Koaxiál vs. Scart, čo je lepšie z hľadiska kvality obrazu ?
Re: Koaxiál vs. Scart, čo je lepšie z hľadiska kvality obraz
Scakt je kvalytnejsi nakolko sa prenasaju obraz a zvuk zvlast
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
omg pravopis....sa hambi.
Zvuk je fuk ako prenasas jemu ide o kvalitu obrazu.
scart je kvalitnejsi len v rezime RGB ak taky mozes nastavit, tak ho pouzi. Inac koax, kde mas oddelene jasove a farbonosne signaly.
Zvuk je fuk ako prenasas jemu ide o kvalitu obrazu.
scart je kvalitnejsi len v rezime RGB ak taky mozes nastavit, tak ho pouzi. Inac koax, kde mas oddelene jasove a farbonosne signaly.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Takže podľa teba je lepšie použiť koaxiál ? BTW: Nebolo by na škodu aj keby bol zvuk kvalitnejší, ale hlavne nech je ten obraz .scart je kvalitnejsi len v rezime RGB ak taky mozes nastavit, tak ho pouzi. Inac koax, kde mas oddelene jasove a farbonosne signaly.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
no vyberes si podla toho co mozes pouzit. zvuk si pories ako chces, to je jednoduche, podla typu vstupov na rekorderi a vystupov na videu.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Pouzi scart, kazdy vie ze je to kvalytnejsie ako koaxial
Skart prenasa podla nastavania : CVBS najmenejkvalytne ,kvalytnejsie S-video a najkvalytnejsie RGB signal .
RF (koaxial) nemoze byt nikdy kvalitnejsi ako CVBS, protoze RF sa moduluje z CVBS pomocov modulatora.
Akorad pozri ci sa neda vo videu nastavyt vystup scart na RGB, pripadne S-video ked nie pojde ti to cez CVBS
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
seriozne nemozes zacat pouzivat I castejsie , ved to sa neda citat ;s
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Trochu by som to poopravil a upresnil. Koaxial je typ kábla, nie typ rozhrania. Po koaxe mozes prenasat nekvalitny kompozit, hd-sdi... prakticky co len chces. V tvojom pripade sa jedna o kompozit vs. scart. Scart je uz len z principu kvalitnejsi, kedze ma oddelene farebne zlozky, zvuky, zatemnovacie signaly, synce aj zeme. Scart vsak zvykne pohoriet na nekvalitnom kabli a opotrebovanych konektoroch, typicky u starych televizoroch.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
seriozne necitajte moje prispevky ked sa to neda citat , dikLordKJ napísal:seriozne nemozes zacat pouzivat I castejsie , ved to sa neda citat ;s
Naposledy upravil/-a bladejac v St 14. Mar, 2012, 21:06, upravené celkom 1 krát.
plne zapojeny SCART, odporucam pozlatene konektory...
Spoiler: ukázať
Predpokladam ale ze s toho VHS videa aj tak po SCART kably pojde len komposit video... takze je to jedno...
Zaujímalo by ma, či je viditeľný rozdiel v kvalite prenášaného signálu, ak použijem kábel s pozlátenými konektormi, namiesto poniklovaných konektorov.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Feb, 2012, 17:01
no ak nemas pozlatene na zariadeniach, tak ti to moze bytna dve veci
Intel i5 13600K + Noctua NH-D14 | ASUS TUF Z690 | ASUS TUF RTX 3070 Ti O8G | 32GB 3600Mhz Kingston | Corsair HX750i | Samsung 980 pro 1TB + 970 evo plus 1TB | NZXT H7 flow | 5x 140mm arctic
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
Áno, konektory na zariadeniach nie sú pozlátené, takže je to jedno hej ?