Zdravím. Potrebujem vedieť, či Excel podporuje tieto funkcie:
1. Ak mám v riadku niekoľko rôznych čísel, keď ich označím, existuje v Exceli funkcia zoradiť tieto čísla (resp. hodnoty) od najmenšieho po najväčší? Ako to urobiť?
2. Ak mám napr. 5 riadkov a v každom napr. 6 čísel a všetky čísla v každom riadku označím, existuje v Exceli funkcia pravdepodobnosť? Myslím to tak, že mi Excel "vypíše" pravdepodobnosť výskytu daného čísla.
Otázka ohľadom funkcií v Exceli...
Re: Otázka ohľadom funkcií v Exceli...
prve - jednoduchy sort, oznacis a kliknes na to tlacitko AZ
druhe nechapem otazke - vidim tam len rozne cisla.. teda pravdepodobnost vyskutu je rovnaka nie?
druhe nechapem otazke - vidim tam len rozne cisla.. teda pravdepodobnost vyskutu je rovnaka nie?
ad 1. označiť, skopírovať a vložiť špeciálne - transponovať (z riadku je stĺpec) a potom zoradiť, tak ako píše valistar.
ad 2. tiež nechápem, čo potrebuješ, ale jednoducho zrátaš počet/výskyt každého čísla a podelíš všetkými číslami - maximum v danej množine. Napr. keďže 29 tam je 2 krát tak Pravdepodobnosť bude =COUNTIF(A1:F7;29)/MAX(A1:F7) čo je 0,025.
ad 2. tiež nechápem, čo potrebuješ, ale jednoducho zrátaš počet/výskyt každého čísla a podelíš všetkými číslami - maximum v danej množine. Napr. keďže 29 tam je 2 krát tak Pravdepodobnosť bude =COUNTIF(A1:F7;29)/MAX(A1:F7) čo je 0,025.
Takže z tej pravdepodobnosti asi nič...
Ale mohli by ste mi ešte raz, podrobnejšie vysvetliť, ako zistiť počet výskytov daného čísla? Ako som už písal: V Exceli mám čísla, (v jednej bunke jedno číslo), všetky označím, a potom? Ako mám postupovať ďalej, keď chcem zistiť počet výskytov daného čísla? Ďakujem veľmi.
Ale mohli by ste mi ešte raz, podrobnejšie vysvetliť, ako zistiť počet výskytov daného čísla? Ako som už písal: V Exceli mám čísla, (v jednej bunke jedno číslo), všetky označím, a potom? Ako mám postupovať ďalej, keď chcem zistiť počet výskytov daného čísla? Ďakujem veľmi.