SSD Disky
- Assassin
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 08. Okt, 2008, 15:32
Re: SSD Disky
no ty rad cakas, pockaj tak ako s tou reklamaciou karty a isto mas ssd tak za rok
ked kupis ssd samozrejme treba novu instalaciu winu, ako mozes to skusit aj inak ale rozhodne doporucujem fresh instal,
ked kupis ssd samozrejme treba novu instalaciu winu, ako mozes to skusit aj inak ale rozhodne doporucujem fresh instal,
Mobo: Gigabyte P55A UD3,CPU: Intel Core i5 750(3.6GHz)+AC Freezer 13,GPU: MSI GTX560Ti HAWK (950/1900/2100 MHz@1025mV),RAM: 8GB Zeppelin CL9 DDR3 1440MHz,SSD: Crucial C300 64GB, HDD: Samsung 1TB SATA2,PSU: Gigabyte ODIN 550W,LCD: iiyama X2377HDS ,CASE: Fractal Design R3 + 4x120mm + 1x140mm Fractal Silent FAN,HeadSet: Teac HP-11 5.1 headset,KeyBoard: Sidewinder X6, Mouse: Sidewinder system: Win 7 Ultimate (64-bit)
Pripajam sa k uplne cistej instalacii. Ak teda chces zistit ake su vyhody SSD namiesto problemov.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
niesom si istý čím sa líši inštalácia W7 na SSD od inštalácie na HDD?
je úplne zbytočné robiť čistú inštaláciu kôli zmene HDD za SSD pokiaľ na to nieje iný dôvod
je úplne zbytočné robiť čistú inštaláciu kôli zmene HDD za SSD pokiaľ na to nieje iný dôvod
Spoiler: ukázať
odpoved na tvoju nepolozenu otazku: http://www.wwpi.com/index.php?option=co ... id=2701018
Je mozne ze si tento problem nezazil na vlastnej kozi - mal si stastie. Ja som mal tu cest vidiet pocitac s "naimidzovanym" SSD ktore bolo pomalsie ako 5400rpm chory disk.
Ak chces z SSD dostat to kvoli comu si ho kupujes - jedina "bezpecna" cesta je cisty install.
Je mozne ze si tento problem nezazil na vlastnej kozi - mal si stastie. Ja som mal tu cest vidiet pocitac s "naimidzovanym" SSD ktore bolo pomalsie ako 5400rpm chory disk.
Ak chces z SSD dostat to kvoli comu si ho kupujes - jedina "bezpecna" cesta je cisty install.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
stačí naformátovať SSD dopredu a jeto
kôli tomu robiť reinštal sa mi zdá dosť zbytočné
a to ešte je soft ktorý to dokáže už aj na nainštalovanom systéme
kôli tomu robiť reinštal sa mi zdá dosť zbytočné
a to ešte je soft ktorý to dokáže už aj na nainštalovanom systéme
Formatovat SSD????????
to ti fakt robi problem nainstalovat kompletny Win aj s ovladacmi, SW, Windows updateom a kavickou a cigou za 45Min?
to ti fakt robi problem nainstalovat kompletny Win aj s ovladacmi, SW, Windows updateom a kavickou a cigou za 45Min?
a potom este vsetky programy, ovladace, hry, nastavenia, historia browsera, hesla, atd. ... ale inak brnkacka
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
no jedine quick format samozrejmeZoranICS napísal:Formatovat SSD????????
- dexterav
- Sponzor fóra gold
bud si ho zformátuješ sám ale ti ho zformátuje inštalačka WINZoranICS napísal:Formatovat SSD????????
no nerobí ale ako písali hore je tu aj otázka programov a hlavne prečo niečo robiť 45min ked to môžem robiť 15min
W7 nie sú XP ktoré bolo treba nanovo každý 2 mesiac
Prave o to ide... Robis to raz za par rokov. Ale je to jedno, ty si ti rob ako myslis.
Ja mam vsetko, vratane SW ktory pouzivam/pribalujem k strojom, najnovsich ovladacov ktore stiahnem z netu, Win update, atd zmaknute za ~45 min. Mozno kvoli tomu, ze to robim relativne casto - na najroznejsie konfiguracie -, mam na to svoj postup, viem kde hladat ovladace a mam rychli net. Kazdopadne, nevidim dovod na imidzovanie, hlavne kvoli tomu na co som vyssie poukazal, ako aj kvoli tomu ze mas za mesiac 2-3 update-y na kadeake ovladace, ktore po reimidzi musis aj tak odinstalovat a nahodit na novo. Skus si to niekedy stopnut kolko ti to naozaj trva (aj s pripadnym re-align-om, a preinstalovanim ovladacov [co tiez obcas vie narobit sarapatu...]), stavim sa s tebou ze oproti mojmu sposobu usetris max ~10 min.
Ja mam vsetko, vratane SW ktory pouzivam/pribalujem k strojom, najnovsich ovladacov ktore stiahnem z netu, Win update, atd zmaknute za ~45 min. Mozno kvoli tomu, ze to robim relativne casto - na najroznejsie konfiguracie -, mam na to svoj postup, viem kde hladat ovladace a mam rychli net. Kazdopadne, nevidim dovod na imidzovanie, hlavne kvoli tomu na co som vyssie poukazal, ako aj kvoli tomu ze mas za mesiac 2-3 update-y na kadeake ovladace, ktore po reimidzi musis aj tak odinstalovat a nahodit na novo. Skus si to niekedy stopnut kolko ti to naozaj trva (aj s pripadnym re-align-om, a preinstalovanim ovladacov [co tiez obcas vie narobit sarapatu...]), stavim sa s tebou ze oproti mojmu sposobu usetris max ~10 min.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
No mne trva cista instalacia a nahodenie driverov, softov, vsetkych optimalizacii a upravenie celeho winu do povodneho stavu (+win update...kazdy nema rychly net) cca 2,5-3 hodiny. A to mam instalacku winu s uz naimplementovanym SP1 a vsetkymi updatami do januara tohoto roku.
Minule som chcel spravit secure erase celeho SSD, tak som si urobil obraz disku, urobil SE, nainstaloval win a nakoniec obnovil obraz. Cele mi to trvalo asi pol hodku
...ale samozrejme najistejsia/najstabilnejsia je cista instalacia bez klonovania.
Minule som chcel spravit secure erase celeho SSD, tak som si urobil obraz disku, urobil SE, nainstaloval win a nakoniec obnovil obraz. Cele mi to trvalo asi pol hodku
...ale samozrejme najistejsia/najstabilnejsia je cista instalacia bez klonovania.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
ako vravím trvá to presne toľko koľko sa kopíruje image na SSD
ja len hovorím že kôli SSD je čistá inštalačka, mno povedzme zbytočná
dá sa to pochopiť pri GK, výmene dosky ale to sa musí fakt nedariť
a hlavne acronis zvláda dávať image aj bez ovládačov takže tam už ani nieje čo riešiť
a stále je tu aj soft pokiaľ ho máš dosť veľa a musíš ho všetok znova nahadzovať nemusí to byť žiadna zábavka
ja len hovorím že kôli SSD je čistá inštalačka, mno povedzme zbytočná
dá sa to pochopiť pri GK, výmene dosky ale to sa musí fakt nedariť
a hlavne acronis zvláda dávať image aj bez ovládačov takže tam už ani nieje čo riešiť
a stále je tu aj soft pokiaľ ho máš dosť veľa a musíš ho všetok znova nahadzovať nemusí to byť žiadna zábavka
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Peknee, len ci ten ich FW bude plne funkcny a ako sa samotne OCZ postavi pri pripadnych chybach
Vysiel novy FW 000F pre Crucial M4. Aj som nainstaloval. Mal by zlepsit kompatibilitu a bezpecnost dat??? bla-bla, ale akurat mi zvysil vyrazne pristupovu dobu pri zapise (cca o 1/2). Kedze problem s kompatibilitou som nemal, tak som sa vratil k 0309 a pristupova doba sa vratila do normalu. Takze nedoporucujem tym, ktorym fachci bez problemov. Inak instalacka FW 000F ide krasne spustit z wokien 7.
Naposledy upravil/-a Pete62 v Št 12. Apr, 2012, 18:26, upravené celkom 1 krát.
CPU Intel 2600K, MB Asus P8P67 LE, Ram 16 GB, GPU GeForce 1060, SSD Samsung 840 Pro 128 GB, Crucial M4 128 GB + 2xWD BK 500 GB Raid 0.