ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.
Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.
Maxman,
nikto ti nekaze ho mat v prenajme 24mesiacov. Ved ho mozes odkupit po mesiaci... stoji 30€.
Pripadne zisti ako sa da znovuspustit TELNET. Ja som urobil tu volovinu, ze som doteraz bezal na FW 1,05 a tak som skusil ten den dat 1,07 ci to pojde OK(net od Orange nesiel a WI-FI po vypnuti vyplo). Samozrejme TELNET vyplo. Po naslednom downgrade a pokuse dostat sa opat do telnetu to nie je mozne, napriek tomu, ze port 80 otvoreny a telnet zapnuty. Vypli alebo odstranili to uplne.
Ked ho budes mat, tak porovnaj kvalitu linky na jednom a druhom. Pretoze mam pocit, ze SNR Margin a ATT TP-link neuvadza spravne.. ale este raz musim overit. A daj tu hodnoty.. Dalej, niektori uzivatelia na fore zive.sk uviedli, ze pri Orange-i maju posledny tyzden zmenenu modulaciu z G.DMT na aDSL2+(G.992.5).
nikto ti nekaze ho mat v prenajme 24mesiacov. Ved ho mozes odkupit po mesiaci... stoji 30€.
Pripadne zisti ako sa da znovuspustit TELNET. Ja som urobil tu volovinu, ze som doteraz bezal na FW 1,05 a tak som skusil ten den dat 1,07 ci to pojde OK(net od Orange nesiel a WI-FI po vypnuti vyplo). Samozrejme TELNET vyplo. Po naslednom downgrade a pokuse dostat sa opat do telnetu to nie je mozne, napriek tomu, ze port 80 otvoreny a telnet zapnuty. Vypli alebo odstranili to uplne.
Ked ho budes mat, tak porovnaj kvalitu linky na jednom a druhom. Pretoze mam pocit, ze SNR Margin a ATT TP-link neuvadza spravne.. ale este raz musim overit. A daj tu hodnoty.. Dalej, niektori uzivatelia na fore zive.sk uviedli, ze pri Orange-i maju posledny tyzden zmenenu modulaciu z G.DMT na aDSL2+(G.992.5).
Spoiler: ukázať
- MaxMan
- Redaktor
- Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Tak ja mam tiez FW 1.07 a neda sa mi napojit cez telnet Ako admin sa do modemu dostanem, ale to je vsetko.
Hodnoty z DLINKU su tu:
ADSL modulácia : ADSL2 PLUS
Downstream - Upstream
Rate (Kbps): 4096 kbps 703 kbps
SNR Margin (dB): 27.1 23.9
Attenuation (dB): 13.3 13.1
Output Power (dBm): 1.1 12.3
Modem od Orange este nemam, ked bude u mna, dam hodnoty na porovnanie
EDIT:
Hodnoty z TP-LINKu:
Downstream Upstream
SNR Margin: 35.2 25.2 db
Line Attenuation: 19.3 12.0 db
Data Rate: 4096 703 kbps
Max Rate : 24276 1472 kbps
POWER: 15.9 12.3 dbm
EDIT2: Aj Vam vecer rapidne klesa rychlost? Cez den mavam 1,7-1,8Mbit/s a vecer a v noci to padne az na 1,2Mbit/s
Hodnoty z DLINKU su tu:
ADSL modulácia : ADSL2 PLUS
Downstream - Upstream
Rate (Kbps): 4096 kbps 703 kbps
SNR Margin (dB): 27.1 23.9
Attenuation (dB): 13.3 13.1
Output Power (dBm): 1.1 12.3
Modem od Orange este nemam, ked bude u mna, dam hodnoty na porovnanie
EDIT:
Hodnoty z TP-LINKu:
Downstream Upstream
EDIT2: Aj Vam vecer rapidne klesa rychlost? Cez den mavam 1,7-1,8Mbit/s a vecer a v noci to padne az na 1,2Mbit/s
Naposledy upravil/-a MaxMan v Pi 04. Máj, 2012, 13:21, upravené celkom 2 krát.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
Takze i ty mas zmenenu modulaciu.. Potom napis z TP-LINKU.
Inac ja mam tiez o nieco zlepsenu kvalitu linky.. zeby skvalitnovali ?
EDIT: Skusal som na tvrdo modulaciu.. nejde ani aDSL2 ani 2PLUS
EDIT 2: Toto ukazuje D-link.
SNR Margin (dB):
21.5 16.0
Attenuation (dB):
22.0 15.0
Output Power (dBm):
9.0 13.0
Inac ja mam tiez o nieco zlepsenu kvalitu linky.. zeby skvalitnovali ?
EDIT: Skusal som na tvrdo modulaciu.. nejde ani aDSL2 ani 2PLUS
EDIT 2: Toto ukazuje D-link.
SNR Margin (dB):
21.5 16.0
Attenuation (dB):
22.0 15.0
Output Power (dBm):
9.0 13.0
Mám ten internet 3Mbit/s, kúpil som aj ten router TP-link, nakonfiguroval ho, ale stáva sa mi, že vypadne a nevie sa pripojiť, pomôže až vyp / zap routera. Keď na routri dám diagnostiku, stále mi vypíše:
>> Testing Ethernet LAN connection ... PASS
>> Testing ADSL Synchronization ... PASS
>> Testing ATM OAM segment ping ... PASS
>> Testing ATM OAM end to end ping ... FAIL
>> Testing ATM OAM F4 segment ping ... FAIL
>> Testing ATM OAM F4 end to end ping ... PASS
>> Ping Primary Domain Name Server ... FAIL
>> Ping www..com ... PASS
Dá sa s tým niečo robiť, alebo volať orange ?
>> Testing Ethernet LAN connection ... PASS
>> Testing ADSL Synchronization ... PASS
>> Testing ATM OAM segment ping ... PASS
>> Testing ATM OAM end to end ping ... FAIL
>> Testing ATM OAM F4 segment ping ... FAIL
>> Testing ATM OAM F4 end to end ping ... PASS
>> Ping Primary Domain Name Server ... FAIL
>> Ping www..com ... PASS
Dá sa s tým niečo robiť, alebo volať orange ?
Jasne, ked ti vyslovene vypadava internet a mas dobre hodnoty SNR/MARGIN, ATTETUATION tak volaj 939.
Ako som si myslel. TP-LINK uvadza nezmyselne hodnoty. No pokial mas bTras iba 2mbps, tak poziadaj zmenu proflu na 2560kbps. To by som skusil. Na 2mbps je to zbytocne velke. Zrejme tam bude otrasne agregacia.. Mne rychlost nepada vobec 2,1mbps stabilne, akurat v nedelu vecer obcas je ping 80-120ms.MaxMan napísal:
EDIT:
Hodnoty z TP-LINKu:
Downstream Upstream
- MaxMan
- Redaktor
- Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Som zvedavy, ako to po zrychleni pojde. Kludne by som prijal len 3-4Mbit/s ale stabilne, beu vacsieho kolisania.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
Zdravim,
Vie niekto poradit prikaz do telnetu na zmenu MSS v routri D-link 2641r od t.comu? MTU som uz zmenil v menu cez admin pristup.
Vie niekto poradit prikaz do telnetu na zmenu MSS v routri D-link 2641r od t.comu? MTU som uz zmenil v menu cez admin pristup.
Nijako co som zistoval.. Vraj nato musis mat FW 1.09 a ten nie je oficial a nemusi sa ti flash podarit.
potrebujem pomoc, nastavil som cez telnet prikaz admin pristup aby som mohol zmenit MTU no kedze orange net stale neungoval spravne chcel som nahrat firmware 1.09 ale este pred tym som spravil factory reset a teraz sa neviem dostat do routra cez 192.168.1.1 Len pri 192.168.1.2 dlho nacitava no potom nic. skusal som telnet 192.168.1.2 a dostal som toto http://img801.imageshack.us/img801/3610/2641k.jpg
Vie mi niekto pomoct?
knifak@azet.sk
Kód: Vybrať všetko
sys setwebiprange remote 192.168.1.2 192.168.1.254
Vie mi niekto pomoct?
knifak@azet.sk
Podla mna je TELNET vypnuty...kedze port 23 mas bloknuty..skus opat dlho podrzat reset.
Inac bezim na aDSL modulacii ale to by nebol Telekom keby sa nehral opat s Profilom linky.. no internet ide lepsie.. pingy padli..
Teraz mam profil 4096/512kbps..
EDIT:
aby som to zabil.. sleduje toto..
meranie som 5x zopakoval...
Inac bezim na aDSL modulacii ale to by nebol Telekom keby sa nehral opat s Profilom linky.. no internet ide lepsie.. pingy padli..
Teraz mam profil 4096/512kbps..
EDIT:
aby som to zabil.. sleduje toto..
meranie som 5x zopakoval...
Zdravim,
aj ja som sa stal novym pouzivatelom orange dls internetu, ale narazil som na podobne problemy ako ostani pouzivatelia vlastniaci Dlink 2641R. Funguje niekomu dsl od orange korektne s tymto routrom?
Dalej by som rad vedel ake rychlosti bude pravdepodobne mozne dosiahnut na tejto linke. Zaraza ma hlavne hodnota Output Power...
Downstream Upstream
Rate (Kbps): 4032 kbps 704 kbps
SNR Margin (dB): 23.0 14.0
Attenuation (dB): 5.5 4.0
Output Power (dBm): -0.5 10.5
momentalne rychlosti:
zajtra planujem vyskusat aj iny router ako Dlink, snad to bude slapat lepsie...
aj ja som sa stal novym pouzivatelom orange dls internetu, ale narazil som na podobne problemy ako ostani pouzivatelia vlastniaci Dlink 2641R. Funguje niekomu dsl od orange korektne s tymto routrom?
Dalej by som rad vedel ake rychlosti bude pravdepodobne mozne dosiahnut na tejto linke. Zaraza ma hlavne hodnota Output Power...
Downstream Upstream
Rate (Kbps): 4032 kbps 704 kbps
SNR Margin (dB): 23.0 14.0
Attenuation (dB): 5.5 4.0
Output Power (dBm): -0.5 10.5
momentalne rychlosti:
zajtra planujem vyskusat aj iny router ako Dlink, snad to bude slapat lepsie...
Uz som sa do neho dostal, problem bol asi v PC lebo som sa nevedel dostat ani do stareho modemu. Po restarte PC uz nabehli obidva. Bohuzial ani za svet neviem dostat do neho firmware 1.09 vypisuje mi toto: .
Tak uz neviem co dalej asi mi neostava nic ine len kupit ten TP LINK na alze je za 31€ http://www.alza.sk/tp-link-td-w8901gb-d193921.htm
@Cage Mohol by si dat nejaky strucny popis na nastavenie tej modulacie? Ja ju mam takto: http://www.webpagescreenshot.info/i/576 ... 2556am.png
Tak uz neviem co dalej asi mi neostava nic ine len kupit ten TP LINK na alze je za 31€ http://www.alza.sk/tp-link-td-w8901gb-d193921.htm
@Cage Mohol by si dat nejaky strucny popis na nastavenie tej modulacie? Ja ju mam takto: http://www.webpagescreenshot.info/i/576 ... 2556am.png