virtualna masina
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 20. Apr, 2012, 07:44
virtualna masina
je nejaka virtualna masina ktora neobmedzuje velkost video pamate a da sa pouzivat napr. na hranie hier? alebo akym sposobom mozem bezpecne oddelit 1 HDD s hrami a neoverenymi free programami z netu od ostatnych aby v pripade, ze sa zaviri sa virus nepreniesol na ostatne HDD kde mam dolezite data?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: virtualna masina
nikdy som to čo ty nerobil a žiadnu pliagu nemám
ale v podstate to čo popisuješ ty ani nieje
ale v podstate to čo popisuješ ty ani nieje
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
co nie je? ja som si napr. raz stiahol program co mal zobrazovat nahlady PDF suborov a bol to virus, ktory mi znicil cely OS. ak by nebola ziadna virtualna masina, ktora neobmedzuje velkost video pamate tak aspon potrebujem najst sposob ako jeden HDD oddelit od ostatnych, aby z neho v pripade ze sa system na nom zaviri sa virus nepreniesol na ostatne HDD. cize by som mal 2 systemy - jeden na normalne pouzivanie na SSD a 2. na jednom z HDD na testovanie nezmaneho softveru z netu. ako sa to da urobit?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
píšem o VM
AV máme načo?
keby o vírusoch nepísali ani neviem že sú, ja to vidím na problém medzi stoličkou a klávesnicou
každopádne existuje soft ktorý niečo také umožňuje ale momentálne si nespomeniem na meno
AV máme načo?
keby o vírusoch nepísali ani neviem že sú, ja to vidím na problém medzi stoličkou a klávesnicou
každopádne existuje soft ktorý niečo také umožňuje ale momentálne si nespomeniem na meno
-
- Používateľ
ten problem neni medzi stolickou a klavesnicou. ked som ten virus dostal ja, tak este nebol v databaze AV. ked som ten subor kontroloval 3dni potom tak uz ho antivirus oznacil ako virus, ale to uz mi velmi nepomohlo...vie niekto o sposobe ako oddelit jeden HDD kde si budem skusat novy soft z netu od ostatnych HDD, aby v pripade zavirenia jedneho HDD neboli ohrozene ostatne?
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 22. Jún, 2010, 17:25
Vždy mať zapojený iba 1 HDD/SSD, a na ostatnych vždy manualne odpojit sata konektor , a máš na 99% zabezpečené, že sa ti vírus z jedného HDD na druhý neprenesie ))
PC: Intel Core i5-2500K @3.3GHz | ASUS P8Z68 DELUXE | Kingston 2x4GB 1333MHz CL9 | Kingston 240GB HyperX 3K SSD SATA 3 2.5 | SAMSUNG HD154UI 1,5TB | HD 7870 2048MB | Fortron AURUM CM 750W 80PLUS GOLD | Antec LANBOY AIR BLUE
Media / Other: Samsung Galaxy Note 3 / N9005 | GRANDSTREAM GXP2100 | KONICA MINOLTA PagePro 1350 EN
Media / Other: Samsung Galaxy Note 3 / N9005 | GRANDSTREAM GXP2100 | KONICA MINOLTA PagePro 1350 EN
- overlordslovak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 08. Jan, 2012, 23:02
fakticky je to zvláštny(smiešny) problem...no ale toto http://www.sandboxie.com/ by ti mohlo pomoct...sice to zapne iba programy v bezpecnom(izolovanom) priestore...ked mas nijaky problem s HDD ze by ti to mohlo poskodit data tak si daj nijaky antivirak napr. Kaspersky Anti-Virus - podla recenzie ma 100% ucinnost...
i7
-
- Používateľ
ano tejto moznosti som si vedomy. kedze mam 5 HDD a 1 SSD urcite by to bola uzasna zabava to stale odpajat a zapajat...najde sa niekto s normalnym riesenim? urcite musi byt nejaky soft ktory dokaze uplne zamedzit pristup na ostatne disky zatial co budem pouzivat ten jeden kde budem testovat softver.Tomas67 napísal:vždy manualne odpojit sata konektor
-
- Používateľ
o sandboxie viem. radsej by som mal 1 HDD oddeleny od ostatnych. kaspersky by som povedal, ze nema 100% ale 150% ucinnost lebo polovica z toho co detekuje ako virusy, v skutocnosti virusy nie su...overlordslovak napísal:fakticky je to zvláštny(smiešny) problem...no ale toto http://www.sandboxie.com/ by ti mohlo pomoct...
- overlordslovak
- Používateľ
este otázka...Si ochotny zakazdym nacitavat iny Windows alebo OS(akoze restart)?
i7
-
- Používateľ
ano. dal by som tam daky boot manager.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Co tak nainstalovat si OS so vsetkym... a urobit jeho zalohu cez BOOT CD Acronis True Image Home? Potrva to 5minut.. mozes instalovat skusat co chces - clovek to aj tak kazdy den nerobi, a ked Ti to nahodou urobi nieco podobne, tak si systemovy disk (v mojom pripade SSD) za 5minut obnovis naspat..
Kazdopadne nepocul som dlho o vire, ktory by mi znicil data na dalsich diskoch.... Jedine ze by si nieco potvrdil .. Pokial viem kvalitny antivir nedovoli len tak menit subory programu kde mu pride.. Takze tak... Najlepsie je zalohovat PC cez Acronis, a kludne to robit raz mesacne - aby zasa clovek neprisiel o vela.
Ja takym sposobom vyskusam Win8 a za 10minut mam nazad povodny OS z tib zalohy...
Kazdopadne nepocul som dlho o vire, ktory by mi znicil data na dalsich diskoch.... Jedine ze by si nieco potvrdil .. Pokial viem kvalitny antivir nedovoli len tak menit subory programu kde mu pride.. Takze tak... Najlepsie je zalohovat PC cez Acronis, a kludne to robit raz mesacne - aby zasa clovek neprisiel o vela.
Ja takym sposobom vyskusam Win8 a za 10minut mam nazad povodny OS z tib zalohy...
-
- Používateľ
tak by som to urobil, keby mi antivirak nemazal aj programy, ktore virusmi nie su. potrebujem si dat dalsi OS na ktory nedam antivirak a preto je pre mna dolezite, aby ten HDD bol oddeleny od ostatnych. ktory je podla vas najlepsi firewall bez antiviraku?
- overlordslovak
- Používateľ
teraz som dosiel k dobremu rieseniu...ak mas HDD ktory nechces mat zapnuty(aby ho Windows nepouzival) tak staci v Pocitaci kliknut pravym Vlastnosti>Hardware(zvolit HDD, nazvy HDD mozu byt zavadzajuce a pozor aby si si nezakazal HDD s Win, ale stacil by restart)>vlastnosti>ovladac>zakazat...pre opetovne zapnutie zapnes spravcu zariadeni a das tam dakde povolit...ty si zrejme pokrocili v IT ale aj tak som to trochu demente rozpisal...malo by to fungovat...ja mam iba dva HDD takze som to neskusal ale teraz ma to napadlo takze by to malo fungovat
i7
- overlordslovak
- Používateľ
Antiwirak sa da vypnut docasne(pouzivam Kaspersky) alebo v ovladacom paneli AV tam odblokuj zablokovany subor...najnovsi Kaspersky tam ma aj vyskakovacie okna v ktorych mozes hned kliknut aby program nemazal...
i7