Plazma do 600e

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
isildur
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 13:55

Plazma do 600e

Príspevok od používateľa isildur »

Poprosim poradit plazmu do 600e. Vzdialenost pozerania cca 2,5 - 3 metre.

Co sa mi celkom pozdava:
http://www.datart.sk/katalog/Plazmovy-t ... 0U30E.html
alebo
http://elektro.bazos.sk/inzerat/1486070 ... 0G20ES.php + dohoda na cene
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Re: Plazma do 600e

Príspevok od používateľa zoom »

Modelovy rad U je ten najhorsi, este pod S. Jedna z jeho vlastnosti je, ze nema AR (antireflexny) filter, takze posobi ako take tmave zrkadlo. Ci je to zle, zavisi od tvojich svetelnych podmienok. Co sa tyka tych dvoch modelov (G20 a U30), tak som na vlastne oci videl vedla seba postaveny S30 a G20. Ten G-ckovy panel, hoci bol z predoslej generacie, mal viditelne lepsi obraz a to urcite nebol ani nakalibrovany. Proste tie farby boli sytejsie (nie kvoli Saturation ale kvoli lepsiemu podaniu ciernej farby). Takze medzi U30 a G20 by som volil jednoznacne G20, ale neberiem do uvahy rozdiel nova/bazarova TV.

Teraz k tomu U30: kedze je to taka leskla blbost a velky low-end, celkom by som uvazoval nad Samsungom PS51E530 [680,- €]. Je to sice nad limit, ale 80,- € nikoho nezabije, najma ak sa na tu TV bude dalsie 3 roky obden pozerat. Samsungy strednej triedy maju taku vlastnost, ze nie su to vlastne skvele telky, ale nie su v nicom az tak osekane, nemaju velky zapor. Je to taky dobry a nie uzasny celok. Namiesto U30 by si tak mal najnovsiu generaciu TV pekne z obchodu. Vzhlad sa mi tiez paci (ak sedi obrazok v obchode s vyrobkom - strohy hranaty dizajn, to ja mozem).

Kedze este nemame nejake vierohodne recenzie na tieto nove Samsungy, pozri si tento topic na AVForums. Ludia su vo vseobecnosti spokojni (ti dvaja, co ho maju), ziaden banding, poduvne pasy, dokonca jeden nema ziaden buzzing (bzucanie, typicke pre plazmu). Druhy uz pise, ze obcas pocuje bzukot, ale velmi slaby. Ako velka nevyhoda sa tam spominaju prave tie odlesky od obrazovky (podobne to zrejme bude mat U30). Samozrejme nevieme, aki ludia to hodnotia, takze to nemusi dokopy nic znamenat. Ale zase to zapada do toho radu Samsung TV - nie uzasna, ale nijak nedobabrana TV. Myslim, ze by to bola celkom dobra kupa.

Za zmienku stoji mozno este aj Panasonic P46G30E [629,- €]. Nie je to 50", ale je to vacsie nez 42" a je to G-ckovy panel od Panaku. Kvalitou obrazu bude urcite nad E530 od Samsungu.
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

ak by mal doplatit 80e na samsung, tak este 55e nahrabe na tx-p50st30e
pripadne akcia http://talkive.sk/index.php?page=shop.p ... 1&vmcchk=1
na leskly samsung a u/ut panak kasli

dodam, ze ak bude mat obraz nadych zelenej tak vymenit
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
buchtik
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 23. Apr, 2012, 09:39

Príspevok od používateľa buchtik »

Za zmienku mozno stoji aj tento novy LG 50PA5500
CageJ
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43

Príspevok od používateľa CageJ »

U30 urcite nie(low - end), S30(lower mid-range), UT30(mid range) tiez nie.. G20 to iste..stare, stare, stare...

ST30/ST50... Nic lepsie nekupis.

EDIT :

Ja by som volil 2012 modely - cize xx50....kvoli SMART TV... stare modely, jednym slovom - nasrat..
http://panasonic.jp/support/global/cs/t ... index.html

V tomto Pana sklamal, kedze mam v plane kupit iPad3 a nie je mozne s nim robit to co s 2012 modelmi a aj to TOP.. :E

Návrat na "Nákupná poradňa"