LG 50PA6500 (alebo ina plazma)

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Re: LG 50PA6500 (alebo ina plazma)

Príspevok od používateľa zoom »

Tak teda, bol som si vonku cosi vybavit a kupit jedlo a zastavil som sa aj v NAY Erektodome. Zobral som so sebou aj cloveka neznaleho, to je uplne nenarocny pozorovatel, ktoreho problematika vobec nezaujima a LCD a LED TV povazuje za 2 rozne technologie (marketing ocividne funguje). Na zaciatok sme sa zastavili pri Panasonicu P42UT50E, vedla ktoreho bola postavena tiez 42" LCD TV, len drahsia asi o 25%. Rozdiel bol uplne obrovsky. Cierna bola vlastne svetlomodra na LCD TV. Na UT50 bol obraz pekny plasticky so sytymi farbami (kvoli dobremu podaniu ciernej, nie LCD syte-kriklave). Clovek neznaly si ihned vybral plazmu, ze to vyzera normalne a nie tak 2D vysumelo. Nanestastie som neurobil fotku na pobavenie. Rozdiel bol naozaj zabavny - odporucam ist pozriet osobne (NAY, Aupark BA)

Stastnou nahodou tam mali vystaveny vsak P50UT50 hned vedla P50ST50. Takze ak si v BA, odporucam ist si pozriet nazivo. Mna nenapadlo zobrat fotak, takze na mieste aspon fotky s mobilom. Ospravedlnte znizenu kvalitu obrazoveho zaznamu. UT50 sa nachadza nalavo.

Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok

Poznatky:
- ta antireflexna vrstva na ST50 je viditelna volnym okom, tj. odrazy okoliteho sveta su znacne mensie
- antireflexna vrstva ako taka nemala velky vplyv na podanie ciernej farby pri realnom obraze, ale bolo to vidno na tmavych plochach (vid MGM intro na fotkach)
- clovek neznaly hovoril, ze ten obrazovy rozdiel medzi UT50 a ST50 by mu vobec nestalo za dalsich 200,- € navyse (vzal by bez rozmyslania UT50)
- nejaka nahodna Samsung plazma v podobnej cene (model neviem), mala o dost horsiu ciernu - avsak toto v obchode, kde je tona svetla, doma by to bolo urcite lepsie
Wizik
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Wizik »

Uf, dost dobre Zoom, ty si taka "recenzia na kolesach", dakujem velmi pekne. :good:
Asi sa nakoniec vrhnem po UT50, tie odlesky mi nevadia, izba je dost tmava. Wifi prekusnem, resp. mozem kupit externy prehravac s 1TB a mam pokoj.

Dakujem velmi pekne. ;)
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I MUSIC !
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

ta neonka rovno nad nimi nema chybu :D
inak treba kuknut aj nastavenie, bo staci o 2kroky pridat jas(tj kontrast) a hned je z ciernej seda
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
boris.nikitic

Príspevok od používateľa boris.nikitic »

Kupil si Panasonic TX-P50UT50E ? Spokojny ?
Ja rozmyslam medzi LG 50PA6500 a Panasonic TX-P50UT50E.
Mam na to malo penazi a neviem sa rozhodnut ci ten rozdiel medzi LG a Panasonicom stoji za 200 eur.
Plan bol najprv taky kupit LG na dva roky a potom ked budu peniaze kupit nejaky dobry Panasonic.
Ale trochu ma znestili komentare znalych :rolleyes:
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

ak setrit, tak X50 radsej ako lg, z 2,5m nerozonas od fullhd
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65

Návrat na "Nákupná poradňa"