Ohodnotenie a rady pri tvorení nového PC
Ohodnotenie a rady pri tvorení nového PC
Zdravím pánové, tak na konci tohto mesiaca by som si chcel zadovážiť dáke nové PC, ktoré bude v prvom rade určené ako herné PC a potreboval by som od Vás dáke rady, že čo teda poskladať. Zatiaľ čo som pokukoval, tak by to malo byť niečo takéto:
CPU: Intel Core i5-3570K BOX
Chladič CPU: Noctua NH-D14
PSU: Seasonic X-660 660W
MB: ASRock Z77 Extreme4 - Intel Z77
RAM: Kingston HyperX XMP 8GB (kit 2x 4GB) 1600MHz
Skrinka: Lancool K58
Zvukovka: ASUS Xonar D1
GPU: Sapphire Radeon HD 7850 2GB DDR5
SSD: CRUCIAL M4 128GB
DVD: LG GH22NS SecurDisc černá OEM
MONITOR: Dell U2412M UltraSharp 24"
HDD: Seagate Barracuda 7200.12 3.5" 1TB – použijem zo svojho starého PC
Ventilátory: Gelid Silent 12 TC – 2ks - použijem zo svojho starého PC
No chcel by som sa opýtať aký mate na túto zostavičku názor a ďalej, že či sú v tej skrinke postačujúce tie 2ks vetrákov zo starého PC alebo tam ešte dačo dokúpiť a ak áno tak aké?
Ďalej som ešte rozmýšľal nad alternatívmi zmenami a to:
MB : Gigabyte GA-Z77X-UD3H alebo ASRock Z77 Extreme6
SSD: Intel 330 series 120GB
Lebo neviem, či sa oplatí investovať do lepšej dosky alebo sú to len zbytočne vyhodené prachy?
No a najväčšiu dilemu mi ešte robí ta GPU či bude dostačujúca, keďže to má byť herné PC a či radšej už neísť do dákej nereferenčnej HD 7950 (napr. ASUS HD7950-DC2-3GD5) alebo do referenčnej HD 7970 (napr. Sapphire ATI HD7970 3GB DDR5) a časom na nej vymeniť chladenie za niečo lepšieho.
Tak hádam vy ako odborníci dačo poradíte, vopred veľká vďaka !
CPU: Intel Core i5-3570K BOX
Chladič CPU: Noctua NH-D14
PSU: Seasonic X-660 660W
MB: ASRock Z77 Extreme4 - Intel Z77
RAM: Kingston HyperX XMP 8GB (kit 2x 4GB) 1600MHz
Skrinka: Lancool K58
Zvukovka: ASUS Xonar D1
GPU: Sapphire Radeon HD 7850 2GB DDR5
SSD: CRUCIAL M4 128GB
DVD: LG GH22NS SecurDisc černá OEM
MONITOR: Dell U2412M UltraSharp 24"
HDD: Seagate Barracuda 7200.12 3.5" 1TB – použijem zo svojho starého PC
Ventilátory: Gelid Silent 12 TC – 2ks - použijem zo svojho starého PC
No chcel by som sa opýtať aký mate na túto zostavičku názor a ďalej, že či sú v tej skrinke postačujúce tie 2ks vetrákov zo starého PC alebo tam ešte dačo dokúpiť a ak áno tak aké?
Ďalej som ešte rozmýšľal nad alternatívmi zmenami a to:
MB : Gigabyte GA-Z77X-UD3H alebo ASRock Z77 Extreme6
SSD: Intel 330 series 120GB
Lebo neviem, či sa oplatí investovať do lepšej dosky alebo sú to len zbytočne vyhodené prachy?
No a najväčšiu dilemu mi ešte robí ta GPU či bude dostačujúca, keďže to má byť herné PC a či radšej už neísť do dákej nereferenčnej HD 7950 (napr. ASUS HD7950-DC2-3GD5) alebo do referenčnej HD 7970 (napr. Sapphire ATI HD7970 3GB DDR5) a časom na nej vymeniť chladenie za niečo lepšieho.
Tak hádam vy ako odborníci dačo poradíte, vopred veľká vďaka !
CPU: Intel Core i5-3570K, CPU COOLER: Noctua NH-D14, MB: ASRock Z77 EXTREME6, RAM: Kingston HyperX Genesis Grey XMP 8GB (kit 2x4GB) 1600MHz + Kingston HyperX Savage 16GB (Kit 2x8GB) 1866MHz DDR3, VGA: MSI RX 480 Gaming X 8G, SSD: Kingston HyperX Savage SSD disk 240GB, HDD1: Seagate Barracuda 7200.12 1TB, HDD2: WD Green 2TB, HDD3: WD Red 3TB, PSU: Corsair AX 750, 80 Plus Gold, CASE: Corsair Obsidian 550D, INTAKE: 2x GELID Solutions Silent 12 TC, OUTTAKE: NB-BlackSilentPro Fan PL-2 Zvuk: ASUS Xonar D1, Repro: Genius SW-5.1, Klávesnica: Razer Lycosa Mirror, Myš: Roccat Kone + Roccat Taito, UPS: APC Smart-UPS 1000VA , LCD: Dell U2412M UltraSharp 24"
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Re: Ohodnotenie a rady pri tvorení nového PC
Teoreticky by si mohol usetrit par € kupou gelidu Tranquillo kedze beries 3570k a radsej kup GF 670. GA neber, od toho ta odhovori kazdy, inac zostava vpoho. Ten 7850 by ti stacil na full HD, pokial chces vyssie rozlisenie alebo hrat nieco ako eyefinity alebo 3d tak ber tu silejsiu grafiku.
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D
Hero 4670k validator
Hero 4670k validator
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
JJ, ako sa spomina vyssie. Zostava je celkom OK (ale GB dosku nie), no asi skrinku by som vymenil za nieco novsie. Osobne mi na nej nevonaju tie kolotocarske fany a to dierovanie, mrte prachu sa dostava dovnutra skrinky
Skor nejaku fractalku, bitfenix, alebo popripade corsair tiez nie su zle. Ono neviem ci ta krava D14 bude na nieco dobra, kedze problem z odvodom tepla pri IB je niekde inde. Popozeral by som sa skor po Coratorovi DS (ovsem ak nechces robit take pokusy, ako davanie dolu IHS a prepastovavat DIE). Ohladom grafiky som tiez skor za 670, napr. od GB, ta vyzera byt fajna, ma dobru cenu, vykon, spotrebu a patri k tym tichsim. A este koli jemnemu setreniu by som vymenil zdroj za Super flower 550W Golden King. Ostatne moze byt
P.S: mozno este zvukovku vymenit, no to prenecham inym
Skor nejaku fractalku, bitfenix, alebo popripade corsair tiez nie su zle. Ono neviem ci ta krava D14 bude na nieco dobra, kedze problem z odvodom tepla pri IB je niekde inde. Popozeral by som sa skor po Coratorovi DS (ovsem ak nechces robit take pokusy, ako davanie dolu IHS a prepastovavat DIE). Ohladom grafiky som tiez skor za 670, napr. od GB, ta vyzera byt fajna, ma dobru cenu, vykon, spotrebu a patri k tym tichsim. A este koli jemnemu setreniu by som vymenil zdroj za Super flower 550W Golden King. Ostatne moze byt
P.S: mozno este zvukovku vymenit, no to prenecham inym
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 06. Feb, 2005, 20:00
ASRock Z77 Extreme4 vrele odporucam, skutocne nie je co riesit za tu cenu lepsiu dosku nezozenies!! nad GA neuvazuj, nie su to zle dosky, od Z77 maju EUFI ale ten asrock je fakt vydareny
SSD-cko Vertex 4, ale zalezi za aku cenu zozenies:) CRUCIAL M4 128GB ale nie je zla volba
V kazdom pripade, ak ides do herneho PC, pouvazuj nad GTX670, je rovnako vykonna ako HD7970 za lepsiu cenu, dnes som kupil GA OC GTX670 za 372 s DPH, tak ked dorazi, dam vediet ako je to s hlucnostou.
Do GTX680 sa neoplati ist su to vyhodene peniaze, a HD7970 ti nema co ponuknut oproti GTX670, hlavne pri cene o 40€ nizsej.
Do referencnych verzii by som sa nepustal, vo vseobecnosti su horuce a hlucne, min. po urcitej dobe a chladic typu Accelero Xtreme 2/3 je slusna dodatocna investicia.
Z mojho pohladu je zbytocnost zvukova karta, teda pokial nie si extremny znalec hudby. Pre hraca so sluchatkami je to jedno, hlavne dnes su integrovane riesenia celkom slusne.
Co sa tyka zdroja, tiez sa da najst lacnejsie riesenie, ktore sa neda nazvat zlym:
http://www.alza.sk/enermax-naxn-82-650w ... 301388.htm
http://www.alza.sk/corsair-tx650-v2-d222798.htm
http://www.alza.sk/zdroj-coolermaster-s ... d96634.htm
SSD-cko Vertex 4, ale zalezi za aku cenu zozenies:) CRUCIAL M4 128GB ale nie je zla volba
V kazdom pripade, ak ides do herneho PC, pouvazuj nad GTX670, je rovnako vykonna ako HD7970 za lepsiu cenu, dnes som kupil GA OC GTX670 za 372 s DPH, tak ked dorazi, dam vediet ako je to s hlucnostou.
Do GTX680 sa neoplati ist su to vyhodene peniaze, a HD7970 ti nema co ponuknut oproti GTX670, hlavne pri cene o 40€ nizsej.
Do referencnych verzii by som sa nepustal, vo vseobecnosti su horuce a hlucne, min. po urcitej dobe a chladic typu Accelero Xtreme 2/3 je slusna dodatocna investicia.
Z mojho pohladu je zbytocnost zvukova karta, teda pokial nie si extremny znalec hudby. Pre hraca so sluchatkami je to jedno, hlavne dnes su integrovane riesenia celkom slusne.
Co sa tyka zdroja, tiez sa da najst lacnejsie riesenie, ktore sa neda nazvat zlym:
http://www.alza.sk/enermax-naxn-82-650w ... 301388.htm
http://www.alza.sk/corsair-tx650-v2-d222798.htm
http://www.alza.sk/zdroj-coolermaster-s ... d96634.htm
Naposledy upravil/-a LordRainmaker v Ut 05. Jún, 2012, 21:36, upravené celkom 1 krát.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
k vertex4 len toľko , nieje o nič lepší ako M4 aj ked v markoch sa vcelku nadúva
v reále,až prekvapivo nič moc
zvukovka za tie E fajná
v reále,až prekvapivo nič moc
zvukovka za tie E fajná
Spoiler: ukázať
-
- Čierna listina bazáru
ten vertex 4 s novym firmwarom je aktualne vyborna volba, oproti Crucial M4 ma teraz zapis viac ako 400MB (170MB crucial) u 128MB verzii:)
- dexterav
- Sponzor fóra gold
ako zbožné želanie OCZ
takisto tie max hodnoty platia pre 512GB verziu 256 je o dosť pomalšia
akurát že praktické testy ukazujú niečo iné, tj na V4 neskopírujš nič 3x rýchlejšie
512GB je iba o málo rýchlejšia ako 128GB M4
sami zdá že ten FW skorej upravuje výkon v markoch
takisto tie max hodnoty platia pre 512GB verziu 256 je o dosť pomalšia
akurát že praktické testy ukazujú niečo iné, tj na V4 neskopírujš nič 3x rýchlejšie
512GB je iba o málo rýchlejšia ako 128GB M4
sami zdá že ten FW skorej upravuje výkon v markoch
-
- Čierna listina bazáru
OCZ VERTEX 4
•128GB ◦Original 1.3 Firmware R/W - 535MB/s, 200MB/s
◦1.4 Firmware R/W - 550MB/s, 420MB/s
tych clankov po nete je kopec, kedze vela ludi a recenzentov to povazuje za maly zazrak:)))
•128GB ◦Original 1.3 Firmware R/W - 535MB/s, 200MB/s
◦1.4 Firmware R/W - 550MB/s, 420MB/s
tych clankov po nete je kopec, kedze vela ludi a recenzentov to povazuje za maly zazrak:)))
- dexterav
- Sponzor fóra gold
ja nepíšem o markoch a max hodnotách ale o tom že už 256GB verzia tažko porazí 256 M4 ked je ako tak nad 128 M4
to SSD nieje zlé ale ani náhodou jeho reálny výkon nezodpovedá markom, hlavne AS SSD je z toho SSD mimo
možno čítame iné články
takto, pokiaľ je lacnejší ako M4 ano inak nie
to SSD nieje zlé ale ani náhodou jeho reálny výkon nezodpovedá markom, hlavne AS SSD je z toho SSD mimo
možno čítame iné články
Takže v prvom rade žiadne eyefinity alebo 3d na tom vonkoncom neplánujem, tak ešte porozmýšľam nad tým či by mi tá HD 7850 nestačila, i keď zasa do budúcna ma asi väčšiu životnosť dačo lepšie. Dobre teda, tak i dosku ponechávam za ten ASRock Z77 Extreme4 - Intel Z77 a zdroj tiež asi ponechám ten Seasonic X-660 660W, keďže ten Super flower 550W Golden King sa v podstate dosť ťažko zháňa a takmer nikde ho nemajú.
A k tomu SSD Vertex 4, nad tým som tiež rozmýšľaľ, že by bol vcelku v pohodke ale zatiaľ ta cena oproti tomu Crucialu M4 ma dosť odradila ... a so skrinkou máš možno trošku pravdu ale vcelku sa mi páči jej dizajn a to s tým dierovaním si už nejak upravým k obrazu svojmu aby sa tadiaľ prach nedostával, však hádam trošku zručnosti mám Len ešte poradťe že aké vetráky tam narvať a na aké pozície ich najlepšie osadiť s tým že využijem tie staré Gelid Silent 12 TC – 2ks?
Jedine čo sa mi pozdáva je, že na tom chladiči by som veruže mohol trošku ušetriť keďže nechcem robiť žiadne pokusy (ako dávanie dolu IHS a prepastovanie) – to už by som si asi netrúfol
Nakoniec už len veľkou dilemou u mňa zostáva ta GPU. Lebo mňa osobne nejak moc ta GTX 670 neoslovila a ani podľa testov zasa až tak dobre na tom není a to už ani nehovorím o referenčných verziách. Tam keď už, tak jednoznačne iba nereferenčnú a tie sa mi zdajú dosti drahé na ten svoj výkon a podľa mňa nemajú ani taký OC potenciál ako taká HD 7950 alebo HD 7970, ktorých ceny trošku klesli, ale taký som si urobil iba ja osobný názor a najmä i preto, že tie GTX 670 nebežia v testoch na svojich papierových taktoch ale vyšších, čo sa časom používania môže zmeniť a tak i klesnúť jej výkon. Ale fakt neviem to som len tak sem-tam čítal dáke hodnotenia.... Takže ako ? Do čoho teda ísť?
A k tomu SSD Vertex 4, nad tým som tiež rozmýšľaľ, že by bol vcelku v pohodke ale zatiaľ ta cena oproti tomu Crucialu M4 ma dosť odradila ... a so skrinkou máš možno trošku pravdu ale vcelku sa mi páči jej dizajn a to s tým dierovaním si už nejak upravým k obrazu svojmu aby sa tadiaľ prach nedostával, však hádam trošku zručnosti mám Len ešte poradťe že aké vetráky tam narvať a na aké pozície ich najlepšie osadiť s tým že využijem tie staré Gelid Silent 12 TC – 2ks?
Jedine čo sa mi pozdáva je, že na tom chladiči by som veruže mohol trošku ušetriť keďže nechcem robiť žiadne pokusy (ako dávanie dolu IHS a prepastovanie) – to už by som si asi netrúfol
Nakoniec už len veľkou dilemou u mňa zostáva ta GPU. Lebo mňa osobne nejak moc ta GTX 670 neoslovila a ani podľa testov zasa až tak dobre na tom není a to už ani nehovorím o referenčných verziách. Tam keď už, tak jednoznačne iba nereferenčnú a tie sa mi zdajú dosti drahé na ten svoj výkon a podľa mňa nemajú ani taký OC potenciál ako taká HD 7950 alebo HD 7970, ktorých ceny trošku klesli, ale taký som si urobil iba ja osobný názor a najmä i preto, že tie GTX 670 nebežia v testoch na svojich papierových taktoch ale vyšších, čo sa časom používania môže zmeniť a tak i klesnúť jej výkon. Ale fakt neviem to som len tak sem-tam čítal dáke hodnotenia.... Takže ako ? Do čoho teda ísť?
CPU: Intel Core i5-3570K, CPU COOLER: Noctua NH-D14, MB: ASRock Z77 EXTREME6, RAM: Kingston HyperX Genesis Grey XMP 8GB (kit 2x4GB) 1600MHz + Kingston HyperX Savage 16GB (Kit 2x8GB) 1866MHz DDR3, VGA: MSI RX 480 Gaming X 8G, SSD: Kingston HyperX Savage SSD disk 240GB, HDD1: Seagate Barracuda 7200.12 1TB, HDD2: WD Green 2TB, HDD3: WD Red 3TB, PSU: Corsair AX 750, 80 Plus Gold, CASE: Corsair Obsidian 550D, INTAKE: 2x GELID Solutions Silent 12 TC, OUTTAKE: NB-BlackSilentPro Fan PL-2 Zvuk: ASUS Xonar D1, Repro: Genius SW-5.1, Klávesnica: Razer Lycosa Mirror, Myš: Roccat Kone + Roccat Taito, UPS: APC Smart-UPS 1000VA , LCD: Dell U2412M UltraSharp 24"
-
- Čierna listina bazáru
lacnejsi nie je:)dexter napísal:ja nepíšem o markoch a max hodnotách ale o tom že už 256GB verzia tažko porazí 256 M4 ked je ako tak nad 128 M4
možno čítame iné články
urcite chod do GTX670, neviem ake recenzie si pozeral, ale vseobecny zaver je vsade rovnaky, pre referencne verzie alebo factory OC je vzorec GTX670>HD7970, pri OC je HD7970=GTX680, pre hry do 1080i urcite GTX670, pre CAD aplikacie skor HD7970 a to iste pre vyssie rozlisenia.
Naposledy upravil/-a LordRainmaker v Ut 05. Jún, 2012, 22:13, upravené celkom 1 krát.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Zase sme sa dostali k papierovym cislam u SSD, ako vzdy
Crucial ma "krasnu" cenu, tam nie co riesit. Co sa tyka skrinky, tak tam vidim
Chladenie:
- 1x 140mm (vpredu, 1000 rpm)
- 1x 120mm (vzadu, 1500 rpm)
... cize ich ani nemusis menit, nie su az tak zle, staci zregulovat. To mozes riesit aj za behu a sam zistis aky airflow bude pre teba najidealnejsi
Crucial ma "krasnu" cenu, tam nie co riesit. Co sa tyka skrinky, tak tam vidim
Chladenie:
- 1x 140mm (vpredu, 1000 rpm)
- 1x 120mm (vzadu, 1500 rpm)
... cize ich ani nemusis menit, nie su az tak zle, staci zregulovat. To mozes riesit aj za behu a sam zistis aky airflow bude pre teba najidealnejsi
- Darina M.
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 15. Sep, 2011, 17:55
vedla mam prispevok s podobnou konfiguraciou a ja som asi jedina zastankyna GB dosiek. Len nechapem aky mate problem s nimi? Su vyrobene z kvalitnych vodicov a ma vela vstupov i vystupov. Ano, je drahsia nez tieto Asrocky, ale myslim si, ze tych +€ rozhodne stoja za to.
Este stale nechapem, preco treba osadit tieto vraj energy efficient suciastky s tak vykonnym zdrojom? Ak bude zdroj prilis "Silny" tak to bude minat zbytocne elektrinu. Sice to nebude nic moc, ale za rok sa to pozbiera.
+ ja som si ako HDD vybrala WD black caviar 1TB.. ale na tejto stranke radia Seagate ci Hitachi. Tak ja uz neviem, ktore je naj?
Este stale nechapem, preco treba osadit tieto vraj energy efficient suciastky s tak vykonnym zdrojom? Ak bude zdroj prilis "Silny" tak to bude minat zbytocne elektrinu. Sice to nebude nic moc, ale za rok sa to pozbiera.
+ ja som si ako HDD vybrala WD black caviar 1TB.. ale na tejto stranke radia Seagate ci Hitachi. Tak ja uz neviem, ktore je naj?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
zostava viacmenej berie iba tolko co potrebuje a je jedno aky vykon ma zdroj
GB dosksm sa v poslednej dobe nejak moc nedarilo a radsej nieco od msi, asus, asrock
btw podobne srandicky ako gb pouziva dnes kazdy
GB dosksm sa v poslednej dobe nejak moc nedarilo a radsej nieco od msi, asus, asrock
btw podobne srandicky ako gb pouziva dnes kazdy