Zdravim... chcel by som len preventivne sa spytat cim to mohlo byt sposobene.
Vcera vecer som normal vypinal PC nic s nim nebolo dnes rano som ho zapol a nic.. ani beep ani obraz proste nic...
Tak som vybral biosovu baterku, ramku, grafiku ... nahodil som naspet PC som zapol a siel ... a aj ide...
nevie niekto prečo tak rezignoval ? nemoze byt nieco s doskou ???
po problemoch s graf. kartou ktoru som 3x reklamoval uz stresujem pri kazdej blbosti
s tou doskou to nie je ziadne prekvapenie, proste tej doske vobec nevonia pri starte OC stav. Mne zase robi to, ze sa PC zapne, vypne sa, znovu sa sam zapne a bud to ide alebo este raz sa vypne a zapne. Robi len ked mam OC, avsak ked uz nabootuje system je stabilny. Pisal som uz aj do MSI ze co s tym, neunuvali sa mi ani odpisat, skusal som rozne nastavenia v BIOSe pri OC nic nepomahalo, uz som si na to zvykol a dosku sa mi nechce reklamovat. Ak ti to bude robievat castejsie, tak zrus OC a pozoruj. Napadla mi este jedna moznost, zvysit nasobic softwarovo vo windowse.
MB: MSI B450 Tomahawk Max CPU: AMD 5800x Cooler: Alphacool Eisbaer 360 RAM: 2x8GB G.Skill 3600Mhz CL16 TridentZ Neo SSD: Intel Optane 900p 280GB SSD: Samsung 860 EVO 1TB GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS PSU: Corsair RM1000x Audio: Topping DX3 Pro v2 Case: Lian Li PC-O11 Dynamic White Monitor: LG CX48 Mouse: Logitech G Pro Keyboard: Corsair K65 Speed Pad: Logitech G640 Headphones: AKG K712 Pro
to s tym zapnutim vypnutim robilo aj mne mozno 2x ... toto ze nepiplo sa mi stalo 1x ... OC som mal vzdy od novembra... a PC nechcel startnut 3x ...
ale teraz nakolko som vyberal biosovu baterku, tak vsetko zdefaultovalo a momentalne bezim na 3,30 ghz a ani netaktujem.. zbytocne..hry idu tak isto jak sli ... vsetko je rychle... kaslem na 4ghz...
To aj mne obcas urobi ... je to pravdepodobne sposobene pamatemi. Ked nenabehnu pamate, nenabehne ti nic. Staci ked natvrdo vypnes PC cez power tlacitko a znova zapnes. Potom by malo uz nabehnut v pohode. Stava sa mi to aj ked zobudim PC z dlhodobeho spanku.
Ak mas pretaktovane pamate, tak ich daj na default XMP profil a ak mas v biose PLL overvoltage, tak to nechaj na Auto, nie Enabled.
tiez sa priklanam k pamietiach, ale tak ak robil OC iba cez nasobic.
Nehral si sa s nastavenim pameti? pripadne mas nastavenu srpavnu voltaz na pametiach?
Klasika SB a ich dosky, u mna je to pri OC podobne. Hlavne pri cold boot, zalezi ako sa PC vyspi a raz za mesiac sa mu podari vstat lavou nohou, je ako zenska
BTW on nema OC na RAM a ani XMP, teda pokial viem.