Nechce nainstalovat Win XP na netbook
- BlackPrinceDZ
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 04. Máj, 2012, 11:12
Nechce nainstalovat Win XP na netbook
Mam problem ... mam netbook na ktorom som mal Win 7 starter legalny len mi padol a odvtedy nejde nabootovat windows.. ked ho zapnem pekne prebehne bios a ukaze ze windows is loading files a dalej sa nepohne .. tak som tam chcel nainstalovat XP aby to lepsie slapalo lebo pod tim Win7 to nebolo bohvieco .. a teraz ked aj v biose prepnem IDE mod na HDD tak sa dostanem pri instalacii toho xp len pri Windows and Licensing Agreement a stlacim F8 pre potvredenie a nic sa nedeje a neviem preco snazim sa to naistalovat z USB z ktoreho som predtim spravil bootovatelne
jedna sa o netbook:
Packard BEll dot s
1GB DDR3
Intel Atom N570
320GB HDD
dakujem za vsetky rady
jedna sa o netbook:
Packard BEll dot s
1GB DDR3
Intel Atom N570
320GB HDD
dakujem za vsetky rady
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Re: Nechce nainstalovat Win XP na netbook
a recovery sa neda? ak je win7 predisntalovany tak by mal ist. xpckom vela neziskas. vrat si 7cku a daj si 2Gb ram starter je lepsi ako xp
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- BlackPrinceDZ
- Nový používateľ
recovery nefunfunguje aj ho nacita len pri nom cakam asi dve hodiny restartne sa a zas to iste ..a to mozno hej no len teraz velmi donho nechcem investovat ak by som ho nahodou rozbehol tak potom lebo sa mi 100 eur donho neoplati vrazit lebo ak tam nahodou bude zly HDD tak neviem
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
kedže ti padol a nejde ani W7 neviem ako si dospel k tomu že tam nahodíš XP
ten HDD je asik KO
ten HDD je asik KO
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
nemusi byt KO. aj moj sa choval divne ked som hadzal na neho xp, kedze hdd sformatoval pred instalackou
a mal som zlu instalacku tha som sa nevedel ani recovery a ani install xp. skus inu instalacku xp/w7 (samozrejme oridzo). resp mozno mas poskriabane cd,aj to sa mi stalo.
a mal som zlu instalacku tha som sa nevedel ani recovery a ani install xp. skus inu instalacku xp/w7 (samozrejme oridzo). resp mozno mas poskriabane cd,aj to sa mi stalo.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- dexterav
- Sponzor fóra gold
kedže mu to padlo a potom prestalo fungovať vsadil by som na ten poškodený disk
vybrať HDD a skontrolovať na inom PC na 99 percent vidím chybu tam ... posledne sa mi takýto prípad podarilo opraviť checkdiskom a odvtedy funguje 3 mesiace bez problémov ...
-
- Pokročilý používateľ
zla instalacka, pri install xp sa formatoval hdd a zmazal recovery. ina instalacka pojde
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- BlackPrinceDZ
- Nový používateľ
ok dakujem zatial za vsetky rady zajtra este poskusam kadeco .. dakujem
- dexterav
- Sponzor fóra gold
samozrejme skús na ten disk hodiť rôzne utilitky na záchranu
ale nenaštartovanie W7 a neinštalovanie neveštia nič dobré
inak skús zistiť či ti nejak teraz nechrústa, ak nie mohol by zabrať repair ak chrústa šance sú minimálne
ale nenaštartovanie W7 a neinštalovanie neveštia nič dobré
inak skús zistiť či ti nejak teraz nechrústa, ak nie mohol by zabrať repair ak chrústa šance sú minimálne
- BlackPrinceDZ
- Nový používateľ
nakoniec to bol poskodeny disk dakujem za vsetky rady
naco vsetko komplikovat, ked staci utilitka na usb?iOio napísal:vybrať HDD a skontrolovať na inom PC na 99 percent vidím chybu tam ... posledne sa mi takýto prípad podarilo opraviť checkdiskom a odvtedy funguje 3 mesiace bez problémov ...
pre mňa to bolo pohodlnejšie riešenie ako vytvárať sťahovať/vytvárať utilitku na usb ... vyberem disk zapojím do PC a je to
- m2fizy
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Mar, 2008, 14:00
Ahoj ... mam rovnaky netbook ... a taktiez som na nom preinstalovaval WIN. Z povodneho 7SE na 7Ultimate. Neviem ci ti to pomoze, no moj problem bol ze som sa skor nevedel rozhodnut ci tam pouzit XPpro alebo 7U. Nakoniec po browsovani vela for som dospel k zaveru ze 7cka dokaze z obmedzeneho HW "vyzdimat" viac vykonu ako starucke XP.BlackPrinceDZ napísal:Mam problem ... mam netbook na ktorom som mal Win 7 starter legalny len mi padol a odvtedy nejde nabootovat windows.. ked ho zapnem pekne prebehne bios a ukaze ze windows is loading files a dalej sa nepohne .. tak som tam chcel nainstalovat XP aby to lepsie slapalo lebo pod tim Win7 to nebolo bohvieco .. a teraz ked aj v biose prepnem IDE mod na HDD tak sa dostanem pri instalacii toho xp len pri Windows and Licensing Agreement a stlacim F8 pre potvredenie a nic sa nedeje a neviem preco snazim sa to naistalovat z USB z ktoreho som predtim spravil bootovatelne
jedna sa o netbook:
Packard BEll dot s
1GB DDR3
Intel Atom N570
320GB HDD
dakujem za vsetky rady
Potom bol moj hlavny problem bootovanie ako take ... z USB mi to neslo ani za boha (btw ako si nabootoval XP z USB by ma zaujimalo, viem o moznosti bootovat 7 z USB ale XP, hmmm) a tak som to nakoniec vyriesil cez externu mechaniku a voala ... system je tam a bez problemov.
Ale ty tu nakoniec pises ze ti oddysiel HDD (smola stane sa), takze dufam ze si to uz poriesil a system facha ako ma.
PC: CPU: Core i7 3770K (3.5GHz, in 2D @ 1600MHz) + NOCTUA NH-D14 + Noctua NF P-12, MB: MSI® Z77A-GD65, GPU: MSI GTX 1080 ARMOR 8G OC (1657-1797/10010), RAM: 2*(2*4)GB 2400MHz DDR3 KHX PREDATOR SERIES, SSD/HDD: 2x 250GB (RAID0 - 840EVO) + 2x 500GB (RAID1 - WD5003ABYZ) +1TB (WD1003FZEX) + 2TB (WD20EARX), CASE: NZXT TEMPEST 410 ELITE + 5x Noctua NF P-12, FAN REG: BITFENIX Recon, PSU: ENERMAX PLATIMAX 600W 89-94%, Monitor: 43" LG 43UD79 4k UHD, Repro: Creative Inspire 5100, Slúchadlá: KOSS R45 + HYPERX CLOUD, MOUSE: Microsoft SW + Logitech G403 PROTEUS CORE, KEYBOARD: Genius GX Gaming Imperator PRO, PODLOŽKA: ROCCAT TAITO 3mm + Tt eSPORTS CONKOR, OS: WIN7 ULTIMATE 64bit.
https://www.speedtest.net/result/8503311762
...
https://www.speedtest.net/result/8503311762
...