7mm SSD pre ASUS U32U
7mm SSD pre ASUS U32U
Zdravím lidi, pred pár týždňami som si kúpil vyššie uvedený laptop a minulý týždeň som si doňho dokúpil ešte Agility 3, ale bohužiaľ som zistil, že disky nie sú štandardizované aj na hrúbku a ten Agility 3 som doňho bohužiaľ nemal šancu napchať. Tak som sa toho disku zbavil a teraz hľadám najlepší 7mm disk (aktuálny HDD má iba 6,3mm, ale keď som to meral, tak by sa tam mal zmestiť dokonca i 8mm, takže 7mm tam musí vojsť). Zatiaľ sú hlavnými adeptami Samsung 830 a Crucial M4. Samsung vyzerá výkonovo asi najlepšie, ale zase má nejak vysokú spotrebu (čo je tiež dôležité). Ešte som zistil, že Intel 520 má tiež iba 7mm, keď sa zloží ten čierny rámik, ale vraj sa vtedy stratí záruka a to mi teda nepríde ako ideálne riešenie. Poznáte ešte nejaký iný 7mm disk alebo mi viete poradiť ohľadom týchto, teda ktorý by bol do tohto laptopu najlepší (ide mi o čo najvyšší výkon, ale i najnižšiu spotrebu).
Re: 7mm SSD pre ASUS U32U
Ja som do svojho Asusu G73 objednal ten Crucial m4 128 GB 9mm chcel som najskor 7mm ale placu bolo dosť a 9mm som nasiel o cca 12€ lacnejšie tak som nevahal...o skusenosti sa podelim mozno v pondelok ked pride ale chybu by si nespravil podla mna ani s M4 ani so Samsungom.
PC: Ryzen7 7800X3D, ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI, G.SKILL 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5,ASUS TUF RTX 4070, Kingston KC3000 2TB, Corsair RM850x, Jonsbo D41,Noctua NH-U12A Chromax Black, 7xNF-A12x25 black
Audio: GSP 500+GSX 1000 Notebook: Lenovo P50,Phone:GalaxyS21,
Diablo III battletag: Sorrow#2622, Star Citizen Handle: Erazer1
Vytvorte si účet v Star Citizen pomocou tohto ref. linku a získajte 5,000 in game kreditov zdarma
>>> STAR-K3QT-JHMS<<<
Audio: GSP 500+GSX 1000 Notebook: Lenovo P50,Phone:GalaxyS21,
Diablo III battletag: Sorrow#2622, Star Citizen Handle: Erazer1
Vytvorte si účet v Star Citizen pomocou tohto ref. linku a získajte 5,000 in game kreditov zdarma
>>> STAR-K3QT-JHMS<<<
no veď práve, že obidva vyzerajú dobre, tak ktorý potom vybrať Keby taký disk bol od OCZ, tak asi stavím na značku, aj keď je nezmysel sa nechať ovplyvňovať značkou (aj keď Vertex 2 mám už od jesene 2009 a max spokojenosť)...tak fakt neviem čo zobrať.
ktory je z dvojice M4 a Samsung lacnejsi ten vezmi
Dell E5470
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
Oba sú rovnako drahé a potom aby si človek vybral
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Este by pasoval Intel 320 http://www.tichepc.sk/Intel-320-SSD-Sol ... 1001155005
Ale vyhodnejsie su zrejme tie dve uz spominane ... Crucial m4 ma tu viac ludi, su v pohode.
A neporovnavaj prosim rychlosti co pisu v obchodoch ci vyrobca lebo to ta len zmatie. Oni maju rozlicne radice a kazdy ma vykon inde trochu iny. Treba si pozret recenzie a idealne v jednej to porovnat
To ze ma (Samsung SSD SSD830 128GB SATAIII 2.5'' (čtení: 520; zápis: 320MB/s) ) citanie 520MB/s a zapis 320MB/s neznamena ze to plati aj v beznej prevadzke. To je zrejme testovane v ATTO benchmarku ziadne v real life pouzivani.
Ale vyhodnejsie su zrejme tie dve uz spominane ... Crucial m4 ma tu viac ludi, su v pohode.
A neporovnavaj prosim rychlosti co pisu v obchodoch ci vyrobca lebo to ta len zmatie. Oni maju rozlicne radice a kazdy ma vykon inde trochu iny. Treba si pozret recenzie a idealne v jednej to porovnat
To ze ma (Samsung SSD SSD830 128GB SATAIII 2.5'' (čtení: 520; zápis: 320MB/s) ) citanie 520MB/s a zapis 320MB/s neznamena ze to plati aj v beznej prevadzke. To je zrejme testovane v ATTO benchmarku ziadne v real life pouzivani.
Spoiler: ukázať
No vždy sa prv pozriem na papierové parametre, ale potom si samozrejme prejdem celý internet a najzaujímavejší test som našiel tu - http://www.anandtech.com/show/4863/the- ... 830-review a z toho som vyvodil i vyššie uvedené závery o spotrebe a výkone.
Väčšinou je ten Samsung rýchlejší, ale zase nie vždy, tak ťažko povedať ako to bude v praxi a tá spotreba toho samsungu ma trošku straší, lebo mi dosť záleží na výdrží laptopu, lenže zase ak je ten výkonový rozdiel v praxi fakt poznať, tak už fakt neviem...
Možno je to skoro jedno, ktorý vezmem, ale nejako sa neviem vôbec rozhodnúť Jednoducho chcem vždy zvoliť tú najlepšiu voľbu...takú grafickú kartu je jednoduché vybrať, ale s SSDčkom sa človek natrápi, keď každý má iné výsledky v inom teste a inú spotrebu...
Ten Intel je jednoznačne nekonkurencieshopný...
Väčšinou je ten Samsung rýchlejší, ale zase nie vždy, tak ťažko povedať ako to bude v praxi a tá spotreba toho samsungu ma trošku straší, lebo mi dosť záleží na výdrží laptopu, lenže zase ak je ten výkonový rozdiel v praxi fakt poznať, tak už fakt neviem...
Možno je to skoro jedno, ktorý vezmem, ale nejako sa neviem vôbec rozhodnúť Jednoducho chcem vždy zvoliť tú najlepšiu voľbu...takú grafickú kartu je jednoduché vybrať, ale s SSDčkom sa človek natrápi, keď každý má iné výsledky v inom teste a inú spotrebu...
Ten Intel je jednoznačne nekonkurencieshopný...
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Bral by som Samsung, sam jeden mam. Nie zo strandy dodava Samsung firmam SSD.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ako chceš poznať ten výkonový rozdiel v praxi?
btw sa to tu riešilo 10000x viacmenej čo vezmeš to budeš mať zo žiadnym chybu neurobíš
a reálny výkon majú taký aký majú jeden vyniká v tom druhý v inom
M4 je už čistá klasika a pokiaľ si nerozhodný proste vezmi ten
a len tak mimochodom niektoré výsledky z benchov uvidíte iba raz v živote po čerstve inštalácii a prvom poriadnom zápise
btw sa to tu riešilo 10000x viacmenej čo vezmeš to budeš mať zo žiadnym chybu neurobíš
a reálny výkon majú taký aký majú jeden vyniká v tom druhý v inom
M4 je už čistá klasika a pokiaľ si nerozhodný proste vezmi ten
a len tak mimochodom niektoré výsledky z benchov uvidíte iba raz v živote po čerstve inštalácii a prvom poriadnom zápise
uf, takže jedno je isté - so žiadnym asi neurobím chybu, tak už sa len nejako rozhodnúť...snáď to dokážem
No ten výkon sa trošku zmenšuje, ale ide o tak malé rozdíely, že je to nepostrehuteľné...mám už pomaly 2 roky Vertex 2, takže hovorím zo skúseností a teda maximálna spokojnosť.
Edit: Tak nakoniec som objednal Samsung 830 128GB (+ notebook kit)
No ten výkon sa trošku zmenšuje, ale ide o tak malé rozdíely, že je to nepostrehuteľné...mám už pomaly 2 roky Vertex 2, takže hovorím zo skúseností a teda maximálna spokojnosť.
Edit: Tak nakoniec som objednal Samsung 830 128GB (+ notebook kit)