Vymena ventilatora na Amd box

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
anonym_a8

Vymena ventilatora na Amd box

Príspevok od používateľa anonym_a8 »

Ahojte

Nasiel som na TichePc redukcne ramiky na ventilatory, konkretne napriklad tento. Skusal niekto menit ventilator na AMD boxovom chladici za 120mm s takymto adapterom, je nejaky co tam presne sadne? Myslim samozrejme poslednu verziu boxu, takuto.
Ucel je asi jasny, stisenie to ho povodneho vetraka, niekedy mi pripada ako "turovanie" susedovej Yamahy :D .

Diky za odpovede
okrujko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 06. Jan, 2010, 19:15

Re: Vymena ventilatora na Amd box

Príspevok od používateľa okrujko »

radsej zainvestuj do noveho chladica http://chladenie.heureka.sk/gelid-tranquillo/ :good:
Dell E5470
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
anonym_a8

Príspevok od používateľa anonym_a8 »

Je mi jasne, ze novy chladic to riesi. Niekde som ale videl aj toto riesenie, preto sa pytam ci niekto nema skusenost / odporucanie. Ten najnovsi box s medenou zakladnou a heatpipami zas neni tak zly, len ten vetrak je turbina. A na stisenie PC rodicom by to malo bohato stacit...
Nema teda niekto skusenost s tymto riesenim?
Používateľov profilový obrázok
Courage_SK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Nov, 2010, 19:52

Príspevok od používateľa Courage_SK »

To tvoje riešenie ťa výjde asi tak polovicu ceny Gelid Tranquillo a pritom to je nič moc riešenie. Fakt kúp si
http://chladenie.heureka.sk/gelid-tranquillo/
a hentú hnusnú turbínu zahoď/predaj. Ja som s tým boxovým chladičom sotva týždeň vydržal. Mám taký pocit, že ten pasív je v prenose tepla z medenej základne do hliníkových rebier vadný a preto ten vetrák musí ísť až 5000RPM v záťaži.
CPU AMD Phenom II X4 955@3,9GHz + Gelid Tranquillo Rev.2
MB Gigabyte GA-890GPA-UD3H (rev. 2.1) GPU MSI GT 9600 512MB 700MHz@750MHz
RAM
Corsair Vengeance DDR3 4GB 1600MHz CL9
PSU
Coolermaster 600W SILENT Pro Mouse Logitech MX 518
Fan regulator
Zalman Fan Mate 2 Wheel MOMO Racing Force Feedback
LCD
Dell U2312HM
Mimiik
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07

Príspevok od používateľa Mimiik »

Je viac ako vadny, ma to 6000rpm max myslim, zvuk ako start lietadla, ten chladic ti fakt nic neuchladi. Ked tak kup nieco bazarove nejaky chladic za par supov.

//LOCK, vyriesene, gammaray
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D

Hero 4670k validator

Návrat na "Nákupná poradňa"