Neuznana reklamacia pedalov Saitek - Alza.cz
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 14. Apr, 2009, 21:08
Neuznana reklamacia pedalov Saitek - Alza.cz
Zdravim, v maji som dal na reklamaciu pedale Saitek, ktore mi prisli vcera s tym, ze reklamacia je zamietnuta a pedale funguju normalne, co je uplna blbost. Napisal som do alzy, ako postupovat dalej, kedze zaruka mi konci 21.6. a poslal som im aj video, ktore jasne nasvedcovalo tomu, ze os je vychylena, aj ked su pedale v 0 polohe. Dnes som dostal odpoved, ze si mam dat spravit znalecky posudok a poslat im to znovu na reklamaciu. Problem je v tom, ze do 21.6. vybavit aj posudok a poslat im to, asi tazko stihnem. A takisto by som este za to musel platit aj ja, co absolutne odmietam, kedze pedale su evidentne vadne. Ako by ste mi radili v tomto pripade dalej postupovat? Dakujem za odpoved.
Re: Neuznana reklamacia pedalov Saitek - Alza.cz
mozes im to dat opatovne na reklamaciu, v tomto obdobi by ti mala prestat plynut zaruka (aj predchadzajuce obdobie, ked boli pedale na reklamacii). ak ti ich opat vratia, tak neviem ci este raz treba dat na reklamaciu alebo uz ziadat o vratenie penazi (3x prejavena zavada = povazuje sa za neodstranitelnu). ak ti nebudu chciet vyhoviet ani v jednom pripade, tak by som sa im vyhrozil, ze im spravis negativnu reklamu na internete (staznosti.sme.sk atd). ak sa aj tak neumudria, tak asi uz iba sud.
kto by ti asi vedel poradit kompetentnejsie je SOI
kto by ti asi vedel poradit kompetentnejsie je SOI
ASUS Z87-PLUS :: Intel Core i5-4670K :: SCYTHE Mugen 4 :: GIGABYTE GV-N780GHZ-3GD :: CRUCIAL 16GB (Kit 2x 8GB) Ballistix Sport 1600MHz CL9 :: LiteOn IHAS124-19 :: Seasonic X Series 750 :: Intel SSD 530 Series 180GB :: Seagate Desktop HDD 3TB :: Fractal Design DEFINE R4 :: 2x Dell U2412M :: Tesoro Durandal Ultimate G1NL Cherry MX Red :: Tesoro Shrike H2L :: Microsoft Windows 8 Pro 64-bit
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Feb, 2012, 17:01
pohroz soi, a daju ti aj nove vlastne skusensti. sice nie s Alzou, ale tak to je jedno
Intel i5 13600K + Noctua NH-D14 | ASUS TUF Z690 | ASUS TUF RTX 3070 Ti O8G | 32GB 3600Mhz Kingston | Corsair HX750i | Samsung 980 pro 1TB + 970 evo plus 1TB | NZXT H7 flow | 5x 140mm arctic
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Ak mas notas, tak by som tam dobehol s notasom a ukazal im to, nech ti aj potom tvrdia, ze funguju normalne.
Je vhodné si pred SOI a pod. nezmyslami, ktoré píšete preštudovať aktuálne podmienky a zákonník.
Ak spotrebiteľ reklamáciu výrobku uplatnil po 12 mesiacoch od kúpy a predávajúci ju zamietol, osoba, ktorá reklamáciu vybavila, je povinná v doklade o vybavení reklamácie uviesť , komu môže spotrebiteľ zaslať výrobok na odborné posúdenie. Ak je výrobok zaslaný na odborné posúdenie určenej osobe, náklady odborného posúdenia, ako aj všetky ostatné s tým súvisiace účelne vynaložené náklady znáša predávajúci bez ohľadu na výsledok odborného posúdenia. Ak spotrebiteľ odborným posúdením preukáže zodpovednosť predávajúceho za vadu, môže reklamáciu uplatniť, znova. Počas vykonávania odborného posúdenia záručná doba neplynie. Predávajúci je povinný spotrebiteľovi uhradiť do 14 dní všetky náklady vynaložené na odborné posúdenie, ako aj všetky s tým súvisiace účelne vynaložené náklady. Takto znova uplatnenú reklamáciu nemožno odmietnuť.
Tzn. že aj keby tam prišiel oblečený ako Superman s 6 notebookami a bude šľapať na pedále ako bubeník z Metallica tak po divadle mu to Alza zamietne, nasmeruje na odborne posúdenie. SOI samozrejme môže riešiť ak by totálne neevidovala Alza výsledky z odborného posudku. Dávno si mal pýtať kde máš poslať výrobok na posúdenie pričom počas tej doby RMA neplynie, teda Alza by musel zobrať v úvahu čas v ktorom bol výrobok na odbornom posúdení.
Ak spotrebiteľ reklamáciu výrobku uplatnil po 12 mesiacoch od kúpy a predávajúci ju zamietol, osoba, ktorá reklamáciu vybavila, je povinná v doklade o vybavení reklamácie uviesť , komu môže spotrebiteľ zaslať výrobok na odborné posúdenie. Ak je výrobok zaslaný na odborné posúdenie určenej osobe, náklady odborného posúdenia, ako aj všetky ostatné s tým súvisiace účelne vynaložené náklady znáša predávajúci bez ohľadu na výsledok odborného posúdenia. Ak spotrebiteľ odborným posúdením preukáže zodpovednosť predávajúceho za vadu, môže reklamáciu uplatniť, znova. Počas vykonávania odborného posúdenia záručná doba neplynie. Predávajúci je povinný spotrebiteľovi uhradiť do 14 dní všetky náklady vynaložené na odborné posúdenie, ako aj všetky s tým súvisiace účelne vynaložené náklady. Takto znova uplatnenú reklamáciu nemožno odmietnuť.
Tzn. že aj keby tam prišiel oblečený ako Superman s 6 notebookami a bude šľapať na pedále ako bubeník z Metallica tak po divadle mu to Alza zamietne, nasmeruje na odborne posúdenie. SOI samozrejme môže riešiť ak by totálne neevidovala Alza výsledky z odborného posudku. Dávno si mal pýtať kde máš poslať výrobok na posúdenie pričom počas tej doby RMA neplynie, teda Alza by musel zobrať v úvahu čas v ktorom bol výrobok na odbornom posúdení.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Nemam tolko skusenosti ako ty Gabo, ale uz sa parkrat stalo mojim znamym nieco podobne. Vec sa pokazila tesne pred skoncenim zaruky. Napriklad to bol CRT monitor, ktory stal povodne okolo 8000 Sk a ked ho tam odniesol 2 tyzdne pred skoncenim zarucnej lehoty, 2 krat mu ho vratili s tym, ze funguje normalne. Akosi mi nejde do hlavy, preco potom vymyslaju hluposti, ked to s posudkami takto funguje. Budu musiet zaplatit posudok a ten pre nich nedopadne dobre, takze tym nedosiahnu nic, iba budu mat naklady navyse.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 14. Apr, 2009, 21:08
Dakujem vsetkym, hlavne Gabovi za rady Dik.
Tak ono je to hlavne o tom preštudovať aktuálne podmienky a s tým má problém typický SK zákazník, hovorím každému ak idete nakupovať v prvom rade pozrieť kontakt, kto a čo prevádzkuje eshop, či má kompletné údaje ako má mať a potom obchodné podmienky. Na SK trhu je milión odrbovačov, expertov s prepožičanými B2B eshopmi, ktorí robia danú vec popri inom zamestnaní atď. atď.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua