dobre, predajne su strasne presvetlene(luxov a luxov

), to beriem, ale ked tam pozeram na plazmu a vedla toho je napr. nejaka LED od Samsungu, tak je cierna u samsungu lepsia, beriem aj to ze tovarenske nastavenia samsungu(a celkovo podanie farieb u korejskych vyrobcov) je akoby som to povedal, robene do tych tmavsich farieb(miestami dost prekontrastovanych), takze mozno preto sa zda na predajni lepsia cierna u LED TV..
ale zase mam doma LED a doma si teda nedavam maximalny jas, mam ho praveze na tych nizsich stupnoch a pokial je podanie ciernej dobre vyobrazene vo filme(kvalitne ripovany film, pripadne neripovany) tak tu ciernu mam ozaj vernu ciernu.. na opacnej strane nemam doma plazmu, takze nemozem povedat ci by bolo to vyobrazenie ciernej tiez take(podla mojho usudku a mojich oci) dobre..
napr. u Sony sa mi zdaju farby "vernejsie" ale pacia sa mi menej, pricom ale v tmavych scenach je pri Bravia paneloch vykreslenie doveryhodnejsie(lepsie detaily, viac odtienovej v tych tmavych scenach, viac detailov)..
cierna je menej vyrazna pokial je panel matny, u lesklych(pokial nan nesvieti nejaky zdroj svetla a nerobi z toho zrkadlo) je aj cierna lepsia aj farby sytejsie, pre beznych ludi krajsie..
nie som odporcom plaziem, nehovorim ze su zle(teda az na tie najnizsie modely, to je nieco fakt biedne), ale stojim si za tym, ze u beznych ludi dnesne LED TV dost dobre konkuruju plazmam..
ako hovorim, uznavam, nevidel som v domacich podmienkach este nejaku lepsiu neoPlazmu(nejaky VT alebo ST model od panaku napr.), ja som si ten LED TV od samsungu kupoval najskor ako nahradu za 23" LCD.. mam 32" model na vzdialenost cca 1,7m-2m a kludne mozem povedat, ze si na nom vychutnavam 3D filmy a staci mi to..
andrejsvk napísal: Lepsie podanie pletovych farieb. Lepsie zobrazenie bezneho tv vysielania. Neporovnatelne rychlejsia odozva. Rozdiel v spotrebe ak budes kukat 8h denne cca 1e za mesiac. Kedze nema podsvietenie, tak nemusis riesit rovnomernost podsvietenia. atd .
s tymto suhlasim