vavrapeter napísal:crux2005 napísal:Prečo by mala cena GTX 580 klesnúť 2 alebo 3 mesiace pred vydaním GTX 680?
Lebo konkurencia prisla s vykonnejsim (7970), alebo rovnako vykonnym(7950) protivnikom s nizsou spotrebou a rovnakou cenou. Plus viem, ze idem predavat nove kartu a tie stare chcem vypredat. Ibaze by tie stare(580) neboli az tak dopredavane a ani tragicky menej vykonne. Potom im necham taku cenu aku si zasluzia.
GTX 680 je výkonnejšia ako bolo plánované.
Vidím, že ma chceš silou mocou presvedčiť o tom, čo si napísal
vavrapeter napísal:Ked tomu mali v plane dat nazov 680 to znamena, ze to bude High end a ten nestoji a nikdy nestal 300€.
avšak sám vidíš, že som ti tvoje argumenty vyvrátil.
Áno, dalo sa predpokladať, že GTX 680 bude performance karta a jej cena/výkon budú na úrovni HD 7970. Avšak ako som písal, táto skutočnosť vyplýva z minulosti. nVidia mohla kľudne ako AMD posunúť značenie a GTX 680 mohlo byť pre mainstream kartu. => Ak odhaduješ niečo len na základe názvu, máš 50% šancu sa trafiť. Všetky informácie ktoré som mal (CES podklady a leaky od zdrojov) naznačovali niečo iné, a preto som tomu neveril. Simple.
Tomco85 napísal:Interne testy vzdy stoja, vzdy stali a vzdy budu stat za prd... pokial oni tvrdia 10% nad, tak realita bude tak max 5% a niekde aj pod 7970 ako pisu na Fudzille.
už zrazu neveríš pánovi OBR?
obr napísal:[...] NV má vždycky v Guide tak 20-30 her, co vím z mnohaleté zkušenosti, tak jejich čísla vždy sedí. [...]