Televízor - 82-94cm - do obývačky - cca 500€

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
srebalat
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Aug, 2006, 02:00

Re: Televízor - 82-94cm - do obývačky - cca 500€

Príspevok od používateľa srebalat »

andrejsvk napísal:srebalat - nechapem preco neuvedies, co to mas za telky, mozno zistim hodnoty ciernej
nemam prave plazmu doma, preto by ma to zaujimalo.. dajme tomu D5000 od Samsungu a cenovo konkurencny model od panaka je z minuleho roku napr. U30E alebo S30E, prinajlepsom aj G30E..

btw uroven ciernej pri tom LED samsungu je nejakych 0,01cd/m2 pri min. jase a pri jase cca 120cd/m2 je 0,03cd/m2..
Desktop: Intel Core i5 11400F - CoolerMaster Hyper 212+ GIGABYTE B560M AORUS PRO AX Asus ROG Strix RX6650XT 8GB ADATA XPG 512GB + 2TB WD Green 16GB ADATA XPG GAMMIX D30 3200MHz CL16 SilentiumPC Supremo M2 Gold 550W V2 SilentiumPC Regnum RG4TF Frosty White TG LENOVO G32QC-10 Logitech Z-4e Logitech MX Keys + Razer Deathadder V2 Mini + SteelPad QCK mini
LAN NB: Asus XDAB AMD Athlon X2 Dual-Core QL-65 2,1GHz ATI Radeon HD 4570 512MB 32gb SSD 4GB DDR2 Razer Krait + SteelPad QCK mini
Mobile: Iphone 12 mini 128gb + Iphone 8 64gb + iPad 2021 64gb + Apple Watch 7 45mm
TV: LG OLED48A1
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

ale ved D5000 ma debilny S-PVA panel, z uhla uplne ine farby, to sa fakt nepocita, ked tak ips, no a neviem kde si nasiel tie hodnoty, 0.028 cd/m2 ANSI checkerboard 0.046 cd/m2 http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung- ... alibration
G30 ma 0,02 v oboch pripadoch
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
k1ll3c
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 27. Máj, 2011, 23:45

Príspevok od používateľa k1ll3c »

Tak sice sa uz asi nieco vyše roka nevenujem telkam ... ale riesite tu pre chlapca a jeho tatka nepodstatne veci.

V prvom rade UHLOPRIE4KA a ROZMERY, myslím že plazma s 94cm uhlopriečkou sa už nevyraba .. snaď vyše dvoch rokov. Takže Ak by mal zobrať 42"/43" tak nech si zmeria priestor či mu to tam vlezie a nech si tam nechá rezervu par cm z kazdej strany možno sa to vyriešilo na posledných dvoch stranách - tie som už nečítal.... ved tym potom ani len nepohne ak to bude presne na chlp nedajboze v nejakej obyvacej stene... ako napcha zo zadu kable (od coaxu po HDMI... ako da z boku USB ak tam nebude na to priestor ????) na kazde jedno pripojenie odpojenie si vezme dalsich ludi co budu manipulovat telkou ? I ked v najhorsom vytiahne USB predlzovak ale potom na estetiku fakt moc nehladiet....

Toto vyriešiť ako prve ... ak bude jasne a isteee že sa tam nezmesti telka s uhlopriečkou 42" tak ti zostane na vyber LCD/"LED". Inak povedane teda LCD. Kvalita panelu a jeho vlastnosti rastú s cenou do 500€ zázraky nečakať.

Čo sa tyka toho PIPu ... ak nepozeras telku cez klasicku antenu ale cez satelit pripadne kablovku ... je dost mozne ze to bude v rezii samotneho set-top boxu. Ak mas iba klasicky antenu na streche tak holt ziaden PIP nebude.

Nahrávanie ako som písal, už sa tomu nevenujem ... som dá sa povedať s informáciami dve generácie dozadu ... takže toto sa možno zmenilo ... nahrávanie šlo len na externý HDD, nie na USB. Ten bol spárovaný s telkou, a to čo sa naň nahralo nešlo prehrať nikde inde len na tej telke na ktorej sa to nahralo (čítaj do PC to neprenesiešš). Ako vravím už to vyše roka nesledujem ... možno sa to zmenilo ... možno nejakí chlapci našli spôsob ako obísť ochranu, ja to neriešim. Nahrávať sa dalo totiž iba z DVB-T tuneru. Logicky z analogu nie.... a keby ti vedel nahrávať signál, ktorý mu dodáš cez HDMI alebo SCART ... no tak si vieš skopirovať týmto štýlom hocijake DVD/Bluray ... takže nahrávaš .... ak nahrávaš iba z DVB-T.

Prehrávanie Modely od Samusngu... rok výroby 2009 teda modely s písmenom B v názve. Prehrávali videá od číslovania 6xxx pre "LED"/6xx pre LCD v názve. prehrávali aj mkv (264) pretáčanie fungovalo ... dabingy (Teda ich zmenu) som neskúšal. Prehrávanie zavísi od náročnosti samotného ripu / počtu reframes. Ak nešli titulky stačilo dať do priečinka SRT/SUB súbor pomenovaný rovnako ako film a išlo to automaticky ... diakritika v pohode. Nie som si istý či zvládali DTS zvukové stopy... AC-3 šlapalo už vtedy.
Modely 2010 s písmenkom C v názme. Od modelu 450 /pre LCD a PLAZMU/ a modelu 4000 pre "LED" vyššie prehrávali videá ... aj spomínané mkv, divx, xvid ... mp4 ... niekde na stránkach samsungu bola aj tabuľka pre konkrétne modely a podporované kodeky. Sony v tej istej generácii malo problém s prehrávaním avičiek resp ich pretáčaním. SONYčku sa nečudujem...ak si dobre pamätám vlastnili filmové štúdio (aspoň čiastočne ... tuším columbia pictrures ... ale to teraz len strielam). Samsungy tej generácie (s D generaciou teda r.v. 2011 som sa už nehral) mi neprehrali FullHD Divx a ani wmv súbory.... takže toto tak isto pozrieť.
Viem že LG bolo na tom s prehrávaním podobne ale pri testovaní tuším nepodporovali toľko zvukových kodekov (už je to holt nejaký ten piatok dozadu a toto píšem z toho čo si pamätám).

blikanie plazmy v žiadnom prípade neporovnávať s blikaním CRT. CRT blikalo 50/100krát za sekundu. Plazma funguje úplne inak. Tých 600Hz je blbosť ... marketing... nedá sa porovnávať s Hz na CRT telkách. V reáli máš aj tak film/vysielanie natočené s nižším počtom snímok za sekundu. Aby som bol konkretnejší jednotlivé bunky (pixely) ... resp elektrody v nich ak to tak vobec smiem nazvať dokážu "rozosvietiť - zapnúť" tú bunku 600 krát za sekundu. Ibaže z recenzii monitorov by sme mohli vedieť že odozva (ktorú ma plazma akože marketingových 0,000ništ) sa skladá z rozsvietenia a zhasnutia (rise/fall) a dosvit pre jednotlivé farby je rozdielny a nemá 600hz ani zdaleka...kto neverí nech si vyhlľadá cez google pojem "green ghosting" takže ako bolo písané ak na plazme vidíš nejaké blikanie... určite by som to neporovnával s 50Hz CRT. Osobne som zobral do ruky digitálnu kameru a namieril som ju na niekoľko rozielnych plazmových TV... je pravda že pod určitým uhlom a z času na čas tam bolo vidno blikanie... ale na CRT bolo "furt".

"farby" mnoho ľúdí nevydí chybu signálu (malá zrnitosť/pruhovanie) ak im neukážem prstom a nepoviem tuto pozeraj tuto bude tá chybička krásy, Keby som im neukázal...nevedeli by o nej. Takže farby a aj jas si väčšina ľudí nastaví na prijateľnú hodnotu a dalej nerieši. Riešia to iba ľudia čo s tým pracujú, resp pracujú s video technikou alebo grafikou či fotkami... nie je ich zas tak veľa. A aj na tom monitore pre grafika treba kalibrovať farby raz za 3 alebo 6 mesiacov ???
Samsung navyše pri velkom dopyte nevyrábal pre svoje TV panely iba sám, ale používal aj subdodávateľov a preto sa napr stalo, že ten istý model telky mal rôzne obrazové vlastnosti a parametre. Takže ak aj čítam recenziu...čítam ideálne recenziu, ktorá pochádza z nášho regionu a nie z US alebo z Ázie.
Čo sa týka podania čiernej na plazme. Mám doma panáka NeoPDP, konkrétne 42G20. Ak by som mohol, kúpil by som zas ale so strieborným rámom a môžem mať u zadku čo mi povie aká sonda.... Rovnako ako staré CRT po zapnutí sa panel "nabije" a nie je taký tmavý (čierny) ako vo vypnutom stave. Ak sa pozrieš na fotky plaziem všimni si že ten čierny rám okolo je zväčša tmavší ako obrazovka vo vypnutom stave). Povedzme že černejšiu ako pri stave "nesvietim" mi telka nezahrá. Ja tam ten posraný náboj vidím.... takže čo sa týka čiernej berte to ako moj subjektivny nazor, a inak by som to bral rovnako ako všebecne ako pri farbách

Ak má kupujúci po prečítaní tohoto všetkého veľkú hlavu, tak zopakujem to pre neho podstatné:
a) HLAVNE ROZMERY A UHLOPRIEČKA ... ak tam máš dosť miesta na plazmu... ber plazmu (lepsi obraz na non HD rozlíšenie + lepšia odozva) a ber panasonic. Prehrávanie videa z USB už možno voči minulosti (teda oproti môjmu 42G20) zlepšili. Tá moja prehráva iba divx, xvid a nepozná diakritiku (makcene a to je vyrobena v cechach :hysterical: ) ak nemas dost miesta na plazmu ... osobne by som volil samsung a "LED"ku, 94cm ... 100Hz (túto funkciu možeš zapnúť vypnúť --- panasonic to nazýva inteligent frame creation) filmy by mala prehravat v pohode (samsung asi najlepsie spomedzi značiek)

b) Neriešiť hluposti typu nahrávanie na kluč ... vysvetlene bolo vyssie. A PIP pokial nepoužívaš viac tunerov (resp. fungovalo to posledne roky tak že si pozeral napr nieco na scarte alebo hdmi vstupe a v malom okne si mohol mat TV)

okrem toho že som pracoval v oblasti ... tak som si zvolil naschval aj temu jednej semestralky LCD/PLASMA... nestihol som to dopisat do podoby aby to uspokojilo moje ego a nie je ani v podobe, za ktorú by mi mnohí z tunajších nevynadali ale profakovi to stacilo ... na konci prace je tak zo 12 bibliografickych odkazov (asi 10 z nich linky URL) na zaujimave čitanie o telkach všeobecne... ak chcete tak to sem potom zavesim.

t
Sphyn0x
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 27. Nov, 2009, 20:53

Príspevok od používateľa Sphyn0x »

No meral som to a je tam voľných 110cm.
To nahrávanie otec proste chce, bez neho telku nekúpi.
PIP netreba už.
///
Spoiler: ukázať
Intel Core i5-750@4214.03 MHz | Noctua NH-D14 | Asus Sabertooth 55i | Asus Radeon HD5870 | Kingston 2x2GB HyperX 1600MHz | Samsung SpinPoint F3 1TB | Enermax MODU87+ 600W Gold | Windows 7 Ultimate x64 SP1 | Lancool DragonLord PC-K62 | Samsung P2450H | Razer DeathAdder Black Edition | Roccat Arvo | AKG K242 HD | Vsonic GR06
CageJ
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43

Príspevok od používateľa CageJ »

'' Prehrávanie videa z USB už možno voči minulosti (teda oproti môjmu 42G20) zlepšili. Tá moja prehráva iba divx, xvid a nepozná diakritiku (makcene a to je vyrobena v cechach )''

Zlepsili, som tam dal stranu dozadu link... Este koncom min roka dostali novy FW s novym media playerom.
Ta diakritika zial nie je furt plne funkcna... akurat neviem ci vtedy ked je dana priamo v mkv suboroch alebo aj v .txt/srt.

G30:
Calibrated black level (black screen) 0.02 cd/m2
Calibrated black level (ANSI checkerboard) 0.02 cd/m2
k1ll3c
Nový používateľ
Nový používateľ

Sphyn0x napísal:No meral som to a je tam voľných 110cm.
To nahrávanie otec proste chce, bez neho telku nekúpi.
PIP netreba už.
Mas doma klasicku antenu namierenu na vysielac alebo pre mna za mna izbovu ??? alebo mate satelit (skylink, cslink) ??? resp, kablovku (orange, upc, satro ??)
Sphyn0x
Používateľ
Používateľ

Káblovku UPC.
Naposledy upravil/-a Sphyn0x v Št 24. Máj, 2012, 16:07, upravené celkom 1 krát.
///
Intel Core i5-750@4214.03 MHz | Noctua NH-D14 | Asus Sabertooth 55i | Asus Radeon HD5870 | Kingston 2x2GB HyperX 1600MHz | Samsung SpinPoint F3 1TB | Enermax MODU87+ 600W Gold | Windows 7 Ultimate x64 SP1 | Lancool DragonLord PC-K62 | Samsung P2450H | Razer DeathAdder Black Edition | Roccat Arvo | AKG K242 HD | Vsonic GR06
k1ll3c
Nový používateľ
Nový používateľ

Vzhladom na to ze tvoj tata pozaduje nahravanie a musi to tam byt ...tak mas niekolko moznosti.

a) zavolat upc ci nie je mozne dodat set top box s nahravanim na usb kluc (odpust mi moju drzost, pozri sa na ten co mate, ci tu funkciu uz nema). Bude to asi nieco stat ale to bude stat kazde riesenie.
b)predpokladam, že prepojenie je cez scart, pokial viem telky, ktore maju nahravanie nedokazu nahrat vstup zo scartu (ako som povedal, vedel by si takto kopirovat DVDcka a Bluray disky) ak sa mylim opravte ma. Silne pochybujem, že ked to zapojis cez koaxialny kabel (na antenu) tak ten set top box naladis ako stanicu ... volakedy sa takto pracovalo s VHS videorekordermi ale pokial viem nove set-top boxy uz takto nefunguju a aj keby fungovali...tak ta telka co ma nahravanie nevie zvacsa nahravat analog iba digital... a pochybujem ze set-top box bude na antenny vstup posielat signal podla standardu DVB-T...ale mozno sa mylim...
c) kupis klasicky DVDrekorder s internym HDD. Takyto zazrak ma totiz dva scarty, jeden ako vstup (teda zo set-top boxu do DVD rekordera) a druhy ako vystup (Z DVD rekordera do telky)...budu tam problemy... Nebude sa dat nahravat jeden program a druhy sledovať preto
d) kupis telku co vie nahravat z DVB-T, zapojis klasicku antenu a nahravat budes len to, co chytis na tu antenu. Opakujem neviem ci sa to nejak zmenilo ... ale TV nevie nahravat na USB kluc ale iba na HDD (harddisk). Nevies to skopirovat do PC a potom vypalit na DVD (mozno to niekto vie... resp existuje na to sposob ale ja ho nepoznam).

najlepsie co mozes spravit je moznost a)
moznost b) je tak silno nerealna, ze by som ju vyskusal len zo zufalstva a aj to by som to dal radsej vyskusat predajcovi alebo niekomu od UPC aby to bolo lacnejsie a neminal prachy na telku s takou funkciou a nekupoval HDD
c) je realizovatelna ... namiesto HDD k telke kupis DVDrekorer ale ako vravim, nemozes nahrat jedno a druhe sledovat, A ak chces sledovat telku bez toho aby si mal zapnuty DVD rekorder bude dobre si vyskusat ci jeho scart prenasa signal aj vo vypnutom stave (jednoducho metalika)
d) hovori same za seba

// EDIT
Je tu este sanca ... ze by ta telka co kupis mala DVB-C teda kablovkovy tuner, a ak by vedela spracovat ten signal (teda koaxial priamo do telky ... ziaden set-top box od UPC by zapojeny nebol) tak potom by sa dalo takto nahravat.
Ono existovali aj modeli s DVB-S (teda satelitnym tunerom) a z boku si v pohode vlozil Skylink kartu a fungovalo to.
Takze ak najdes telku co ma taky DVB-C tuner co dokaze zobrat signal od UCP (resp zozerie ich kodovaciu kartu) tak po tom mozes uvazovat nad tym nahravanim priamo cez Televizor na externy HDD

Na mojej 42G20 je DVB-C tuner ... je tam silno neoficialne. Pytal som sa chlapcov na skoleni od panasonicu preco to je take silno neoficialne ze to snad ani v specifikaciach neuvadzaju. Vraj su tam natolko rozdielne standardy, ze nevedia zarucit, ze DVB-C pojde v kazdej krajine ... a u kazdeho operatora (poskytovatela). Ale vraj sa to bude dat dako sprevadzkovat.
Ja mam doma skylink...neriesil som to ... viem ze to riesili na AVmanii. Tu odpoved som dostal osobne na skoleni ... ci naozaj nieco vylepsili neviem. Musia ti povedat iní.
Naposledy upravil/-a k1ll3c v Pi 25. Máj, 2012, 00:59, upravené celkom 1 krát.
CageJ
Redaktor
Redaktor

nope...
Oni dodavaju C+ modul...cize do CI slot ale je kodovany... je mozne, ze by to nahravat ani neslo...
UPC nahravat tusim neumoznuje ani v ich STB..

Podla toho co ja viem, tak ich CAM + SMART KARTA je vlozena v C+ module. Cize musis mat aj TV s touto podporou(nielen CI slot) a zaroven je to silne kodovane.

http://en.wikipedia.org/wiki/CI%2B

Takze ta 42G20 moze mat DVB-C ale nema prave podporu toho C+.

K tomu DVD REKORDER-u. Sam mam doma ale samozrejme to HD nahrat nevie a nikdy nebude:).. Tak ako BluRay rekordery proste existovat nebudu. Takze ten USB-HDD je jedina moznost na HD.
Sphyn0x
Používateľ
Používateľ

Settop box nemáme.
Takže nemôžem nahrávať normálne cez káblovku?
Ináč teraz som došiel z Euronicsu a UE40EH5450 sa mi zapáčil, ocovi tiež.
Na nete za 518€, čo je parádna cena.
///
CageJ
Redaktor
Redaktor

Zavolaj technicku linku UPC ale co viem tak ,nie.
k1ll3c
Nový používateľ
Nový používateľ

Telku nepoznám, ako vravím uz to nejaky ten cas nesledujem, Tak som si stiahol manual zo stranok slovenského samsungu.
toto tu je skopirovane z tej prirucky, dolezite som zvaraznil: červenou je moj pokec
Ak chcete používať Naplánovať nahrávanie,
postupujte podľa týchto krokov:
pre televízory LED série 4500, 5400 : Táto funkcia nie je
podporovaná. //Tým je myslené to plánovanie ... telka nahrávať zrejme vie ale nevie použiť časovač ... aspoň podľa toho čo čítam.
(len digitálne kanály)
//ako vravim, z analogu to nenahra tak si zisti ci to UPC co mas doma je analog alebo digital, kedze nemate set-top box ... moze to byť aj aj ... fakt netusim ci pouziva UPC
Umožňuje vám rezervovať si program,
ktorého vysielanie je naplánované.
Ak chcete použiť túto funkciu, najskôr
nastavte presný čas.
1. Vyberte Manažér harmonogramu.
Zobrazí sa obrazovka Manažér
harmonogramu.
2. Pomocou diaľkového ovládania zvoľte
a. Zobrazí sa kontextová obrazovka.
3. Vyberte položku Naplánovať nahrávanie.
NN Odporúčame používať USB HDD s
aspoň 5 400 ot./min., ale nepodporuje
sa USB HDD typu RAID.
NN Viac ako 3 TB pevný disk USB nie je
podporovaný.
NN Úložné zariadenie USB nemôže
nahrávať, pokým nevykoná Test
výkonu zariadenia.
NN Pamäťový kľúč USB nie je
kompatibilný.
//Snáď ani netreba komentovať. Jednoducho treba HDD, nestačí USB kľúč
4. Nastavte Anténa, Kanál, Opakovať,
Dátum, Spustiť/Čas ukončenia.
NN Ak chcete prehrať zaznamenaný
program, pozrite si časť Nahraná TV
v elektronickej príručke.
Manuál k spomínanej telke je tu:
http://www.samsung.com/sk/consumer/tv-a ... XH-support
newmi
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa newmi »

digital UPC je so settopboxom, analog je obyc koaxial kabel pichnuty rovno to TV.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
Sphyn0x
Používateľ
Používateľ

No, máme ten analógový.
Takže asi nič z toho nahrávania.
A nejaká z nahrávaním z analógu asi není, čo?
Takže ext. HDD potrebou..
///
CageJ
Redaktor
Redaktor

na analog sa vyser, to je mrtve.... Coskoro aj u vas prejdu ... Tusim kablovky len do tohto alebo buduceho roka mozu analogovo vysielat..

Návrat na "Nákupná poradňa"