SSD disk, min. 0,5 GB skutocne realny zapis videa
Re: SSD disk, min. 0,5 GB skutocne realny zapis videa
Aky radic? Ako mas RAID 0 Nastavene? Stripe size? Write back? Preco Agility?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
viac menej je to fuk kedže reálne dosahuje aj SF +- 280MB/s aj to skorej náhodou ako dlhodobo pri nekomprimovaných dátach
Spoiler: ukázať
nie celkom s tebou suhlasim kedze mam nejake tie skusenosti s raidom... Ja mam 4xWD20EARS v RAID5, pouzivam to medzi inymi aj na zapis videa z grabovacej karty a aj pri enkodovani do formatu ktory pouziva. Nebolo jednoduche najst spravne nastavenie pola aby bol vykon taky ako som si predstavoval. Vramci toho som testoval rozlicne stripe size, tri radice, atd., preto sa pytam na nastavenia ... okrem toho ma Agility 3 asynchronnu flashku ktora je pomalsia...
rottenkiwi, ak mas zaujem to prebrat tak sa mi ozvi v SS, zavolame si - bude to rychlejsie ako diskutovat tu na fore. Predbezne vsak predpokladam, ze ciastocne mas problem s rychlostou kvoli vyberu SSD a ciastocne kvoli nespravnemu stripe size a pravdepodobne mas vypnuty aj write back. Otazny je taktiez radic.
Revodrive je parada, no za tie peniaze sa da zostavit aj flexibilnejsie riesenie ktore budes moct do buducna rozsirit ak to budes ptrebovat...
rottenkiwi, ak mas zaujem to prebrat tak sa mi ozvi v SS, zavolame si - bude to rychlejsie ako diskutovat tu na fore. Predbezne vsak predpokladam, ze ciastocne mas problem s rychlostou kvoli vyberu SSD a ciastocne kvoli nespravnemu stripe size a pravdepodobne mas vypnuty aj write back. Otazny je taktiez radic.
Revodrive je parada, no za tie peniaze sa da zostavit aj flexibilnejsie riesenie ktore budes moct do buducna rozsirit ak to budes ptrebovat...
- dexterav
- Sponzor fóra gold
ja som len napísal že jeden SSD má max 280MB/s o raide som nič nespomínal
tj aj ked ten raid našteluje ako má bude to ideálne 2x280 čo je relatívne na tesno
beriem do úvahy najhorší scenár a ten môže byť ešte aj horší ako 280MB/s samozrjeme ideálny prípad zase dá z jedného SSD takmer 500MB/s ale to je vždy skorej teoria ako reálny výkon
tj aj ked ten raid našteluje ako má bude to ideálne 2x280 čo je relatívne na tesno
beriem do úvahy najhorší scenár a ten môže byť ešte aj horší ako 280MB/s samozrjeme ideálny prípad zase dá z jedného SSD takmer 500MB/s ale to je vždy skorej teoria ako reálny výkon
Pravda no ak ma dobre nastaveny RAID tak 320~400MBps mu tie dva agility daju aj v najhorsom scenariu (okrem 4-16k write-ov ktore ale pri vide streame mozme nechat bokom...)
stale si vsak myslim ze tych 500MBps nepotrebuje na komprimovany stream ale na nekomprimovany takze po spravnom nastaveni to bude stacit.
stale si vsak myslim ze tych 500MBps nepotrebuje na komprimovany stream ale na nekomprimovany takze po spravnom nastaveni to bude stacit.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
samotné disky aj SSD budú ťažko brzdené CPU kedže je to daleko najpomalší HW v PC, samozrjme myslí sa nejaké normálne CPU nie ATOM
dupľom ak by to bolo napojené na ten HW raid
to Revo3 X2 je 4xSF22xx
btw na nete sú aj nejaké testy , povedané inak ani to nemá reálne 500MB/s pokiaľ to nekomprimuje
povedal by som že sú to v kope bud 4x60GB alebo 4X120GB verzie kedže iops +- zodpovedá 4x normálny vertex3
dupľom ak by to bolo napojené na ten HW raid
to Revo3 X2 je 4xSF22xx
btw na nete sú aj nejaké testy , povedané inak ani to nemá reálne 500MB/s pokiaľ to nekomprimuje
povedal by som že sú to v kope bud 4x60GB alebo 4X120GB verzie kedže iops +- zodpovedá 4x normálny vertex3
co tak odpovedat na polozene otazky?
Takze este raz:
Ake SSDcka mas? AGILITY3, kolko GB?
Aky radic mas? Integrovany intel alebo AMD, pripadne marvell, highpoint?
Ako mas nastaveny RAID0? Stripe size? Cache policy?
Ak mas integrovany radic, aky mas CPU/Dosku/chipset, atd?
Presne popis co ti "nestiha" a ako ti to nestiha? Co od toho ocakavas. (!Mimo! 500MBps prenosov).
Bez toho aby si odpovedal na tieto otazky tu budeme len strielat do tmy.
Takze este raz:
Ake SSDcka mas? AGILITY3, kolko GB?
Aky radic mas? Integrovany intel alebo AMD, pripadne marvell, highpoint?
Ako mas nastaveny RAID0? Stripe size? Cache policy?
Ak mas integrovany radic, aky mas CPU/Dosku/chipset, atd?
Presne popis co ti "nestiha" a ako ti to nestiha? Co od toho ocakavas. (!Mimo! 500MBps prenosov).
Bez toho aby si odpovedal na tieto otazky tu budeme len strielat do tmy.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
P55 - Tu je tvoj problem. Neries SSD, ries prechod na Sandy Bridge alebo Ivy Bridge dosku a CPU. Marvell je parodia na SATA3 radic a P55 ziadny SATA3 radic nema.
-
- Moderátor
Nuz takto. Agility 3 z principu limitujes pri vsetkych citaniach zapisoch pri SATA2 radici (P55) na 270MB/s nech sa deje co sa deje. Viac z toho nevytiahnes.
Nuz a potom mas ten nestastny Marvell 9128... Pri citaniach este dokaze dosiahnut relativne dobre rychlosti - 400MB/s oproti 550MB/s pri Sandy Bridge/Ivy bridge PCH (H67/P67/Z68/H77/Z77 atd). Ale pri zapisoch je to strasny radic, vid druhy graf na stranke :
http://www.guru3d.com/article/ocz-verte ... -review/13
140MB/s a tym konci.
4096 MB/32 s = 128MB/s... Toto si asi dosiahol na Marvell radici, ze ? Mimochodom, ak pouzivas RAID na Marvell alebo Intel radici, tak musis do vypoctu priradit aj CPU narocnost XOR operacie pre vsetky data, ktore zapisujes, nakolko obe tie RAID riesenia su softwarove RAID-y a teda RAID robi CPU.
Nuz a potom mas ten nestastny Marvell 9128... Pri citaniach este dokaze dosiahnut relativne dobre rychlosti - 400MB/s oproti 550MB/s pri Sandy Bridge/Ivy bridge PCH (H67/P67/Z68/H77/Z77 atd). Ale pri zapisoch je to strasny radic, vid druhy graf na stranke :
http://www.guru3d.com/article/ocz-verte ... -review/13
140MB/s a tym konci.
4096 MB/32 s = 128MB/s... Toto si asi dosiahol na Marvell radici, ze ? Mimochodom, ak pouzivas RAID na Marvell alebo Intel radici, tak musis do vypoctu priradit aj CPU narocnost XOR operacie pre vsetky data, ktore zapisujes, nakolko obe tie RAID riesenia su softwarove RAID-y a teda RAID robi CPU.
-
- Moderátor
Pravdepodobne lepsie, ale garantovat ti to nemozem.
Pozrime sa na to inac.
Stiahni si tento program :
http://www.techpowerup.com/downloads/17 ... v2.46.html
Spusti si ho na tvojom RAID poli a hod sem screenshot po skonceni testu. U mna, na Z68 doske a SATA3 konektore bez RAID pola a s Crucial m4 to vyzera takto : Takze napriklad uz u 4k blokov prekonavam tvoju rychlost. Vyssie je to uz potom limitovane samotnou maximalnou rychlostou zapisu m4 (ten 16k read vysledok bude asi nejaky vystrelok).
Pozrime sa na to inac.
Stiahni si tento program :
http://www.techpowerup.com/downloads/17 ... v2.46.html
Spusti si ho na tvojom RAID poli a hod sem screenshot po skonceni testu. U mna, na Z68 doske a SATA3 konektore bez RAID pola a s Crucial m4 to vyzera takto : Takze napriklad uz u 4k blokov prekonavam tvoju rychlost. Vyssie je to uz potom limitovane samotnou maximalnou rychlostou zapisu m4 (ten 16k read vysledok bude asi nejaky vystrelok).
Sam by som to lepsie nenapisal
so z68kou to bude o dost lepsie!
Ale, Pozor! Z68 ma len dva SATA6G porty, cize keby ti nestacil vykon dvoch SSD v RAID0 tak musis tak ci tak kupovat radic.
Navyse, to co mas je porovnatelne vykonne ako i7 2500-ka, cize ak kupis novu dosku/CPU, s vykonom systemu sa pohnes len o par percent dopredu, a ak ti dva porty v RAID0 nebudu stacit, tak musis tak ci tak kupovat novy radic a za CPU a dosku si vysolil nemalo v podstate zbytocne...
Ja by som skor odporucal za tie peniaze co by si dal za dosku/procak dat na radic. Tam mas istu moznost rosirovania v pripade potreby a mozes to cele presuvat zo systemu do systemu v pripade potreby.
Dufam ze dava zmysel to co som napisal...
so z68kou to bude o dost lepsie!
Ale, Pozor! Z68 ma len dva SATA6G porty, cize keby ti nestacil vykon dvoch SSD v RAID0 tak musis tak ci tak kupovat radic.
Navyse, to co mas je porovnatelne vykonne ako i7 2500-ka, cize ak kupis novu dosku/CPU, s vykonom systemu sa pohnes len o par percent dopredu, a ak ti dva porty v RAID0 nebudu stacit, tak musis tak ci tak kupovat novy radic a za CPU a dosku si vysolil nemalo v podstate zbytocne...
Ja by som skor odporucal za tie peniaze co by si dal za dosku/procak dat na radic. Tam mas istu moznost rosirovania v pripade potreby a mozes to cele presuvat zo systemu do systemu v pripade potreby.
Dufam ze dava zmysel to co som napisal...
LSI radice maju v pohode ovladace a su rychle. Adaptek trochu zaspal, a ostatne nepoznam. Popozeral by som sa na tvojom mieste po 9260ke alebo 9265.
http://www.lsi.com/products/storagecomp ... 60-8i.aspx
http://www.lsi.com/products/storagecomp ... 65-8i.aspx
Oba su PCIe 2.0 8x, maju po 8 portov SAS/SATA6G
9265 je podstatne rychlejsia a ma 1GB DDR3 vs. 512MB DDR2 na 9260ke, je ale aj drahsia a skor vhodna na vyssie levely ako RAID5, 6, 50 alebo 60. Pdla mna na RAID0 trochu overkill.
Podla mna by ti bohato stacila aj 9260-4i na tento setup a ta stoji podstatne menej ako 8 portove. Mimochodom revodrive r3 je pokial dobre viem postaveny na 9260ku. 9260-4i mam inak aj na sklade za slusny peniaz ak by si sa rozhodol pre nu.
Inak zataz na CPU bude takmer nulova, teda okrem toho ze bude handlovat PCIe. Vsetky tieto RAID radice maju vlastny procak a vlastnu RAM.
http://www.lsi.com/products/storagecomp ... 60-8i.aspx
http://www.lsi.com/products/storagecomp ... 65-8i.aspx
Oba su PCIe 2.0 8x, maju po 8 portov SAS/SATA6G
9265 je podstatne rychlejsia a ma 1GB DDR3 vs. 512MB DDR2 na 9260ke, je ale aj drahsia a skor vhodna na vyssie levely ako RAID5, 6, 50 alebo 60. Pdla mna na RAID0 trochu overkill.
Podla mna by ti bohato stacila aj 9260-4i na tento setup a ta stoji podstatne menej ako 8 portove. Mimochodom revodrive r3 je pokial dobre viem postaveny na 9260ku. 9260-4i mam inak aj na sklade za slusny peniaz ak by si sa rozhodol pre nu.
Inak zataz na CPU bude takmer nulova, teda okrem toho ze bude handlovat PCIe. Vsetky tieto RAID radice maju vlastny procak a vlastnu RAM.
Bude +/- rovnake.
ja by som ale zacal 2*120GB. Urcite by som na tvojom mieste obisiel 60GB SSDcka a zvazil ci naozaj potrebujem tych 8 portov.
ja by som ale zacal 2*120GB. Urcite by som na tvojom mieste obisiel 60GB SSDcka a zvazil ci naozaj potrebujem tych 8 portov.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
http://www.overclockersclub.com/reviews ... 40gb/7.htm
podľa mňa to minimálne naznačuje že 4x malé SSD ti budú k ničomu ak nezaberie kompresia
a 2x120GB by reálne asik dávalo lepšie výsledky hlavne bez kompresie
ako som už napísal čím menší SSD tým menší reálny zápis kedže má užšiu zbernicu
podľa mňa to minimálne naznačuje že 4x malé SSD ti budú k ničomu ak nezaberie kompresia
a 2x120GB by reálne asik dávalo lepšie výsledky hlavne bez kompresie
ako som už napísal čím menší SSD tým menší reálny zápis kedže má užšiu zbernicu