Zdravim,
Chcel by som sa spytat, ci a ako sa da spravit monitorovanie portu (mam doma stary d-link 524) cez web rozhranie. Chcel by som taketo nieco: pripojim sa cez web browser na urcitu IP adresu a tam vidim prevadzku dajme tomu na porte eth0 a tyzdenne, mesacne trendy. Snad sa rozumieme
dik za kazdu radu
Monitorovanie trafficu na routri
- drastyk
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Júl, 2011, 14:41
Monitorovanie trafficu na routri
Spoiler: ukázať
Re: Monitorovanie trafficu na routri
Pokial to router nepodporuje tak mas smolu. Mozes si merat iba ak traffic na jednom stroji a tu mas moznosti neurekom, napr. na linuxe je velmi oblubeny vnstats.
- hulo92
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 19:50
tak tak, a vedia to len tie drahsie routery, ako vigor atd..
ked je vigor drahsi, tak potom ake su tie lacnejsie?
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- drastyk
- Používateľ
no moc mi tymto nepomahate...
steel: cize myslis ze by som mal niekde za routrom nejaky server, na ktorom by bezalo monitorovanie vstupneho portu? alebo ako to mam chapat...
ak by teda chcem taku srandicku ze si chcem monitorovat a trendovat trafik na jednotlivych portoch, aky router potrebujem ?
//http://www.six.sk/mrtg/aggregated.html
taketo nico si predstavujem, pre jednotlive porty
alebo kupit nejaky lacny cisco switch k tomu ?
steel: cize myslis ze by som mal niekde za routrom nejaky server, na ktorom by bezalo monitorovanie vstupneho portu? alebo ako to mam chapat...
ak by teda chcem taku srandicku ze si chcem monitorovat a trendovat trafik na jednotlivych portoch, aky router potrebujem ?
//http://www.six.sk/mrtg/aggregated.html
taketo nico si predstavujem, pre jednotlive porty
alebo kupit nejaky lacny cisco switch k tomu ?
no rozhodne nie ten d link 524
mozno by to islo cez tento soft. ale sa mi mari, ze raz som to skusal a neslo to tak ako som si myslel, ze to bude fungovat.
mozno by to islo cez tento soft. ale sa mi mari, ze raz som to skusal a neslo to tak ako som si myslel, ze to bude fungovat.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- drastyk
- Používateľ
uz som na to asi prisiel ako by sa to dalo spravit podla mojich predstav.
Budem asi potrebovat nejaku masinku na ktorej bude bezat Cacti server, a dalej bude treba nejaky lacny cisco switch - aby som mohol pollovat data z jednotlivych portov.
Pollovat data do cacti graphu budem klasicky cez SNMP a trendovanie zabezpeci Cacti.
Takto nejak sa mi zda to mame aj v praci. Ide o to ze potrebujem dalsie zbytocne zariadenia,a asi sa mi to takto neoplati riesit, kedze to mam iba na doma pre vlastnu info. Este skusim ci nejaky nadsenci neupravovali d-link firmware a neupgradli ho o nejaku takutu feature.
ak vas napada nejake ine riesenie sem s nim
Budem asi potrebovat nejaku masinku na ktorej bude bezat Cacti server, a dalej bude treba nejaky lacny cisco switch - aby som mohol pollovat data z jednotlivych portov.
Pollovat data do cacti graphu budem klasicky cez SNMP a trendovanie zabezpeci Cacti.
Takto nejak sa mi zda to mame aj v praci. Ide o to ze potrebujem dalsie zbytocne zariadenia,a asi sa mi to takto neoplati riesit, kedze to mam iba na doma pre vlastnu info. Este skusim ci nejaky nadsenci neupravovali d-link firmware a neupgradli ho o nejaku takutu feature.
ak vas napada nejake ine riesenie sem s nim