projekt alienFridge - HAF 932
projekt alienFridge - HAF 932
Caute,
vzdy som chcel modnut tu CM bednu a kedze vodnik bude priebehu buduceho/pobuduceho tyzdna doma tak nastal cas pustit sa do priprav.
Nazov alienFridge som zvolil preto lebo mi ta bedna pripomina velkostou chladnicku a bude riadne prefukovana, a za druhe budu v nej doplnky vo farbe alienGreen.
Bude sa naco tesit lebo to chcem dost radikalne prerobit co sa tyka plechov, take predbezne vizie su:
1. vyrezat z bocneho panelu sietovinu a nahodit tam plexisklo
2. usporiadanie komponentov, zmena pozicie diskov, mozno nejake tie plechy navyse (ohnem v robote ked tak)
3. kompletne prestriekanie + usporiadanie kabelaze
4. dve kratke katody na front panel + dalsie dovnutra
5. prerobenie plastovehu vrchu + ak vyda maly tweak s mechaniku
6. vodnik
Fotky budem pridavat s postupom na projekte. Dufam ze to na prvy mod casing nedopadne fiaskom a na konci bude paradna bedna!
Budem rad ak budete postup komentovat, radit a kritizovat aby som vedel co sa vam paci alebo naopak s cim nesuhlasite, a spravili by ste to inak.
vzdy som chcel modnut tu CM bednu a kedze vodnik bude priebehu buduceho/pobuduceho tyzdna doma tak nastal cas pustit sa do priprav.
Nazov alienFridge som zvolil preto lebo mi ta bedna pripomina velkostou chladnicku a bude riadne prefukovana, a za druhe budu v nej doplnky vo farbe alienGreen.
Bude sa naco tesit lebo to chcem dost radikalne prerobit co sa tyka plechov, take predbezne vizie su:
1. vyrezat z bocneho panelu sietovinu a nahodit tam plexisklo
2. usporiadanie komponentov, zmena pozicie diskov, mozno nejake tie plechy navyse (ohnem v robote ked tak)
3. kompletne prestriekanie + usporiadanie kabelaze
4. dve kratke katody na front panel + dalsie dovnutra
5. prerobenie plastovehu vrchu + ak vyda maly tweak s mechaniku
6. vodnik
Fotky budem pridavat s postupom na projekte. Dufam ze to na prvy mod casing nedopadne fiaskom a na konci bude paradna bedna!
Budem rad ak budete postup komentovat, radit a kritizovat aby som vedel co sa vam paci alebo naopak s cim nesuhlasite, a spravili by ste to inak.
Re: projekt alienFridge - HAF 932
ak nezčneš ako každy lowModder ze cele to striekneš sprejom za 3,96€ a čapneš tam radioaktivny znak ...tak to može vyzerať celkom fajn
MSI Z87I AC, i5-4670K, ADATA 2x4Gb 1600, OCZ Agility 3 60Gb, WD RED 1Tb, HD5770, Silverston Sfx 450W, Raven Rvz01,
Na roznitovanie bedne som pouzil dierovac, kladivo, vrtacku a 3ku vrtak
Najlepsie bolo hned miesto vrtania tie nity najprv vyrazit ...
... a s vrtacku ten ostatok vyvrtat (ten zvysok nitu sa po par sekundach rozpadol, nebolo ho treba celkovo prevrtavat)
Ostane len cista diera, ziadne poohybane plechy alebo iny damage
Treba davat pozor aby sa vam zbytky nitov nedostali k nastavcu vrtacky, dopadne to asi takto
Viacmenej roznitovane, az naten 5.25" a harddisk panel
O dalsom postupe budem informovat
Najlepsie bolo hned miesto vrtania tie nity najprv vyrazit ...
... a s vrtacku ten ostatok vyvrtat (ten zvysok nitu sa po par sekundach rozpadol, nebolo ho treba celkovo prevrtavat)
Ostane len cista diera, ziadne poohybane plechy alebo iny damage
Treba davat pozor aby sa vam zbytky nitov nedostali k nastavcu vrtacky, dopadne to asi takto
Viacmenej roznitovane, az naten 5.25" a harddisk panel
O dalsom postupe budem informovat
Naposledy upravil/-a neurotick v So 18. Jún, 2011, 17:40, upravené celkom 1 krát.
ambiciozny projekt, drzim palce
alien green moooze byt , ostatok zatial neviem hodnotit uvidime podla progresu
len tie katody by som si mozno rozmyslel - casto robia prilis vela svetla - v niektorych aplikaciach je lepsie do bedne dat par bielych/zelenych + UV ledok (predpokladam ze beries UV reaktivnu kvapalinu), cele to spajkovat nie je taky problem aj s ovladanim a napojenim na 12V zo zdroja.
alien green moooze byt , ostatok zatial neviem hodnotit uvidime podla progresu
len tie katody by som si mozno rozmyslel - casto robia prilis vela svetla - v niektorych aplikaciach je lepsie do bedne dat par bielych/zelenych + UV ledok (predpokladam ze beries UV reaktivnu kvapalinu), cele to spajkovat nie je taky problem aj s ovladanim a napojenim na 12V zo zdroja.
dik za podporu, s tymi katodami .. no uvidime ako to bude vyzerat, ak to bude moc rusive tak to pojde samozrejme prec
v robote je kamos elektrikar tak tomu by som to dal spravit ked tak, tie katody alebo UVcka na spinace ale to je este daleko
v robote je kamos elektrikar tak tomu by som to dal spravit ked tak, tie katody alebo UVcka na spinace ale to je este daleko
fuf, kvoli praci nemam na prestavbu toho HAFu vobec cas takze som to hodil do krabice a dokoncim to inokedy
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
skoda
/vyzeralo to nadejne
/vyzeralo to nadejne
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
čo už, počkáme si
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
Projekt znovu oziva, navrh som prepracoval a ak vsetko pojde ako ma tak sa mam/e naco tesit. Vodne chladenie samozrejmostu, rozmyslam ze z tej zelenej prejdem na oranzadu.
Toto bude beh na dlhu trat, v konecnej faze tam nebude asi ani poznat ze to bol HAF 932
Toto bude beh na dlhu trat, v konecnej faze tam nebude asi ani poznat ze to bol HAF 932