Chladenie Skrinka+CPU

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
DuChDaR
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2012, 18:44

Chladenie Skrinka+CPU

Príspevok od používateľa DuChDaR »

Zdarec,chcel by som si nechat poradit od vas ohladom zakupenia vetrakov do skrinky http://www.alza.sk/search.htm?exps=fractal+define+r3
Kupovat budem v alza kedze tam mam zlavu,Jednalo by sa o 2x intake 1x out + Chladenie na CPU ale s tym aby som nemusel davat dole dosku + poradit aku pastu kupit.Netaktujem len potrebujem vymenit stock chladenie ktore je hlucne.Opakujem netaktujem ;) ,cenovy strop nie je,necham si poradit.CPU socket je 1155.Doska MSI MSI Z77A-GD55.

Este ejdna vec nie som kolotocar Bednu mam v izbe na stole cize ziadne blikacky ak to je mozne :laugh: ak nie je nevadi skrinka ma predny kryt cize pohoda.

dakujem :-)
Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00

Re: Chladenie Skrinka+CPU

Príspevok od používateľa Brandoo »

Ohladom vyberu ventilatorov pozri si tu http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 09#p958557 prispevky p. Kyselinku. Isto ti aj tu napise a ku CPU chladicu tento Gelid bude vyborna kupa v tvojom pripade http://www.alza.sk/gelid-solutions-tran ... 342666.htm
Spoiler: ukázať
Liquid cooled PC: MB: MSI Mpower Z77 CPU: Intel Core i7-2600K @ 4,5GHz + EK Supermancy CSQ Plexi+Nickel VGA: Gigabyte GTX780 + EK EK-FC Titan Clear Plexi+Nickel RAM: Kingston 2x 8GB DDR3 1600MHz SSD: Samsung 840 Pro 256GB HDD: WD Caviar Green 2TB EARS PSU: Seasonic X-560 Zvuková karta: Creative SoundBlaster Titanium HD USB CASE: Silverstone TJ07 Keyboard: SteelSeries 6G V2 Mouse: Logitech G5 Mousepad: SeelSeries QcK Diablo III Monitor: Samsung SyncMaster BX2440 OS: Microsoft Windows 10 Pro 64-bit
DuChDaR
Nový používateľ
Nový používateľ

Ahoj,dakujem ma to tam pekne rozpisane,mam len otazocku ten cpu chladic co si postol tak tam je nutny backplate nie?,teda tak som si vsimol na foto,dik
Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Ak chladic pouziva push-piny (chladic pre Intel platformu), tak backplate netreba. Ale ak sa chladic montuje cez skrutky a pruziny, je potrebny backplate. Predsa musi tie srouby aj nieco drzat z druhej strany.

Pozri si recenziu chladica, je tam aj montaz http://pc.zoznam.sk/silentiumpc-fera-vs ... 0eu?page=4
Liquid cooled PC: MB: MSI Mpower Z77 CPU: Intel Core i7-2600K @ 4,5GHz + EK Supermancy CSQ Plexi+Nickel VGA: Gigabyte GTX780 + EK EK-FC Titan Clear Plexi+Nickel RAM: Kingston 2x 8GB DDR3 1600MHz SSD: Samsung 840 Pro 256GB HDD: WD Caviar Green 2TB EARS PSU: Seasonic X-560 Zvuková karta: Creative SoundBlaster Titanium HD USB CASE: Silverstone TJ07 Keyboard: SteelSeries 6G V2 Mouse: Logitech G5 Mousepad: SeelSeries QcK Diablo III Monitor: Samsung SyncMaster BX2440 OS: Microsoft Windows 10 Pro 64-bit
DuChDaR
Nový používateľ
Nový používateľ

pockaj asi sme sa nepochopili :) ja nechcem davat dole dosku,preto chcem chladic kde nebude zadny plate...napriklad nieco taketo...

http://www.alza.sk/coolermaster-hyper-t ... .htm#popis ide mi o to nech to je hlavne tichcie ako ten stock intel chladic,snad som ta pochopil a ty mna spravne ;) dik

este keby bolo mozne neico od noctua ale nic take giganticke ako DH14,dakujem...mozno yb som prehovoril znameho nech mi to nahodi,ja som totiz neschopny v tomto :-(
Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

hh asi tomu velmi nechapes.

Push-piny maju slabsi pritlak a casom ako sa demontuje a znova montuje je to horsie a horsie. So slabsim pritlakom na procesor su aj vyssie teploty a pri vyssich teplotach sa ventilator bude rychlejsie tocit. Cize bude o kusok hlucnejsi dajme tomu ...

Tu zvykneme odporucat ludom len tie dobre a lepsie riesenia ... ziadny dobry chladic s push-pinmi nepoznam.
Ked nie Gelid, tak tento od poliakov SilentiumPC Fera.

A rozdiel teplot v zatazi medzi skrutkovacim montaznym systemom a push pinmi
bez AC MX2 pasty 4.2°C
s AC MX2 6.4°C

S kludom chod do horsieho len pre tvoju lenivost

@Gumkac

Jasne, ze ma vyrez ... neviem co riesi a odmieta dobry a stabilny montazny system
Naposledy upravil/-a Brandoo v Ut 24. Júl, 2012, 10:13, upravené celkom 1 krát.
Gumkac
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 10. Feb, 2012, 17:01

Príspevok od používateľa Gumkac »

v r3 je vyrez, nie? vzda pri cpu... nemusis vytahovat dosku...

edit: asi o tom nevie :D ze netreba vytahovat dosku pri montazi ;)
Intel i5 13600K + Noctua NH-D14 | ASUS TUF Z690 | ASUS TUF RTX 3070 Ti O8G | 32GB 3600Mhz Kingston | Corsair HX750i | Samsung 980 pro 1TB + 970 evo plus 1TB | NZXT H7 flow | 5x 140mm arctic
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
DuChDaR
Nový používateľ
Nový používateľ

Pockaj aby sme sa rozumeli,tu nejde o to ze som lenivy ale ide o to ze ani neviem ako to rozobrat som uzivatel ktoremu to niekto poskladal a vsetko sprocesoval.Vies nie vsetci vieme robit vsetko.... som amatersky uzivatel :D ktory bludi na it foru. a ziada o radu...to je cele...a nebudem to robit ja ale jeden znamy ktoreho moc nechcem zatazovat .... ale dakujem za vysvetlenie....

mozno to nie je obtiazne ale nepcham ruky do niecoho comu nerozumiem....

Presne tak neviem ze ju treba vytiahnut osobne neviem ani ako to vyzera vo vnutri...ok vidim ze sme sa asi nepochopili ako som psial uz na zaciatku a to ze to nebudem robit ja som uz tiez pisal.....no co uz ludia su rozni majte sa...
Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Ku kazdemu chladicu mas aj podrobny navod ako ho nainstalovat. Pokial aspon vies v ruke drzat kladivo a trafit klinec po hlavicke, montaz chladica by ti nemal robit najmensi problem.

Odporucil som ti aj taky co si chcel ... s uplne najjednoduchsou montazou - SilentiumPC Fera. Ten Cooler master nema dobry ventilator.
Ked aj toto odmietas, tak ti poradim... nechaj si to co mas alebo ho uplne vymontuj a prevadzkuj PC bez chladenia :)

Ked si nechces dat poradit, chod na ine forum ... nech sa paci. Nemam chut radit niekomu kto je tvrdohlavy. Potom je jeho poziadavka bezpredmetna.
DuChDaR
Nový používateľ
Nový používateľ

Brandooo kde som napisal ze s tym co si napisal nesuhlasim? alebo ze su to hluposti....?...pripadne nieco podobne?...snazil som sa ti vysvetlit ze som pocitac nikdy nevidel ani ako vyzera zvnutra a ze to nebudem robit ja a ze sa to snazim zjednodusit znamemu cize hladam chladenie kde nemusi rozoberat pocitac a davat dole dosku a ty si si v svojej hlavicke vyprodukoval vymyslenu vec a toho si sa chytil ze ja si nedam poradit....

Ty si si ma zaskatulkoval ze som lenivy a tvrdohlavy a pritom si si neprecital podstatne veci....ano navodov na webe mas kopec...aj na to ako urobit atomovu bombu a urobis ju?...

Na ine forum nepojdem preco by som mal?,

dalej odmietam s tebou komunikovat....

nabuduce si precital co niekto napise a potom sa vyjadruj....zas som sa len v jednej veci utvrdil...

pekny den ti prajem si skratka :good:
sanjuro
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 29. Dec, 2009, 18:45

Príspevok od používateľa sanjuro »

no ja ked som montoval este dakedy stary freezer cez push piny tak to bolo o dost zlozitejsie ako vybrat dosku, vsetko mi zavadzalo v skrinke, vytiahnut dosku pre toho znameho podla mna nebude problem a aspon nebudes obmedzeny na slabe chladice.
MB: MSI B450 Tomahawk Max CPU: AMD 5800x Cooler: Alphacool Eisbaer 360 RAM: 2x8GB G.Skill 3600Mhz CL16 TridentZ Neo SSD: Intel Optane 900p 280GB SSD: Samsung 860 EVO 1TB GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS PSU: Corsair RM1000x Audio: Topping DX3 Pro v2 Case: Lian Li PC-O11 Dynamic White Monitor: LG CX48 Mouse: Logitech G Pro Keyboard: Corsair K65 Speed Pad: Logitech G640 Headphones: AKG K712 Pro
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44

Príspevok od používateľa STENLY »

aký je to procesor?
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
Tom2871989
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Tom2871989 »

uz ti bolo poradene a vzhladom na to co si pisal v poslednom poste tak ti uz ani nikto viac asi neporadi a vybrat dosku a vymenit chladic zabere tak 10-15min samozrejme ak nebude treba predierat sa cez domotame kable od zdroja (ale to by som asi tomu co mi skladal PC a to hlavne v takejto bedni ruky polamal :-) )

EDIT:

STENLY urcite nieco s K ked ma Z77 dosku ale taktovat nebude :laugh:
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44

Príspevok od používateľa STENLY »

takto, ak je požiadavka nevyberať dosku, tak ju vyberať nebude a hotovo.. ja ked som mal prvé pc, tak som si pre istotu ani bočnicu nedal dolu... :)

treba ho naviesť na to, že pri takej skrinke nemusí dávať dolu dosku a môže tam nahodiť aj chladič bez push-pinov

chladič napr. (neviem aký máš rozpočet)
https://www.alza.sk/zalman-cnps10x-performa-d159017.htm
http://www.zalman.com/eng/product/Produ ... sp?Idx=378 ;)

a fany napr. https://www.alza.sk/gelid-solutions-sil ... 342668.htm
a potom drahšie
https://www.alza.sk/zalman-zm-sf3-d251945.htm
https://www.alza.sk/nf-s12b-uln-d120553.htm
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102

Návrat na "Nákupná poradňa"