Problém s HDD alebo SSD ?
Problém s HDD alebo SSD ?
Zdravím Vás,
mám taký menší, možno väčší problém. Mám SSD disk OCZ Agility 3 60GB a HDD WD Caviar Black 1TB.
Stáva sa mi to, že Windows sa mi načíta úplne normálne, vďaka SSD rýchlo, no akonáhle sa mi načíta plocha, všetko mi nachvíľu primrzne. Keď sa snažím hneď otvoriť povedzme Tento Počítač, systém "pracuje", ale nereaguje. Cca 15 sekúnd, niekedy aj viac. Taktiež programy, ktoré sa majú načítať po spustení napr. TuneUp Utilities sa nenačíta, až po tých pár sekundách. Už sa mi pár krát stalo, že to takto primrzlo raz, potom som niečo spustil alebo otvoril, primrzlo zas a už pomohol iba reset.
Neviete s čím môže byť problém, utility ukazujú, že disky sú v poriadku, no nezdá sa mi to.
Ďakujem
mám taký menší, možno väčší problém. Mám SSD disk OCZ Agility 3 60GB a HDD WD Caviar Black 1TB.
Stáva sa mi to, že Windows sa mi načíta úplne normálne, vďaka SSD rýchlo, no akonáhle sa mi načíta plocha, všetko mi nachvíľu primrzne. Keď sa snažím hneď otvoriť povedzme Tento Počítač, systém "pracuje", ale nereaguje. Cca 15 sekúnd, niekedy aj viac. Taktiež programy, ktoré sa majú načítať po spustení napr. TuneUp Utilities sa nenačíta, až po tých pár sekundách. Už sa mi pár krát stalo, že to takto primrzlo raz, potom som niečo spustil alebo otvoril, primrzlo zas a už pomohol iba reset.
Neviete s čím môže byť problém, utility ukazujú, že disky sú v poriadku, no nezdá sa mi to.
Ďakujem
Monitor : Samsung SyncMaster SA350 23" FullHD ; Case : Thermaltake Strike MX ; Procesor : Intel Core i5 2500 3,30GHz 6MB ; Motherboard : Intel DH67VR ; Grafická karta : aktuálne žiadna :-) ; SSD : OCZ Agility III 60GB ; HDD : WD Caviar Black 1 TB ; Zdroj : Fortron Black Power 750W 85+
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Re: Problém s HDD alebo SSD ?
A mame na SSDcku najnovsi firmware?
Ano
Monitor : Samsung SyncMaster SA350 23" FullHD ; Case : Thermaltake Strike MX ; Procesor : Intel Core i5 2500 3,30GHz 6MB ; Motherboard : Intel DH67VR ; Grafická karta : aktuálne žiadna :-) ; SSD : OCZ Agility III 60GB ; HDD : WD Caviar Black 1 TB ; Zdroj : Fortron Black Power 750W 85+
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Skus preinstalovat Windows.... Tak vylucis SW chybu, mne sa podobne veci stali uplne z nicoho nic este ked som mal klasicke HDD. Potom som kupil SSD a po mesiaci sa mi stalo to, ze Windows nabehol, ale nic neotvoril, Explorer, nic.. Len sa dalo klikat ale neotvorilo sa nic. Nemyslim si ze to malo nieco s SSD, lebo po reinstalle islo vsetko v pohode. Cize, preinstaluj - este odporucam pre vylucenie chyby HDD - odpojit klasicky HDD, a ked ti po reinstalle bude sekat zasa Win, tak vies ze je zle SSD, alebo to bol SW problem, alebo to robi HDD...
Spoiler: ukázať
A čo ak to nie je chyba SSD ? Aké je využitie procesov u CPU ? Zahltenosť Ramky ? Pozri do procesov "po spustení", čo sa Ti spúšťa. Možno si nedávno niečo nainštaloval a nejak sa to "bije" s inou utilitou/programom bežiacim na pozadí. http://extrawindows.cnews.cz/vypnete-pr ... nete-pamet
Mobo Asus PRIME B450 Plus CPU Ryzen 7 5800X3D (Noctua NH-U12S + dual fan Noctua NF-A12) GPU MSI GeForce RTX 3070 Ventus 3X RAM G.Skill Ripjaws V F4-4000C18D-32GVK SSD Silicon Power P34A80 CASE Lancool 205 PSU Corsair RM550x case cooling: exhaust 2x Noctua F12, in-take 2x Lian Li 120mm
NB: Dell E7470 Skylake Core i5 + 16GB RAM + FHD IPS Foun: Oppo Reno 5Z
Main server: Asus PRIME A320M-K + Ryzen 5 2600 + GTX 1660Ti + 32GB Ram
NAS: QNAP TS-128 - 2TB Seagate Iron Wolf + MikroTik RB952
Peripherals: Dual monas setup 27" Samsung Odyssey G5 and AOC I2470Sw + Steelseries Apex 5 + Steelseries Rival 3 + QcK + Logitech G435
Peripherals: Dual monas setup 27" Samsung Odyssey G5 and AOC I2470Sw + Steelseries Apex 5 + Steelseries Rival 3 + QcK + Logitech G435
V sobotu som Windows nahodil nanovo, pretože som už cítil potrebu, nie kvôli tomu aby som skúšal, či to tak zasekáva. No popri tom zisťujem,že áno. Skúsim teda odpojiť HDD a nechám bežať iba SSD. Prípadne to preinštalujem znovu a po každej nainštalovanej aplikácii budem PC reštartovať a uvidím kedy to začne zasekávať, či fakt nie je problém v SW.
Možno ešte jeden detail. Nemôže to nejak súvisieť s tým, že mám disky napojené cez SATA na doske a ďalšie dva SATA, čo sú vlastne optické mechaniky mám cez PCI kartu ? Mám pocit, že predtým, než som nainštaloval driver na tú PCI kartu to nesekalo.
Čo sa týka aplikácií spustených po štarte, regulujem si to cez TuneUp Utilities. Tam som takmer všetko povypínal, nech to zbytočne nebeží. Možno je to aj problém RAM, ale keďže mám 8GB pamäte, čo ja viem ? S tým som problém nikdy nemal.
Možno ešte jeden detail. Nemôže to nejak súvisieť s tým, že mám disky napojené cez SATA na doske a ďalšie dva SATA, čo sú vlastne optické mechaniky mám cez PCI kartu ? Mám pocit, že predtým, než som nainštaloval driver na tú PCI kartu to nesekalo.
Čo sa týka aplikácií spustených po štarte, regulujem si to cez TuneUp Utilities. Tam som takmer všetko povypínal, nech to zbytočne nebeží. Možno je to aj problém RAM, ale keďže mám 8GB pamäte, čo ja viem ? S tým som problém nikdy nemal.
Po preinštalovaní Windows môžeme vylúčiť "balast" bežiaci na pozadí a zamestnávanie CPU/Ram... Sata káble sú v poriadku ? Crystaldisk info, skús sa pozrieť na výpisy. Taktiež skús to s pci kartou, treba na ňu ovládače ? Windows legacy driver nestačí ? AHCI je predpokladám zapnutý.
Mobo Asus PRIME B450 Plus CPU Ryzen 7 5800X3D (Noctua NH-U12S + dual fan Noctua NF-A12) GPU MSI GeForce RTX 3070 Ventus 3X RAM G.Skill Ripjaws V F4-4000C18D-32GVK SSD Silicon Power P34A80 CASE Lancool 205 PSU Corsair RM550x case cooling: exhaust 2x Noctua F12, in-take 2x Lian Li 120mm
No ešte jedna vec, čo sa týka AHCI. Predtým, keď som nahodil SSD do PC, tak som nemal AHCI režim. Mal som tiež takýto problém, že mi to zasekávalo po štarte. Keď som v BIOSe prepol z IDE na AHCI, tak mi ani Windows nenačítalo, pri spúšťaní systému Error a reštart a tak to cyklilo. Potom som si však našiel návod ako povoliť AHCI cez Windows, bez toho, aby som musel preinštalovať Windows. Tak som si to nastavil a išlo to v pohode. Teraz som však potreboval preinštalovať Windows, tak som v BIOSe nastavil AHCI a nainštaloval Windows na SSD, aby to už šľapalo ako má. No ako vidím, zasekáva sa to.
Čo sa týka PCI karty, Windows drivery nestačili. Samo si to nenainštalovalo a cez Windows Update tiež nič, tak som musel sťahovať driver.
Čo sa týka PCI karty, Windows drivery nestačili. Samo si to nenainštalovalo a cez Windows Update tiež nič, tak som musel sťahovať driver.
- vavrapeter
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ut 26. Apr, 2011, 22:15
Mna by zaujimal kedze doska ma 2x6GB a 3x3GB SATA pripojenie, preco to komplikujes tou PCI kartou? Nemas nahodou nad tou PCI kartou v tom PCI-e slote nieco? Je mozne, ze to robi ostaru.
Spoiler: ukázať
Nie nie, iba 2xSATA.
- Marscruisser
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Št 04. Aug, 2011, 16:13
sedrik_7 :
mam presne ten isty problem ako Ty... mam cca dvojtyzdnovy SSD 60GB Vertex 3 a dnes mi z nicoho nic zamrzol PC, po restarte nasledoval znova boot a po par minutach vo windowse system znova zamrzol a takto dokolecka x krat, pricom vzdy pomohol len tvrdy reset,ale nasledne SSD mi doska vobec nechcela detekovat.... vie mi niekto poradit kde moze byt problem?
edit:
mam najnovsi FW, disky su zapojene v SATA3.
mam presne ten isty problem ako Ty... mam cca dvojtyzdnovy SSD 60GB Vertex 3 a dnes mi z nicoho nic zamrzol PC, po restarte nasledoval znova boot a po par minutach vo windowse system znova zamrzol a takto dokolecka x krat, pricom vzdy pomohol len tvrdy reset,ale nasledne SSD mi doska vobec nechcela detekovat.... vie mi niekto poradit kde moze byt problem?
edit:
mam najnovsi FW, disky su zapojene v SATA3.
|Core i5 2500K@4400MHz |Gelid Triannquillo rev.2|MSI Z77A-GD55|Kingston 16GB DDR3|Gigabyte GTX 56GOC-1GI|SSD OCZ Vertex3 60GB| 2x Samsung F3 500GB raid 0|OCZ 500W|Case Lian Li K-58|
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
mal som obdobny problem s SSD - vyriesila to reklamacia, dostal som novy kus
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
no ja som čítal,že OCZ sú dosť nanič SSD. Kupujeme ich, pretože majú super parametre, ale po technickej stránke sú vraj najviac kazivé
- Marscruisser
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Št 04. Aug, 2011, 16:13
aha... takze reklamacia hej?
takze Corsair a hlavne SandForce uz nikdy viac.
takze Corsair a hlavne SandForce uz nikdy viac.
|Core i5 2500K@4400MHz |Gelid Triannquillo rev.2|MSI Z77A-GD55|Kingston 16GB DDR3|Gigabyte GTX 56GOC-1GI|SSD OCZ Vertex3 60GB| 2x Samsung F3 500GB raid 0|OCZ 500W|Case Lian Li K-58|
no...Intel a Kingston sú drahšie...majú menšie rýchlosti,ale zrejme aj najkvalitnejšie sú...