MSI preto nie, lebo sa na nich dost blbo taktuje SB (nakolko doska nema offset). Mam to odskusane na 4 doskach, na starsich biosoch to ide v pohode, ale tieto nove stoja za velke

(ale len co sa tyka vyssieho OC..nechcem zase hanit tohoto vyrobcu, lebo dosky su celkovo fajn).
Ono ide v podstate o to, ze ked taktujes pri AutoVcore (v mojom pripade do 4.5Ghz), tak je to pohoda, doska si to ukociruje (dexterov vyraz

) ako CPU potrebuje. Ale ked pojdes vyssie a budes menit volty, tak je to dost o drzku. Skratka v tychto novych biosoch pri nastaveni fixnej voltazi ju uvidis akurat tak v idle, v burne su nizsie

...cize napr. moj potrebuje na 4.7Ghz 1.41V v burne...ak ich nastavim v biose, tak mi do CPU pusta nejakych 1.38V a hned to pada. Musel by som nastavit cca 1.45-1.46V aby to bolo stabilne, no v idle by tam pustala tie spominane fixne volty, co je kua dost a je to zbytocne. Neviem ci to mam zle nastavene, ale ani za boa to neviem nijak vyriesit, aby to bolo ako v starsom biose

Zrejme to bude vec Vdoopu, no ten mi pri zmene voltazi vobec nefunguje, resp. nic sa pri jeho zapnuti nemeni
Pri predchadzajucom biose V1, som mal nastavenych fixnych 1.35V (v idle) a v burne to pekne skocilo na 1.41V (stale pisem o 4.7Ghz)...a bolo to krasne stabilne.
IB potrebuje o dost nizsie napatie na takt, tie sa taktuju celkom dobre. Preto zober radsej Asrock (ma sice musky, ale su dobre), alebo Asus a na tie bachorky o fazach a vselijakych hovadinach sa vyprdni. Uz to bolo povedane, je to hlavne o CPU a pri doskach o vybave
P.S: ono je to vo vseobecnosti trosku na hlavu menit dosku (ked na tejto momentalnej davas 4.5Ghz bez problemov) koli 200-300Mhz navyse