Keby sa na mňa usmialo šťastie a mal by som možnosť otestovať MSI Z77A-GD65 a I7-čku, tak by som ich "šupol" dom mojej "študentskej" zostavy a spravil recenziu ako o nových komponentoch, tak o celom PC. Možno by to bolo cenovo výhodnejšie na vzduchu, ale keďže som fascinovaný vodníkmi, tak to proste na vzduchu nemohlo byť.
Phenomko

CPU : Amd Phenom x4 955 BE
MB : Asus M4A88TD-V EVO
RAM : Corsair Hyper X 1333
PSU : Seasonic M12II-620 Bronze
VGA : Asus GTX 470 - 850 Mhz 1,137 V (upravený bios)
Mechanika : TEAC - slúži už len ako stojan na pumpu
HDD : asi 6 ročný Western Digital 160 GB v čiernom SilentmaxX boxe
Case : "homemade" hliníkové profily + plexi z baumaxu + pevná ruka pri rezaní bodovou pílkou
Cooling : Viscool CPU blok, Viscool VGA blok - upravene uchytenie a zvýšené plexi (oba "lapované" jemným šmirgľom a nakoniec zubnou pastou), homemade pasívny radiátor + viscool radiátor(tu by to chcelo niečo lepšie), Pumpa - Laing DCC Pro Alphacool Top (jediná kvalitná vec ?

) regulovaná homemade regulátorom so stabilizáciou napätia za pár centov

, hadice - PVC z baumaxu ohýbané fénom na vlasy (na tygonky nejako nikdy neostali €)
Testoval by som zostavu najprv s pôvodnými komponentmi a potom s novou doskou a procesorom. Spravil by som OC profily oboch CPU od malých frekvencií (1400 MHz) až po maximálne OC, pričom by som vždy hľadal minimálne stabilné napätie. Meral by som spotrebu pri tých frekvenciách v záťaži a bez nej. Výsledkom by boli grafy závislosti frekvencia/napätie, frekvencia/spotreba alebo teplota, výkon/frekvencia. Benchmarky ako 3Dmark, Unigine Heaven, Crisis, GTA 4, a pod. by prebehli s GTX470 na 850Mhz a na default nastaveniach pri všetkých OC profiloch procesorov. Tiež testy ako encoding videa, super pi, Folding and Home(aspon by som trošku pomohol PC.sk tímu). Výsledkom by bolo "rozumné" OC z hľadiska spotreby alebo z hľadiska adekvátneho získania výkonu v hrách. Skúsil by som tiež testy na rôznom počte aktivovaných jadier.
Ďalej všetky možné aj nemožné testy a info o ktoré by ľudia na fóre záujem. Či už ohľadom nových nadupaných komponentov, alebo celej zostavy(konkrétny benchmark CPU pri určitej frekvencií a napätí, teplota CPU pri rôznych otáčkach pumpy/teplote vody, ako je na tom regulácia ventilátorov doskou a nový "klik" bios pod.). Možno aj niečo drastickejšie. Ako napr. vypnúť prúd pri flashovaní biosu

. Či ten dual-bios fakt ide ako má.
Postupne by som doplňoval takéto testíky, ktoré by ma napadli, ako aj tie, o ktoré by bol záujem. Ešte by som asi pridal pár modrých LED-iek aby to bolo

.
Nebudem tu znova vypisovať zoznamy akými všetkými možnými testami MB a CPU prejdú. Toho tu už bolo myslím dosť.
Už dávnejšie plánujem spraviť takúto recenziu s momentálnou zostavou, ale nové komponenty by ju značne okorenili. A ukázalo by sa, ako si poradí "pozliepaný" vodník s pretočeným I7.
Ďakujem za pozornosť a good luck ostatným súťažiacim.