pomoze ASPI?

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Používateľov profilový obrázok
a_M_D
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 25. Júl, 2004, 14:00

pomoze ASPI?

Príspevok od používateľa a_M_D »

Cus!

Ake vlastne pouzivate v systeme ASPI? Treba sa tym zaoberat, az ked napr. DVD-RW nevie palit na media certifikovanou rychlostou? Kedze viem, ze pred nejakym pol rokom ci viac som palil aj 8x a teraz na ktorykolvek Verbatim umozni hoci aj 12x ale nakoniec povoli max. 4x, a pritom mam od kupy palky (10/04) rovnaky firmware? Medzitym som tak mohol v PC menit (software-ovo) OS, VIA ovladac, alebo 1-2x NERO (6.6.0.16). Ale ked tak pozriem do "NERO ASPI info", v tej roletke pise aj vam System ASPI is not installed a v druhej NERO ASPI (2.0.1.74) is installed an working properly?
Poobhliadol som sa a na adaptecu je posledna 471a2-ka z r. 2002... (?!)
BTW, co moze sposobovat pri paleni (iba) 4kou take spomalenie PC, ked vyuzitie skace 3-6 a mam UDMA-5... :roll:
robour
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa robour »

ASPI nepouzivam, lebo s palenim problemy nemam. Myslim ze NERO nejake to ASPI aj v sebe ma. Kedysi som ASPI daval pri nejakom grabovacom softe na hudbu. Uz neviem co to bolo ale chovalo sa to tak, ze ten program nevidel CD mechaniku preto ho tam bolo treba dat.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
Comby
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 01. Jún, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Comby »

Adaptec ASPI 4.6, tieto jedine pracuju bez problemov. Posledne 4.71, ci 4.72 nepouzivat! Nero ASPI funguje len s Nerom. ASPI 4.6 mam doma, posli mi ss s mailom, ak mas zaujem.
Nieco o ASPI:
http://www.sezob.cz/ovladace/aspi/aspi.htm

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"