami, ale tu zapina len ked nieco potrebuje zalohovat alebo prehravat zo siete, pretoze strasne huci. Rychlosti citania/zapisu toho WD ti pozrem v pondelok, mame to na gigabitovej sieti.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
no aj ja budem muset kupit nejaky gigabitovy router lebo 100 je strasne pomala teda aspon na prenos medzi pc hlavne ked oba maju gigabitovu sietovku a su nevyuzite v podstate
takze WD MyBook World Edition II, 2x 2TB WD Green v RAID 1
write: 8,4 - 8,8 MB/s
read: okolo 30 MB/s, miestami chodilo 35, maximum 44 MB/s
write: 8,4 - 8,8 MB/s
read: okolo 30 MB/s, miestami chodilo 35, maximum 44 MB/s
diki moc