zdielanie internetu

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
kerberos
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 13. Máj, 2006, 02:00

zdielanie internetu

Príspevok od používateľa kerberos »

Snazim sa rozchodit net na 2 pc. Uz to tu zoparkrat bolo ale pretoze som zaciatocnik skoro nic som stoho nepochopil. Teda moj problem:

Kupil som si switch a nastrkal donho kable 1 od wifi a 2 od pocitacov.
Dal som im ip adresi pre lokalnu sier 192.168... . Ta funguje a potom som v jednom zapol internet tak ze v nastaveni pripojenia som dal advanced a pridal adresu do internetu. To funguje tiez. No uz mi zostava len spravit nejake softwerove prepojenie abi net isiel aj na druhom pocitaci.

No a tu by som potreboval poradit ten program kedze vo windowse xp som nemohol najst ziadne taketo nastavenie.
Predpokladam ze ked nieco take existuje budem musiet mat pusteni jeden pocitac aby mi isiel net na druhom. Nie je aj nato nejaky program? Predstavujem si to tak ze zisti najskor ci niekto uz niektori pocitac v sieti nepouziva ip adresu do internetu a ak ano tak zapne zdielanie cez siet. Prosim poradte nejaky program s ktorim mate skusenosti aby som sa tu esce mohol opitat na nastavenie. Nainstaloval som si WinRoute a stoho som sa nevedel vysomarit ani ked tam je cesky navod.
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa MaxMan »

Podla toho co pises ti staci do swichu zapojit WiFi a oba PC. Nastavit si IP na oboch PC (napr. 192.168.1.1 a na druhom 192.168.1.2) a na oboch nastavit ten isty DNS, BRANU a pripadne WINS.

A mozes behat z oboch PC naraz na net
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
kerberos
Nový používateľ
Nový používateľ

Neviem co to je wins. Mam tam dat adresu pocitaca s internetom alebo adresu internetu? Nefunguje ani jedno. Dns aj brau som nastavil rovnako a nepomohlo to.
MaxMan
Redaktor
Redaktor

WINS skus nastavit rovnako ako DNS.

DNS a BRANU si nastav podla toho, co mas od prevadzkovatela. Este skus napisat od koho mas net.
kerberos
Nový používateľ
Nový používateľ

Neviem sice co to moze pomoct ale www.ttnet.sk . Skusal som dat do wins aj dns ale nic. Myslim si ze ked uz net ide aj siet malo by stacit windowsu povedat ze ma zdielat internet. Ked sa snazim nastavit v sprievodcovi pripojenia aby ostatne pocitace pristupovali na internet s tochto pocitaca tak my napise ze musim mat najskor internetove pripojenie.
MaxMan
Redaktor
Redaktor

Podla toho co teraz pises, mas pripojene PC s wifi kartou na net a do tohoto PC pripajas dalsie PC? Alebo mas externe wifi a nan si napojil switch s dvomi PC? Popis presne situaciu.
Inak podla tej stranky si mas nastavit automaticku detekciu IP a DNS. Cize v tom pripade asi druhe PC nerozbehas na net stylom prepojenia cez switch. Bude ti asi treba nastavit zdielanie pripojenia vo windowse. Do druheho PC potom napises IP podla prveho (zmen iba posledne cislo podsiete). Ako Branu daj adresu hlavneho PC a DNS daj na automatiku.
Ak to nepojde, tak mi napis tvoje ICQ alebo skype a skusim ti poradit.
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

ten swich ti tam bude zbytocne ked mas wifi cez nejakeho providera a asi ta skoro zrusi, mal si si kupit router. teraz ti pojde net na druhom kompe jedine ak budes mat zapnuty komp prvy. cize v prvom kompe budes potrebovat mat 2 sietovky aby si to vedel bridgovat
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
kerberos
Nový používateľ
Nový používateľ

Coze? A kruci. Takze mi tvrdis ze sice mam na pocicaci internet aj naraz so sietou ale neni ziadny sposob aby ten internet sa po tej sieti co funguje dostal do druheho pocitaca. Jak by provajder mohol zistit ze premostujem siet softwerovo na iny pocitac keby som mu to nepovedal? Ked to budem tahat cez dve sietovky nebudem muset mat zapojeni tiez vzdi prvy pocitac? Nie je switch postaveny na to aby som pouzival menej sietoviek?

Este raz situacia je taka ze mam vo svici tri kable. Medzi dvomi chcem aby bola lokalna siet a treti ma bit pristup do internetu. Tiez som napisal ako si predstavujem to prepinanie internetu ked je jeden pocitac vypnuti. Je tazke menit ip adresi alebo zistit ci sa adresa pouziva? sak ked to dokazem spravit rucne preco by to nemohol spravit nejaky program.

Ta stranka je dost neaktualna. Teraz to zmenili len na tu ip adresu. Staci len pridat ip adresu a masku podsiete a mam internet na druhom pocitaci.

Rad by som nasiel nejake zapinanie zdielania internetu vo windows ale hladam marne. V navode na strankach microsoftu som sa docital ze moznosti win xp v tejto oblasti su dost obmedzene a mam nainstalovat program inej spolocnosti a je tam odkaz na www.wingate.sk

Ako branu som dal cislo hlavneho pc to nespravilo nic a dns sa neda nastavit automaticky.

Za kazdu radu som vdacny.

Moje icq je 273-679-393
dixon
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 28. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa dixon »

Predpokladam, ze mas v compe, kde mas net 2 sietovky, ked chces nieco taketo robit.... Pripojenie mozes zdielat(jednoducho) bud
a) kliknes pravym na sietovku, ktorou mas dovleceny net do PC -> vlastnosti -> upresnit -> Umoznit ostatnym vyuzivat pripojenie k internetu...... Druhu sietovku by ti to malo prehodit na 192.168.0.x. Ostatne compy na sieti musia mat 192.168.0..... Zdielany internet u ostatnych compov sa da nejako naklikat aj cez windowsacke okienka(to si uz bohuzial naspamat nepamatam ako) alebo proste nastavis u nich aj gateway aj DNS na svoju IP.......
b) Spravis proxy server, kedysi som na to pouzival program ccproxy - u ostatnych nastavis proxy server na seba a ides :)
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

swich sluzi na to aby si spravil rovnocennu siet. lenze ty nechces robit rovnocennu siet. ty chces proste do isteho zariadenia priviest internet a odtial dalej posuvat uz net ktory mas v svojej sieti. toto sa vola router.
ako moze zistit ze pouzivas 2 zariadenia? hodi sa na svoj router ktory mas na bloku alebo niekde pred tebou vlastne a kukne zoznam ip-ciek, zisti ze jedna navyse, prescanuje mac adresy a pride nato ze tuto nema v zozname tak ju zablokuje a s tym kompom sa tam nedostanes uz vobec. zdielanie internetu sa zaskrtava presnejsie ---> panel vlastnosti, sietove pripojenia, konkretna sietovka (ta do ktorej das kabel s netom) na nu pravym tlacidlom, vlastnosti, hore das upresnit zalozku a tam si pod nastaveniami firewalu uz iba zaskrtnes zdielanie siete internet ostatnym ucasnikom siete
ohladom nastavenia brany a zvisku je tu toho uz dost ale ked chces tak sa mi nahod na icq a ti to vysvetlim
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.

Návrat na "Siete"