Pokles výkonu
Pokles výkonu
Hoj,
kvôli nejakým problémom som reinstalloval Win a v 3DMark 11 som mal o vyše 300 bodov menej, než pred reinstallom. Pokles sa týka jednak grafickej karty, no aj procesora. Takty sú rovnaké, nič som nemenil.
Čím to môže byť?
Dík.
kvôli nejakým problémom som reinstalloval Win a v 3DMark 11 som mal o vyše 300 bodov menej, než pred reinstallom. Pokles sa týka jednak grafickej karty, no aj procesora. Takty sú rovnaké, nič som nemenil.
Čím to môže byť?
Dík.
Spoiler: ukázať
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
Re: Pokles výkonu
no určite to nemá byť v sekcii grafické karty...
treba nainštalovať všetko čo bolo predtým
hlavne win update
treba nainštalovať všetko čo bolo predtým
hlavne win update
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Keby mi to v hrach ubralo 5-10-20 fps, resp. vseobecne keby bol vykon v hrach nizsi, tak by som to riesil. Inak to asi nema cenu
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Pocitas si bodiky v benchmarkoch ? Vykon grafiky je stale rovnaky, pokial ma rovnake frekvencie a ovladace. To ze pri kazdom spusteni benchu sa skore trochu lisi je normalne aj pri reinstalovani OS. To je v OS "problem". Ak sa o par stoviek bodov znizi skore v rezime Extreme, tak to moze byt aj nieco ine ako OS (ovladac, grafika) ale v Performance rezime by som to neriesil. Radsej sleduj FPS v hrach.CoBain_SK napísal:Hoj,
Čím to môže byť?
Dík.
Ak ti v hrach velmi skace FPS z max na min, tak si zapni v ovladacoch Vertikalnu synchronizaciu - Adaptivnu
Ano STENLY? Tak buď tak láskavý a povedz, do ktorej sekcie by si to zaradil Ty.
Aktualizácie mám všetky.
Cenu to má, aj Index používateľských skúseností píše len 7,8, pričom 7,7 má GTX 560. Navyše viem, že pôvodne mi ukazovalo 7,9.
Presne tak Brandoo, počítam si bodíky. Od čoho iného sa mám odraziť? Tam mám stále rovnaké podmienky, v hrách je príliš veľa premenných a nejaké benchmarkovanie počas muliplayerovej režby výpovednú hodnotu nemá.
Aktualizácie mám všetky.
Cenu to má, aj Index používateľských skúseností píše len 7,8, pričom 7,7 má GTX 560. Navyše viem, že pôvodne mi ukazovalo 7,9.
Presne tak Brandoo, počítam si bodíky. Od čoho iného sa mám odraziť? Tam mám stále rovnaké podmienky, v hrách je príliš veľa premenných a nejaké benchmarkovanie počas muliplayerovej režby výpovednú hodnotu nemá.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Hm 7.8 mam na nepretaktovanej HD5870 tak to asi vsetko ok nebude -_- pokial to je ta zostava co mas v popise. Kleslo ti to iba o 300? Rozdiel v hrach je vidiet pri FPS? Kolko ti to dava bodov za ten 3dm bez physxu?
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D
Hero 4670k validator
Hero 4670k validator
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
A moja pretaktovana 580-ka ma rovnych 1.0
Tych 300 bodov mozu byt aktualizacie, alebo jednoducho nepresnost merania.
Tych 300 bodov mozu byt aktualizacie, alebo jednoducho nepresnost merania.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
pokiaľ nemáš ma chlp rovnakú inštaláciu win ako predtým ťažko niečo riešiť tobôž na novej inštalácii
ak je to 300b v X dá sa to považovať za problémik ak z P je to irelevantné kedže neočakávam žesi mal 5000b
a riešiť win index je komplet blbosť
skorej by som čekol FPS v hrách ako riešil prepad marku o 10 a menej percent
čekni bios či sa nezmenilo nejaké nastavenie, aj ked nepredpokladám taktovanie cpu cez soft
ak je to 300b v X dá sa to považovať za problémik ak z P je to irelevantné kedže neočakávam žesi mal 5000b
a riešiť win index je komplet blbosť
skorej by som čekol FPS v hrách ako riešil prepad marku o 10 a menej percent
čekni bios či sa nezmenilo nejaké nastavenie, aj ked nepredpokladám taktovanie cpu cez soft
Tákže, spravil som nejaké testy v Battlefield 3, ktoré som robil presne podľa tejto metodiky a absolútne sa zhodujú s tými, ktoré sú uvedené na stránke.
To isté platí aj pre túto metodiku testovania - výsledky sú totožné s mojimi.
Teraz som hodil nové BETA drajvre a testy zopakoval. Pridalo mi to 1 fps v minime a jedno v avg, rapídne sa však znížilo max (to samozrejme nevadí).
Čo sa ale posralo je OC - bez ohľadu na drajvre mi okamžite padá hra aj pri frekvenciách, ktoré pred reinstallom Winu zvládala absolútne bez problémov. To by ma zaujímalo, ako je možné.
To isté platí aj pre túto metodiku testovania - výsledky sú totožné s mojimi.
Teraz som hodil nové BETA drajvre a testy zopakoval. Pridalo mi to 1 fps v minime a jedno v avg, rapídne sa však znížilo max (to samozrejme nevadí).
Čo sa ale posralo je OC - bez ohľadu na drajvre mi okamžite padá hra aj pri frekvenciách, ktoré pred reinstallom Winu zvládala absolútne bez problémov. To by ma zaujímalo, ako je možné.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
BF3 je generátor náhodných pádov, a ak ti nepadal mal si skorej šťastie ako niečo iné
Určite nie. Teraz mi to hádže fragmenty v obraze a pri páde nevypíše žiadnu chybu.
edit: No, musel som trošku poštelovať frekvencie, bohužiaľ. Teraz to mám na offset jadro +120MHz, pamäť +500Mhz.
Zopakoval som testy podľa oboch spomínaných metodík a fps mi stúplo o 6-10 na minime, a o 7-9 v avg. Maximálne hodnoty stúpli enormne, ale tie nie sú príliš zaujímavé.
Zatiaľ je to bez fragmentov, ale to sa môže zmeniť. Zaráža ma, že pred časom to bolo stabilné na +130-140Mhz na jadre, pamäť +700Mhz.
edit: No, musel som trošku poštelovať frekvencie, bohužiaľ. Teraz to mám na offset jadro +120MHz, pamäť +500Mhz.
Zopakoval som testy podľa oboch spomínaných metodík a fps mi stúplo o 6-10 na minime, a o 7-9 v avg. Maximálne hodnoty stúpli enormne, ale tie nie sú príliš zaujímavé.
Zatiaľ je to bez fragmentov, ale to sa môže zmeniť. Zaráža ma, že pred časom to bolo stabilné na +130-140Mhz na jadre, pamäť +700Mhz.