Tablet/ereader

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Tablet/ereader

Príspevok od používateľa jararak »

Zdravicko pani

zvazujem kupu tabletu, primarne vyuzitie citanie pdf, sekundarne hranie OpenTTDl :)

Pozeram ako po 7" tak 10" modeloch, zvazujem bud nieco renomovanejsej znacky, tak isto okukavam aj 30$ cinske h(s)racky.

Hral som sa s huawei mediapadom, ten je sice moj favorit, avsak tolko sa mi za tablet davat nechce, aspon nateraz pri tom vyuziti ktore planujem. Samsung p1000 som nevidel, ale papierovo to vyzera byt to iste.
Archosy, 8 mi nepride atraktivna vobec, 7 ma slabe rozlisenie na citanie, 10, by teoreticky aj mohla byt, ale znova ta cena, kde su pomaly uz lepsie zariadenia.

Mate nejakeho favorita vy? a ked hej tak preco?
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Re: Tablet na pdf

Príspevok od používateľa faugusztin »

V prvom rade si pokukaj software pre PDF, asi by som v pripade Androidu zacal Aldikom.

Co sa tyka HW, predpokladam ze je ti zname ze na bazosi sa Mediapady predavaju hromadne za ceny okolo 200€, kedze Orange ich dava lacno v akciach :).

Primarne ale vidim problem v niecom inom. Na citanie nie je vhodny ziadny tablet, na to su vhodne zariadenia s eInk, teda Kindle, Kobo, Nook ci Sony PRS-T1. Na druhej strane su vhodne hlavne pre formaty ePub/Mobi, citat PDF na 6-10" displeji je z principu utrpenie. Na druhej strane sa chces hrat, na co su zas eInk zariadenia uplne nevhodne.
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Re: Tablet/ereader

Príspevok od používateľa jararak »

Skusam ten aldiko, celkom pekne ;), daco sa da vylustit aj na tej 3,7 co mam :)
cenu mediapadov viem a podla nej sa aj orientujem.
zvazoval som aj kindle a tak, avsak nemam nejak vela informacii o tom zariadeni, naviac pride mi to prilis jednoucelne a naviac, potrebujes nejake prisvetlenie na citanie, pricom bezne vsetky talbety nejake male podsvetlenie dat vedia.

Na druhu stranu preco by malo byt citanie pdf na 6-10" utrpenie? Vecsina knih ktore su v technickej literature unixu maju taky divny format nieco medzi a5 a 6 takze nevidim nejaky problem to tan napratat.
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

1) prave to podsvietenie je problem. eInk precitas vsade kde precitas aj normalne novinky (tj aj vonku na slnku). A kedze nema podsvietenie, tak ti to vydrzi desiatky dni. Napriklad mne Sony PRS-T1 vydrzi okolo 20 dni na jedno nabitie. Npariklad teraz mam stale 65% baterie po 5 dnoch, pricom denne citam tak okolo hodiny.
2) problemom citania PDF je samotny format PDF. Neda sa jednoducho spravit reflow, zvacsenie, zmensenie textu, zmenu fontu za vhodnejsi atd. Proste PDF format je vhodny na tlac, pripadne distribuciu podkladov na tlac a na nic ine.
mattoxx
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 18. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa mattoxx »

Tiez sa priklanam k nazoru, ze k citaniu jedine e-ink zariadenie. Osobne mam 6" kindle, baterka vydrzi aj mesiac a vdaka duokanu nie je problem preluskat aj niektore pdf co s amazon fw bolo utrpenie. Nuz je to len citacka, na ostatok nepuzitelna vratane netu. Na druhej strane citat na tablete je nepohodlne, jednak to taha oci a baterka dojde takmer stale ked ju potrebujes. Navyse tie cinske tablety casto nezvladnu ani 2-3 hodinovy citaci maraton.
PC: NULL
LAPTOP: Lenovo ThinkPad T450
TV: Panasonic TX-55AS650
GASPi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa GASPi »

Kindle Fire tiez nie je vhodny na dlhodobe citanie.
Musis sa rozhodnut, bud len na citanie --> e-reader alebo obcasne citanie, surfovanie, hranie,... atd --> tablet.

Nova generacie Kindle by mala mat uz aj podsvietenie. Momentalne ho ma v sebe zabudovane len najnovsi Nook --> http://www.barnesandnoble.com/p/nook-si ... 1400501717

Inak cisto na PDF sa odporuca Kindle DX, prave kvoli tym minusom, co spominal faugusztin --> http://www.amazon.com/gp/product/B002GY ... tripe_kkdx
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 34" Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor
BattleTag
STEAM

Návrat na "Nákupná poradňa"