Ja mam tiez 1.8V a pohoda.... to ze by zhoreli tranzistory je podla mna blbost...Hali napísal:Je to pravda, moze to nejako uskodit? Chladenie je v pohode
Ze vraj pri napati VCore nad 1.75 zhoria tranzistory?
Re: Ze vraj pri napati VCore nad 1.75 zhoria tranzistory?
- Mtex
- VIP
- Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Re: Ze vraj pri napati VCore nad 1.75 zhoria tranzistory?
No 1,75V je malo na to aby uskodilo, ale keby si daval treba 2,2V tak to uz napajanie dosky trpi a dlho nevydrzi .. iank ja mam pri Prescotte 2,8Ghz na 3,64Ghz a 1,6V!!! teplotu pwm regulatoru 80°CHali napísal:Je to pravda, moze to nejako uskodit? Chladenie je v pohode
Spoiler: ukázať
Pozor s tymi teplotami, vyskoka teplota CPU velmi skracuje jeho zivotnost (ale to keby ste ho mali mozno 4 roky, tak by ste to postrehli... vsetko zalezi na prepracovanych hodinach CPUcka - co sa tyka zivotnosti, aj ako casto zapinate komp a ... nieco namaha viac, nieco menej)
tym tranzistorom vyssie napatie neskodi lebo oni su stavane na napatia minimalne nejakych 30V...
...im skodi teplota, takze ak chcete taktovat, tak si najprv zaistite dobre chladenie... :idea:
To Mtex
ak si tu teplotu na tranzistoroch na menici zistil zo senzora na doske, tak by som Ti doporucil ich minimalne aspon ovievat ventilatorom, lebo ich skutocna teplota je ovela vyssia a moze im to nepekne uskodit, nehovoriac o kondenzatoroch nablizku, ktore byvaju stavane tak na teplotu 85°C a tie ti potom jednoducho vystrelia... :roll:
...im skodi teplota, takze ak chcete taktovat, tak si najprv zaistite dobre chladenie... :idea:
To Mtex
ak si tu teplotu na tranzistoroch na menici zistil zo senzora na doske, tak by som Ti doporucil ich minimalne aspon ovievat ventilatorom, lebo ich skutocna teplota je ovela vyssia a moze im to nepekne uskodit, nehovoriac o kondenzatoroch nablizku, ktore byvaju stavane tak na teplotu 85°C a tie ti potom jednoducho vystrelia... :roll:
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R
no vies, ide aj o kusKondik napísal:1.93 na BArtone z 2.5 na 3.2????romanB napísal:ja frcim na 1,93 a pol roka to ide bez poruchy
Ja mam to iste a napatie mam 1.73 a ide v pohode
Abit NF7-SL | AMD Barton 2500+@3200+ 1.6V AC Copper Silent 2 L | 512MB ddram PQI (400) | ATI Radeon Saphire 9800SE | 10GB HDD maxtor + 40GB HDD IBM | DVD-RW LG 4120B | Eurocase 5412A 350W EC
JJ ale prepac 1.93 a 1.73 je teda dobry rozdiel Tych 0.2 V sa zda byt trochu moc aj na moj vkus Tomu procesoru nemozeme potom pocitat Lifetime na roky ale mesiace A to nechce niktopjongy napísal:no vies, ide aj o kusKondik napísal:1.93 na BArtone z 2.5 na 3.2????romanB napísal:ja frcim na 1,93 a pol roka to ide bez poruchy
Ja mam to iste a napatie mam 1.73 a ide v pohode
Mno mam BOX verziu a tie vypadaju byt lepsie na taketo blbiny
Intel Core 2 Duo 6420 [ 2666 - 8x333 ]
MSI P35 Neo
2048 MB DDR-II 800 CL-5
320 GB Hitachi Deskstar
nVidia Geforce 8600 GT
RT 888 HD 5.1
MSI P35 Neo
2048 MB DDR-II 800 CL-5
320 GB Hitachi Deskstar
nVidia Geforce 8600 GT
RT 888 HD 5.1
- Mtex
- VIP
- Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Teraz tam mam Zalmana 7000-B a ten pekne ofukuje aj okolie a tak tepota PWM nejde cez 60°C .... ale teraz nemam ani nataktovane a mam max 45°C ... cakam na zdroj.velijura napísal:tym tranzistorom vyssie napatie neskodi lebo oni su stavane na napatia minimalne nejakych 30V...
To Mtex
2 velijura:
Tak tych 30V na tranzistor je pekna blbost. To akoze ked by som nan dal 30 a chladil ho tekutym dusikom tak v pohode ide. Tak to asi nie, na ten tranzistor mozem dat aj 100V ked bude mat niake predradene odpory na ktorych to spadne na jednotky voltov. Aj tak silne pochybujem ze by tych 30V ciste medzi emitorom a kolektorom, bez npatia na baze ci gate. Proste tie tranzistory su tak male ze uz iba jednotky voltov sposobuju obrovsku intenzitu elektrickeho pola ze ich v pohode prerazi.[/b]
Tak tych 30V na tranzistor je pekna blbost. To akoze ked by som nan dal 30 a chladil ho tekutym dusikom tak v pohode ide. Tak to asi nie, na ten tranzistor mozem dat aj 100V ked bude mat niake predradene odpory na ktorych to spadne na jednotky voltov. Aj tak silne pochybujem ze by tych 30V ciste medzi emitorom a kolektorom, bez npatia na baze ci gate. Proste tie tranzistory su tak male ze uz iba jednotky voltov sposobuju obrovsku intenzitu elektrickeho pola ze ich v pohode prerazi.[/b]
dell noťas
Vyhladajte si typy tranzistorov v katalogu a najdite si ich charakteristicke
a medzne hodnoty. Potom hovorte pre aky typ tranzistora je max. Uce, Ube,... Tranzistor je velmi siroky pojem co sa tycka parametrov.
...inak neviem o aky tranzistoroch je vlasne rec, ci SMD alebo vykonove....
a medzne hodnoty. Potom hovorte pre aky typ tranzistora je max. Uce, Ube,... Tranzistor je velmi siroky pojem co sa tycka parametrov.
...inak neviem o aky tranzistoroch je vlasne rec, ci SMD alebo vykonove....