Televízor - 82-94cm - do obývačky - cca 500€
Re: Televízor - 82-94cm - do obývačky - cca 500€
LCD ma konstantne podsvietenie, namahanie oci je rovnake pri 50,60,100,120Hz.Hz ti na LCD robia akurat plynulost pohybu. Hz vs namaha oci su spojene s CRT. Pamatam ked som prebdel noc na 60Hz crtecku, oci som mal ako keby som celu noc zvaral. U LCD sa to nekona.
PC: NULL
LAPTOP: Lenovo ThinkPad T450
TV: Panasonic TX-55AS650
500€ a kus vacsie... http://plazmove-televizory.heureka.sk/p ... x-p42g30e/
Dell E5470
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
viac Hz - lepsi obraz - menej namahane oci (akurat s tym preblikavanim som sa mozno pomylil, hej to bolo pri starych crt)mattoxx napísal:LCD ma konstantne podsvietenie, namahanie oci je rovnake pri 50,60,100,120Hz.Hz ti na LCD robia akurat plynulost pohybu. Hz vs namaha oci su spojene s CRT. Pamatam ked som prebdel noc na 60Hz crtecku, oci som mal ako keby som celu noc zvaral. U LCD sa to nekona.
inak, ja davam ruku hore za Panaka
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- Sphyn0x
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 27. Nov, 2009, 20:53
Tak tá plazma vyzerá good.
A v čom je plazma lepšia ako LED?
EDIT: No, a tu je problém
A v čom je plazma lepšia ako LED?
EDIT: No, a tu je problém
Pozorovana vzdialenosť je 2-2,5 metra.Plazmový televízor nie je ideálny do malých úzkych priestorov, kde je aj pozeranie na televízor vecou vzdialenosti dvoch metrov až troch. Príliš blízke sledovanie nie je príliš zážitkom ale skôr pohromou pre Vaše oči.
Naposledy upravil/-a Sphyn0x v Ut 22. Máj, 2012, 23:43, upravené celkom 1 krát.
ah.. zase ...
- realnejsie farby
- nepoblurovany obraz
- nepresvetleny obraz
- plazma ma ciernu nie sedu
atd.
- realnejsie farby
- nepoblurovany obraz
- nepresvetleny obraz
- plazma ma ciernu nie sedu
atd.
Spoiler: ukázať
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
za 550e by si mohol zohnat st30, za 630e gt30, ak nie tak aj g30
len upozornim, ak bude mat tv nadych zelenej, tak ziadaj druhy kus
len upozornim, ak bude mat tv nadych zelenej, tak ziadaj druhy kus
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Najhorsia nevyhoda plazmy: hnusne blikanie podobne CRTecku...nie kazdy ho vsak vnima rovnako ako pri crt.
- sanjuro
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 29. Dec, 2009, 18:45
pozri si kalkulacku vzdialoensoti podla thx http://myhometheater.homestead.com/view ... lator.html cize ak nemas 1,5m izbu a mensiu tak tam problem nie je.Sphyn0x napísal:No, a tu je problémPozorovana vzdialenosť je 2-2,5 metra.Plazmový televízor nie je ideálny do malých úzkych priestorov, kde je aj pozeranie na televízor vecou vzdialenosti dvoch metrov až troch. Príliš blízke sledovanie nie je príliš zážitkom ale skôr pohromou pre Vaše oči.
MB: MSI B450 Tomahawk Max CPU: AMD 5800x Cooler: Alphacool Eisbaer 360 RAM: 2x8GB G.Skill 3600Mhz CL16 TridentZ Neo SSD: Intel Optane 900p 280GB SSD: Samsung 860 EVO 1TB GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS PSU: Corsair RM1000x Audio: Topping DX3 Pro v2 Case: Lian Li PC-O11 Dynamic White Monitor: LG CX48 Mouse: Logitech G Pro Keyboard: Corsair K65 Speed Pad: Logitech G640 Headphones: AKG K712 Pro
- Sphyn0x
- Používateľ
No tvl..Obaval som sa 2 veci- hucanie ventilatorov a hucanie trafa. To sa aj potvrdilo. Hucanie ventilatorov je znesitelne a aj pri slabsom zvuku. Hucanie trafa pri scenach, kde je viac bielej farby je vsak dost pocutelne.
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Jeziiis Maaria, toto je zas topic. Uplne kazdy den ho sledujem ako telenovelu a pozeram vyvoj za nakupom jednej telky.
K LCD a plazme sa mi ani nechce vyjadrovat. Jedna technologia je uplne na hovno, druha celkom OK. Chcel by som vsak napisat nieco k nasledovnym veciam:
• Uhlopriecka
- Nikdy jej nie je dost. 32" a podobne TV su uplny vysmech. Uz tu bol link na kalkulacku, vypocitaj si aku minimalnu uhlopriecku potrebujes pre tvoju pozorovaciu vzdialenost, aby si vobec dosiahol na THX odporucanie. Vo vseobecnosti si ludia, co sa tomu venuju, davaju cca 1,0 - 1,25-nasobok sirky obrazu (nie uhlopriecky). Odporucanie THX je mat minimalne 36° pozorovaci uhol. To by znamenalo, ze od 42" TV by si musel sediet najviac 142 cm. A vo vsetkych tychto vypoctoch ber do uvahy slova ako "odporucane", "minimalne", atd. Su to vsetko len tie zaciatocne cisla, nic sa nestane, ked budes sediet blizsie, alebo mat vacsiu TV.
• Blikanie a namahanie oci
- Kazda normalna plazma dnes ti zobrazi 50 Hz PAL material na 100 Hz a 24 Hz filmovy material na 72 alebo 96 Hz. Uz Panasonicy 3 generacie dozadu (V10) zobrazovali 24p material na 96 Hz. Tych 72 Hz este moze byt viditelnejsich, ale nic katastrofalne. Pre porovnanie, este nedavno, alebo u nas aj doteraz sa v kine vysiela na 48 Hz (kazde filmove policko zobrazene dvakrat) alebo menej casto na 72 Hz (filmove projektory). Pokial ti v minulosti nevadili CRT monitory (nastavene na 85 alebo 100 Hz), plazma ti nebude vadit tiez. To len par hypersenzitivnych ludi dramatizuje situaciu.
Ten uryvok z clanku/postu, ktory hovori, ze plazma je katastrofou pre oci v malom priestore... no aj by som sa zasmial, ale to uz je na cezdrzku, ze niekto trepe take somariny, a potom si neznaly clovek na zaklade jeho rad kupi iny televizor. Mozem ta najviac ubezpecit, ze 50" TV z cca 2,4 metra je mala - mam to tak doma.
A na zaver by som ti ukazal jeden obrazok z nedavnej cesty do Japonska. Je to odfotene v BIC Camera, co je nieco ako nas NAY Elektrodom, akurat ovela vacsi, lepsi tovar, viac produktov a sluzby mimo nasho chapania.
Vo volnom preklade: Pre model 60V (= europsky 60" 60VT) je odporucana pozorovacia vzdialenost 2,25 m. No stale to nie je odporucanie THX, ale lepsie ako u nas, kde sa ti snazia natlacit 32" TV na 4 metre, lebo keby si si sadol blizsie, tak prides o oci a pri tenise si odskrutkujes hlavu.
K LCD a plazme sa mi ani nechce vyjadrovat. Jedna technologia je uplne na hovno, druha celkom OK. Chcel by som vsak napisat nieco k nasledovnym veciam:
• Uhlopriecka
- Nikdy jej nie je dost. 32" a podobne TV su uplny vysmech. Uz tu bol link na kalkulacku, vypocitaj si aku minimalnu uhlopriecku potrebujes pre tvoju pozorovaciu vzdialenost, aby si vobec dosiahol na THX odporucanie. Vo vseobecnosti si ludia, co sa tomu venuju, davaju cca 1,0 - 1,25-nasobok sirky obrazu (nie uhlopriecky). Odporucanie THX je mat minimalne 36° pozorovaci uhol. To by znamenalo, ze od 42" TV by si musel sediet najviac 142 cm. A vo vsetkych tychto vypoctoch ber do uvahy slova ako "odporucane", "minimalne", atd. Su to vsetko len tie zaciatocne cisla, nic sa nestane, ked budes sediet blizsie, alebo mat vacsiu TV.
• Blikanie a namahanie oci
- Kazda normalna plazma dnes ti zobrazi 50 Hz PAL material na 100 Hz a 24 Hz filmovy material na 72 alebo 96 Hz. Uz Panasonicy 3 generacie dozadu (V10) zobrazovali 24p material na 96 Hz. Tych 72 Hz este moze byt viditelnejsich, ale nic katastrofalne. Pre porovnanie, este nedavno, alebo u nas aj doteraz sa v kine vysiela na 48 Hz (kazde filmove policko zobrazene dvakrat) alebo menej casto na 72 Hz (filmove projektory). Pokial ti v minulosti nevadili CRT monitory (nastavene na 85 alebo 100 Hz), plazma ti nebude vadit tiez. To len par hypersenzitivnych ludi dramatizuje situaciu.
Ten uryvok z clanku/postu, ktory hovori, ze plazma je katastrofou pre oci v malom priestore... no aj by som sa zasmial, ale to uz je na cezdrzku, ze niekto trepe take somariny, a potom si neznaly clovek na zaklade jeho rad kupi iny televizor. Mozem ta najviac ubezpecit, ze 50" TV z cca 2,4 metra je mala - mam to tak doma.
A na zaver by som ti ukazal jeden obrazok z nedavnej cesty do Japonska. Je to odfotene v BIC Camera, co je nieco ako nas NAY Elektrodom, akurat ovela vacsi, lepsi tovar, viac produktov a sluzby mimo nasho chapania.
Vo volnom preklade: Pre model 60V (= europsky 60" 60VT) je odporucana pozorovacia vzdialenost 2,25 m. No stale to nie je odporucanie THX, ale lepsie ako u nas, kde sa ti snazia natlacit 32" TV na 4 metre, lebo keby si si sadol blizsie, tak prides o oci a pri tenise si odskrutkujes hlavu.
- Sphyn0x
- Používateľ
No ak budú mať ten Pansonic v ELECTROWORLDE, tak ho dnes kúpime
keby bzucal ten zdroj, tak ho proste vymente(celu TV cez RMA)... nerobi to kazdy..
nie je to ich vlastnost iba obcasny neduch a zalezi, ze ako daleko si od neho..
nie je to ich vlastnost iba obcasny neduch a zalezi, ze ako daleko si od neho..
zoom s celym THX si ma pobavil....to s tymi vzdialenostami myslis vazne. Skus si na 42" palcovom TV pustit SD alebo pseudo HD vysielanie a pozeraj to na vzdialenost 1,0 - 1,25 nasobku sirky obrazovky....no co treba ist s dobou a riadit sa vsetkym co chcu hlavne obchodnici natlst do hlavy. Ved predsa zo 60" TV je vacsi zisk ako z 32". Ak si pozeram tie odporucane vzdialenosti, tak nechapen na co vlastne robia TV mensie ako 50", ved to je minimum do kuchyne alebo WC.
Cele to THX a vyrobcami odporucane vzialenosti sa mi javi ako uplny blud pre normalneho cloveka. Je to tak pre filmovych zanietencov ktori hladaju "kino zazitok" a urcite si nekupuju TV za 500€ a pozeraju na tom televiziu. THX = kvalitna TV, kvalitny zvuk a hlavne kvalitny zdroj.
Edit: blikanie plazmy nie je mytus a netyka sa to len tych starych. Blikanie je stale aktualne a mozes ho vnimat aj pri 600Hz plazme nakolko to vychadza zo samotnej technologii a ta je ina ako u CRT.
Cele to THX a vyrobcami odporucane vzialenosti sa mi javi ako uplny blud pre normalneho cloveka. Je to tak pre filmovych zanietencov ktori hladaju "kino zazitok" a urcite si nekupuju TV za 500€ a pozeraju na tom televiziu. THX = kvalitna TV, kvalitny zvuk a hlavne kvalitny zdroj.
Edit: blikanie plazmy nie je mytus a netyka sa to len tych starych. Blikanie je stale aktualne a mozes ho vnimat aj pri 600Hz plazme nakolko to vychadza zo samotnej technologii a ta je ina ako u CRT.
Naposledy upravil/-a mattoxx v St 23. Máj, 2012, 17:05, upravené celkom 1 krát.
blikaju iba iste farby... a nevidi to kazdy...