pri dnesnych velkostiach hdd sa to neoplati vobec riesit...pri ssd este mozno hej, tie niesu tak velke.
rovna sa to situacii ked si zrarujes malo pouzivane subory, no toto sa deje na systemovej urovni vo windowse priamo.
ono je to na pohľad pekné ale v praxy sú stým skorej trable kedže voľné miesto sa vypočítava mno odhadom a ked budeš najviac potrebovať vybafne na teba že nemáš voľné miesto aj ked ti bude ukazovať že máš
to sa ti samozrejme uvoľnovať veľmi ťažko kedže už to budú komprimované súbory a nakoniec aj tak kúpiš nový disk
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
jj, problem je prave vtom ze na SSD mi doslo miesto, 60GB je fakt malo na system, programy a par vecsich suborov...
Ale dalsie disky nebudem kupovat - aspon este rok.
Len tak zo srandy som to zapol na ssd, ale iba Program files a moje subory (ziadne systemove), predtym som mal volne 1.5GB, teraz 5 GB. Na nejaky cas to postaci ... do kupy noveho HDD/SSD.
edit:
dexter napísal:... ked budeš najviac potrebovať vybafne na teba že nemáš voľné miesto aj ked ti bude ukazovať že máš
to sa ako moze stat?? ked je to raz spakovane, tak sa mu velkost nemeni, nie?
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
toto by mal mat OS osetrene. no nevidel som v reale, tak neviem.
a fungovat na 60GB ssd only je v dnesnej dobe maximalna somarina. tiez mam 64GB SSD ale vylucne na OS, office a par hier co sa tam vojdu, volne miesto drzim na minimlane 10GB, nizsie sa ist neodporuca. si si mal riesit klasicky hdd cisto na data tym padom.
ťažko to ošetríš kedže nevieš ako dobre sa dá súbor zkomprimovať ešte predtým než ho zkomprimuješ...
preto som aj písal že voľné misto sa reálne iba odhaduje a dalšia vec veľa súborov je už komprimovaných aj ked to tak nevyzerá
odhadovaný pomer býva 1:1.5 resp 1:2 nekompr vs kompr
nieje to žiadna novinka ale dosť stará vec
btw radiče SF už komprimáciu robia
radic ssd sem netahaj, on chce riesit tu windowsacku komprimaciu.
aj keby to nejak riesili, tak si ten subor moze drzat svoju povodnu velkost a ukazovat ju uzivatelovi, alebo sa to bude chovat ako si napisal....ked dojde miesto tak to zahlasi ze pre pokracovanie je potreba daco maznut...alebo sa to cele rozpakuje do RAM na ten cas a neni treba riesit diskovy priestor...