Oprava skla na CRT

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16

Oprava skla na CRT

Príspevok od používateľa shajek »

Ahojte, existuje nejake pripravok na opravu skla ? Mam v nom dve ryhy. Na plexi som to uz videl dokonca aj na tichepc.sk. Pozna niekto nieco take ?
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
Používateľov profilový obrázok
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Re: Oprava skla na CRT

Príspevok od používateľa Papek »

Sklo v domacich podmienkach len tak nevylestis.

edit: teda aby som bol konkretnejsi ... robi sa to podobne, ako pri inych materialoch, akurat sa na to pouziva diamantovy prasok, kedze bezny brusny papier na sklo nestaci. Zrnitosti su podobne ako pri brusnom papieri, cize zacat od nizsich a postupovat az po 2000. Lenze je tu par obmedzeni: je to strasne zdlhava robota, ktoru rucne nespravis za hodinu ani ked sa pokrajas, je na to treba hodiny a hodiny. Ak by si to chcel robit bruskou, tak je potrebne sklo chladit vodou, aby neprasklo.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
Kublajz
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 07. Mar, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Kublajz »

Mňa ešte napadla možnosť to dať opraviť firme čo sa venuje čelným sklám na automobiloch.
Tam vedia opraviť aj pomerne väčšie chyby.
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Papek »

Lenze otazna je cena takej opravy. A navyse sa to opravuje zivicou a ktovie, aky to bude mat vpyv na zobrazovanie, predsalen, na monitore staci aj kvapka z kychnutia a uz vidis, ako ti zvacsuje pixely pod nou. Pochybujem, ze ta zivica bude mat rovnake opticke vlastnosti ako povodne sklo.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
mike.pro1

Príspevok od používateľa mike.pro1 »

Ahojte,
nedávno som videl na nete nejaký záznam z telky. Dosť ma zaujala reportáž o nejaký dopytový stránke, kde nájdete všetko. Prej ich existuje aj viac, ale tento ukazovali. Ja to zatiaľ neskúšala ale chystám sa, tak treba vám to nejako pomôže .. :)

bla bla bla

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"