hlada sa DVB karta/tuner + problem (ten sa uz nasiel)
- harrzy
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 16. Jan, 2010, 22:28
hlada sa DVB karta/tuner + problem (ten sa uz nasiel)
mam taku otazku:
taham net od Upc, taktiez mame od nich digitalnu televiziu. V izbe mam jednu zasuvku z ktorej ide kabel do tohto modemu. Chcel by som na svojom kompujtri sledovat programy v co najlepsej kvalite, taktiez ich nahravat. Takze chcem nejaku kartu (PCI), alebo usb tuner. Lenze mam problem s kablom do tejto periferie. Budem potrebovat na tu zasuvku rozbocovac? Ked mi to technik z Upc zapajal (obraz na tv katastrofa, internet nikde), vymienal aj zasuvku na TV, aj v mojej izbe. Hovoril o nejakej strate signalu kvoli zlej zasuvke, spominal aj nieco s rozbocovacom ze nie je koser (aj nieco v nasom vchodovom centralnom rozbocovaci robil). Ake mam moznosti ?
velmi pekne dakujem za vsetky rady
taham net od Upc, taktiez mame od nich digitalnu televiziu. V izbe mam jednu zasuvku z ktorej ide kabel do tohto modemu. Chcel by som na svojom kompujtri sledovat programy v co najlepsej kvalite, taktiez ich nahravat. Takze chcem nejaku kartu (PCI), alebo usb tuner. Lenze mam problem s kablom do tejto periferie. Budem potrebovat na tu zasuvku rozbocovac? Ked mi to technik z Upc zapajal (obraz na tv katastrofa, internet nikde), vymienal aj zasuvku na TV, aj v mojej izbe. Hovoril o nejakej strate signalu kvoli zlej zasuvke, spominal aj nieco s rozbocovacom ze nie je koser (aj nieco v nasom vchodovom centralnom rozbocovaci robil). Ake mam moznosti ?
velmi pekne dakujem za vsetky rady
Moja mašinka CPU i5-750 Chladič Noctua NH-D14 MB P55A-UD3 RAM Kingston 4GB 1600MHz CL8 HyperX VGA ASUS Nvidia GTX 570 + Accelero Xtreme Plus PSU Corsair TX-650 Myš Steelseries Kinzu HDD Samsung Spinpoint F3 0,5T *2 SSD Kingston HyperX 120 GB Audio Logitech Z-5450 Case Corsair 300R Fan control Scythe KazeMaster LCD BenQ G2420HDBL4
- harrzy
- Používateľ
Re: hlada sa DVB karta/tuner + problem (ten sa uz nasiel)
tak len maly update. Mam SETtopbox zapojeny do toho rozbocovaca, dokupil som viacero DVB-T tunerov, cez ktore som sa to snazil zapojit do toho boxu. Skusal som aj rozne programy, no jedine, co som z toho kedy dostal bola analogova sracka strasnej kvality.
any suggestions?
najskor skusim zavolat do UPC a priznat sa k tomu, ze pouzivam dalsi settopbox (z inej adresy, ale plateny stale), lebo uz naozaj neviem, kde je chyba. Len sa bojim ze mi povie, ze priplatte si XYZ € poplatok za dalsi STB.
vdaka za akykolvek napad
any suggestions?
najskor skusim zavolat do UPC a priznat sa k tomu, ze pouzivam dalsi settopbox (z inej adresy, ale plateny stale), lebo uz naozaj neviem, kde je chyba. Len sa bojim ze mi povie, ze priplatte si XYZ € poplatok za dalsi STB.
vdaka za akykolvek napad
Moja mašinka CPU i5-750 Chladič Noctua NH-D14 MB P55A-UD3 RAM Kingston 4GB 1600MHz CL8 HyperX VGA ASUS Nvidia GTX 570 + Accelero Xtreme Plus PSU Corsair TX-650 Myš Steelseries Kinzu HDD Samsung Spinpoint F3 0,5T *2 SSD Kingston HyperX 120 GB Audio Logitech Z-5450 Case Corsair 300R Fan control Scythe KazeMaster LCD BenQ G2420HDBL4
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Mas digitalnu kablovku od UPC ? Nuz tak ti ziadny DVB-T tuner nepomoze. V kablovej sieti UPC totiz mas 2 signaly :
1) analogove vysielanie
2) DVB-C vysielanie
Na DVB-C potrebujes 2 veci :
1) DVB-C kartu s podporou CI modulov (napriklad tu co predavam )
2) CA modul od UPC - plati sa za to jednorazovy poplatok 60€ : http://www.upc.sk/televizia/upc-prijimace/ca-modul/
Vlozis kartu do PC, CA modul do CI citacky patriacej k DVB-C karte (v podstatne CA modul je PCMCIA karta, ktora obsahuje dekoder pre pouzite sifrovanie), nainstalujes software, nastavis aby pouzival CA modul v CI citacke, das vyhladat signaly v celom frekvencnom spektre (UPC pouziva nastavenia 64QAM, 6900 ak sa dobre pamatam, niekde na ich stranke najdes aj presne frekvencie) a nasledne uz iba pozeras telku.
1) analogove vysielanie
2) DVB-C vysielanie
Na DVB-C potrebujes 2 veci :
1) DVB-C kartu s podporou CI modulov (napriklad tu co predavam )
2) CA modul od UPC - plati sa za to jednorazovy poplatok 60€ : http://www.upc.sk/televizia/upc-prijimace/ca-modul/
Vlozis kartu do PC, CA modul do CI citacky patriacej k DVB-C karte (v podstatne CA modul je PCMCIA karta, ktora obsahuje dekoder pre pouzite sifrovanie), nainstalujes software, nastavis aby pouzival CA modul v CI citacke, das vyhladat signaly v celom frekvencnom spektre (UPC pouziva nastavenia 64QAM, 6900 ak sa dobre pamatam, niekde na ich stranke najdes aj presne frekvencie) a nasledne uz iba pozeras telku.
- harrzy
- Používateľ
to fakt ? cize s tou kraksnou od UPC si mozes akurat tak ??? chcel som spojit prijemne s uzitocnym, lebo mama v robote plati internet aj telku, len TV uz nevyuziva (v robote na to nie je jednoducho cas), a zmenenim programu moc nedocieli. Tak som chcel vyuzit ten STB aj s tou kartou na komp doma, lebo tu sa zasa ona (mama) prehanne realizuje, co sa tyka vyberu programu
myslel som, ze zastrcka->STB (desifruje kanaly)->tuner-> PC a kukam, pricom prepinam kanaly na STB. tak asi nie.
aka je to velka investicia? ty predavas tu kartu za 120 vratane aj tej UPC karty, alebo? (stale mam trosku chaos v hlave)
myslel som, ze zastrcka->STB (desifruje kanaly)->tuner-> PC a kukam, pricom prepinam kanaly na STB. tak asi nie.
aka je to velka investicia? ty predavas tu kartu za 120 vratane aj tej UPC karty, alebo? (stale mam trosku chaos v hlave)
-
- Moderátor
Ak chces pouzivat set top box od UPC, tak budes potrebovat kartu, ktora berie jeden z vystupov set top boxu - teda :
1) SCART
2) kompozitne video
Antenny vystup na STB je iba pre prechodny signal - teda je na nom to iste co bolo aj na vstupe do set top boxu. To je preto, aby si nemusel rozbocovat signal, ale proste privedies antenny kabel od kablovky k set top boxu, a potom zo set top boxu k dalsiemu TV prijimacu alebo dalsiemu set top boxu.
V podstate teda su nasledovne moznosti :
1) analogove vysielanie :
UPC coax -> TV (analogovy balik)
UPC coax -> analogova TV karta (analogovy balik)
2) digitalne vysielanie
UPC coax -> STB -> SCART alebo kompozitne video -> TV
UPC coax -> STB s podporou HD -> HDMI -> TV
UPC coax -> STB -> SCART alebo kompozitne video -> PC karta umoznujuca grabovat cez SCART alebo kompozitne video
UPC coax -> TV s podporou DVB-C a CI citackou + jednorazovy poplatok 60€ pre UPC za CA modul
UPC coax -> TV karta s podporou DVB-C a CI citackou + jednorazovy poplatok 60€ pre UPC za CA modul
CA modul si musis kupit sam, podla toho co ja viem tak je ta karticka od UPC v CA module viazana na tvoju zmluvu. 60€ teda v tom pripade musis zaplatit priamo UPC, musis ist na ich zakaznicke centrum, vystat si rad a povedat ze chces CA modul na tvoju zmluvu. Tiez netreba zabudat, ze mozes mat maximalne 2 digitalne prijimace, inac musis mat dalsi digitalny balik. Mozes mat teda STB+1 CA modul, alebo 2 STB, alebo 2 CA moduly. Ak potrebujes 3. digitalne zariadenie, tak si uz musis zaplatit za dane stanice znova, teda dalsi Basic balik napriklad.
1) SCART
2) kompozitne video
Antenny vystup na STB je iba pre prechodny signal - teda je na nom to iste co bolo aj na vstupe do set top boxu. To je preto, aby si nemusel rozbocovat signal, ale proste privedies antenny kabel od kablovky k set top boxu, a potom zo set top boxu k dalsiemu TV prijimacu alebo dalsiemu set top boxu.
V podstate teda su nasledovne moznosti :
1) analogove vysielanie :
UPC coax -> TV (analogovy balik)
UPC coax -> analogova TV karta (analogovy balik)
2) digitalne vysielanie
UPC coax -> STB -> SCART alebo kompozitne video -> TV
UPC coax -> STB s podporou HD -> HDMI -> TV
UPC coax -> STB -> SCART alebo kompozitne video -> PC karta umoznujuca grabovat cez SCART alebo kompozitne video
UPC coax -> TV s podporou DVB-C a CI citackou + jednorazovy poplatok 60€ pre UPC za CA modul
UPC coax -> TV karta s podporou DVB-C a CI citackou + jednorazovy poplatok 60€ pre UPC za CA modul
CA modul si musis kupit sam, podla toho co ja viem tak je ta karticka od UPC v CA module viazana na tvoju zmluvu. 60€ teda v tom pripade musis zaplatit priamo UPC, musis ist na ich zakaznicke centrum, vystat si rad a povedat ze chces CA modul na tvoju zmluvu. Tiez netreba zabudat, ze mozes mat maximalne 2 digitalne prijimace, inac musis mat dalsi digitalny balik. Mozes mat teda STB+1 CA modul, alebo 2 STB, alebo 2 CA moduly. Ak potrebujes 3. digitalne zariadenie, tak si uz musis zaplatit za dane stanice znova, teda dalsi Basic balik napriklad.
- harrzy
- Používateľ
Tuto moznost som skusal, mal som internu kartu , ktoru som spojil so STB cez Composite video a vtedy tahalo analog.faugusztin napísal: UPC coax -> STB -> SCART alebo kompozitne video -> PC karta umoznujuca grabovat cez SCART alebo kompozitne video
- harrzy
- Používateľ
-
- Moderátor
Malo by, ale osobne ti funkcnost zarucit neviem. Vseobecne nie su PCI/PCIe DVB-C tunery UPC podporovane, CA modul je u nich oficialne urceny pre TV s DVB-C tunerom - prakticky som ale problem nemal ani s jednou z dvoch DVB-C kariet ktore vlastnim.
- harrzy
- Používateľ
dakujem za vsetky informacie
Nepredava niekdo nahodou DVB-C UPC set top box + smart kartu? Alebo sparovany CA modul + smart kartu?
-
- Moderátor
Set top box mas z UPC iba zapozicany, takze ti ho nikto predat nemoze. A co sa tyka CA modulu, tak prvy si mozes kupit priamo od UPC za 80€ a druhy prenajat za tusim 2€ mesacne.