Defragmentacia systemoveho HDD
- GASPi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Defragmentacia systemoveho HDD
Rad by som vedel, ako je to presne s defragmentaciou HDD, kde sa nachadza OS (v tomto pripade Win7).
Su rozne nazory, jedni tvrdia, ze degramentacia systemoveho disku pomaha, ini zas vravia opak, ze moze dokonca system spomalit a "rozhodit".
Kde je teda pravda? Ake mate s tym skusenosti?
Na datove disky pouzivam bezne O&O Defrag.
Vopred vdaka za reakcie.
Su rozne nazory, jedni tvrdia, ze degramentacia systemoveho disku pomaha, ini zas vravia opak, ze moze dokonca system spomalit a "rozhodit".
Kde je teda pravda? Ake mate s tym skusenosti?
Na datove disky pouzivam bezne O&O Defrag.
Vopred vdaka za reakcie.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: Defragmentacia systemoveho HDD
defragmentácia určite nespomaľuje
je to ako napísať že ked sú knižky rozhádzané kade tade tak sa v nich ľahšie hľadá ako ked sú usporiadané podľa abecedy
nedefragmentujú sa SSD disky u ktorých je to zbytočné a a naviac to znižuje ich životnosť
osobne odporúčam jednu poriadnu defragmentáciu raz za 3-6 mesiacov, samozrejme ak treba tj podľa mňa cez 20% fragmentácie, a potom to len udržovať defragmentované
btw defragmentovať 2TB disk je ozaj pekná zábavka
je to ako napísať že ked sú knižky rozhádzané kade tade tak sa v nich ľahšie hľadá ako ked sú usporiadané podľa abecedy
nedefragmentujú sa SSD disky u ktorých je to zbytočné a a naviac to znižuje ich životnosť
osobne odporúčam jednu poriadnu defragmentáciu raz za 3-6 mesiacov, samozrejme ak treba tj podľa mňa cez 20% fragmentácie, a potom to len udržovať defragmentované
btw defragmentovať 2TB disk je ozaj pekná zábavka
Spoiler: ukázať
S O&O Defrag systemovy disk defragmentuj podla nazvu a archivny podla pristupu. Vyborny SW.
Neodporuca sa defragnmentovat len systemovy SSD disk (skracujes zivotnost a je to v podstate zbytocne), asi preto tie "protichodne" nazory, ale pri klasickych platnovych je to ak napisal dexter.
Neodporuca sa defragnmentovat len systemovy SSD disk (skracujes zivotnost a je to v podstate zbytocne), asi preto tie "protichodne" nazory, ale pri klasickych platnovych je to ak napisal dexter.
- GASPi
- Používateľ
Praveze v istych diskusiach sa bavili tusim o dopade na page file, do ktoreho by mal po defragmentacii system pomalsie pristupovat.
Napamatam si to presne, pozeral som to v case este WinXP .
SSD nemam, jedna sa tie, co mam v podpise. Systemovy mam VelociRaptor.
OK teda, dam na Vas a zoptimalizujem aj ten .
Napamatam si to presne, pozeral som to v case este WinXP .
SSD nemam, jedna sa tie, co mam v podpise. Systemovy mam VelociRaptor.
OK teda, dam na Vas a zoptimalizujem aj ten .
- dexterav
- Sponzor fóra gold
logicky mi vysvetli prečo by sa po defragu mal spomaliť prístup do pagefile?
kedže je to súbor ako každý iný dokonca ak je zapnutý tak naň win pristupujú v podstate furt
btw čo myslíš prečo sa odporúča pagefile nastaviť aby malo permanentne jednu veľkosť?
kedže je to súbor ako každý iný dokonca ak je zapnutý tak naň win pristupujú v podstate furt
btw čo myslíš prečo sa odporúča pagefile nastaviť aby malo permanentne jednu veľkosť?
- GASPi
- Používateľ
Pravdu vravis, vdaka za reakcie .
...tuto moznost nikde nevidimS O&O Defrag systemovy disk defragmentuj podla nazvu a archivny podla pristupu
- dexterav
- Sponzor fóra gold
jeto v menu START
každopádne pri akejkoľvek voľbe COMPLETE a trochu väčšom HDD sa priprav na vcelku dlhý beh
pri mojom WD Black 1TB zahlásilo skromne 36h
každopádne pri akejkoľvek voľbe COMPLETE a trochu väčšom HDD sa priprav na vcelku dlhý beh
pri mojom WD Black 1TB zahlásilo skromne 36h
- GASPi
- Používateľ
Tak uz mi ostava len 74GB systemovy disk. Datove (500GB + 640GB) su uz hotove.
Pod START mam:
Optimize
Optimize/quick
Optimize/complete
Pod START mam:
Optimize
Optimize/quick
Optimize/complete
ak nepouzivas na systemovom disku funkiu hladat tak si vypni aj indexovanie na tom disku, to dost zrychluje.. a potom spraf defrag
- GASPi
- Používateľ
Tak najprv som si nastavil fixnu hodnotu page file-u na 4000-4000MB a idem to zdefragmentovat.
Indexovanie sa obcas zide, no diky za tip .
Indexovanie sa obcas zide, no diky za tip .