Repro do spolocenskej miestnosti
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Re: Repro do spolocenskej miestnosti
no je to tam zlozite pokial chces, aby tam z toho mali ludia pozitok a aby sa nestalo, ze na nejakom mieste (napr. tie pohovky) dochadza zvuk z jedneho repraka v trosku iny cas ako z druheho.
Ja na toto nie som ziadny odbornik veru..
No myslim si, ze mas zopar moznosti.
Na filmy by som to asi skusil bez tych surroundov zadnych. Ak by si nutne chcel tie surroundy, tak by to slo ale podla mna celkom zbytocne.
Na hudbu mozes urobit podla mna dve veci. Skusit to pustit do celej izby, co je ale problematicke a nemusi byt zrovna super. V tom pripade by som to umiestnil asi niekde k tomu pultu.
Alebo mozes pustit len do casti miestnosti. Predpokladam, ze ludia na pohovkach sa chcu skor rozpravat a popijat, takze k nim by som to asi velmi netisol. Ale dalo by sa dat tam repraky, ale len na tichy pusluch, takze v zbytku miestnosti by moc pocut nebolo. Skor by som asi ich nechal len s tym co dolieha a na hudbu v tom pripade asi pouzil nieco na miestach tych surroundov...hm, to je napad. V podstate by si potom mohol mat aj surround na filmy
Mozes skusit napisat do nejakeho studia, co sa na toto specializuje, ale oni za svoje rady pravdepodobne budu chciet peniaze alebo ti budu chciet predat repraky.
Ja na toto nie som ziadny odbornik veru..
No myslim si, ze mas zopar moznosti.
Na filmy by som to asi skusil bez tych surroundov zadnych. Ak by si nutne chcel tie surroundy, tak by to slo ale podla mna celkom zbytocne.
Na hudbu mozes urobit podla mna dve veci. Skusit to pustit do celej izby, co je ale problematicke a nemusi byt zrovna super. V tom pripade by som to umiestnil asi niekde k tomu pultu.
Alebo mozes pustit len do casti miestnosti. Predpokladam, ze ludia na pohovkach sa chcu skor rozpravat a popijat, takze k nim by som to asi velmi netisol. Ale dalo by sa dat tam repraky, ale len na tichy pusluch, takze v zbytku miestnosti by moc pocut nebolo. Skor by som asi ich nechal len s tym co dolieha a na hudbu v tom pripade asi pouzil nieco na miestach tych surroundov...hm, to je napad. V podstate by si potom mohol mat aj surround na filmy
Mozes skusit napisat do nejakeho studia, co sa na toto specializuje, ale oni za svoje rady pravdepodobne budu chciet peniaze alebo ti budu chciet predat repraky.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
ako, nevyzadujem 100%-ne riesenie, kedze 99% ludi, co tam chodi, su absolutne nenarocni posluchaci a z toho 2/3 deti...ja len chcem, aby to bolo dobre v ramci moznosti a kedze viem, ze tu vedia ludia poradit, tak skusam...
inac teraz je to tak, ze na mieste P1 a P3 su repro a hudba v miestnosti je sirena dobre, no v mizernej kvalite (autorepro v pochybnej bednicke)
teda skor mi ide o to, aby pocas casu, kedy sa decka hraju v miestnosti, isla hudba ako podmaz, niekedy obycajne radio, inokedy nieco z pc/mp3 atd...to je to, na co to bude sluzit vacsinu casu, potom su tam filmy, teda tam aby uz to nejak hralo, kedze doteraz sme si tam prenasali repro 2.0, chcem aby to bolo pevne tam, s tymi surroundami neviem, myslis, ze by to bolo az o tolko oneskorene, ak by boli takto vzadu? ja neviem ani ake moznosti maju receivery v tomto, predpokladam, ze sa da nastavit hlasitost kazdeho repro osobitne atd, mozno na nejake profily a tak...
a zaujimavy je aj ten napad dat na miesto S1 a S2 repro na hudbu a dopredu na filmy mozno hodit tie Sonusy, tie by filmy mohli vykryt, len ktovie ako by to bolo s dialogmi...
inac teraz je to tak, ze na mieste P1 a P3 su repro a hudba v miestnosti je sirena dobre, no v mizernej kvalite (autorepro v pochybnej bednicke)
teda skor mi ide o to, aby pocas casu, kedy sa decka hraju v miestnosti, isla hudba ako podmaz, niekedy obycajne radio, inokedy nieco z pc/mp3 atd...to je to, na co to bude sluzit vacsinu casu, potom su tam filmy, teda tam aby uz to nejak hralo, kedze doteraz sme si tam prenasali repro 2.0, chcem aby to bolo pevne tam, s tymi surroundami neviem, myslis, ze by to bolo az o tolko oneskorene, ak by boli takto vzadu? ja neviem ani ake moznosti maju receivery v tomto, predpokladam, ze sa da nastavit hlasitost kazdeho repro osobitne atd, mozno na nejake profily a tak...
a zaujimavy je aj ten napad dat na miesto S1 a S2 repro na hudbu a dopredu na filmy mozno hodit tie Sonusy, tie by filmy mohli vykryt, len ktovie ako by to bolo s dialogmi...
Dell E5470
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
Vyzera to tak, ze nebudem vymyslat a vezmem 2 repro na miesto P1 a P2 a zosik + kable a nejake drziaky na repro na stenu. S1 a S2 budu tie co mame.
Vedeli by ste poradit aky par repro + receiver + kable (dokopy na vsetky 4 repro cca 35m ak dobre ratam) a nejake tie stojany na stenu, ak nieco take je...vsetko do 600€ (najlepsie presne okolo tej sumy, kedze to ide z grantu)
Dakujem
Vedeli by ste poradit aky par repro + receiver + kable (dokopy na vsetky 4 repro cca 35m ak dobre ratam) a nejake tie stojany na stenu, ak nieco take je...vsetko do 600€ (najlepsie presne okolo tej sumy, kedze to ide z grantu)
Dakujem
Dell E5470
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
tak repro asi vezmem http://www.tophudba.sk/wharfedale-diamond-10-2-1587 nic lepsie v danej cene asi nie je, len tie woofery vzadu, neviem, ako daleko by mali byt od steny repro aby to bolo v pohode? ake stojany na stenu k tomu, alebo jednoducho namontovat na stenu nejaku "policku" a polozit to na to?
receiver neviem vobec, je toho vela a neviem, ci zalezi aj na tom, ake repro k tomu ide a tak...na Denon sa mi paci, ze ma osobitny 2.0 rezim, neviem ci to maju vsetky, ale napr USB je tam naco? da sa cez to prehravat hudba alebo to ma inu specialnu funkciu? ak sa da, tak potom USB je vyhoda...takisto taky 4.0 rezim by bol dobry, ak to je podstatne...cenovo niekde do 250€ max, lepsie ak menej, uz podla moznosti
kable je jedno ake, len aby boli hrubsie?
Dikes za rady a sory, ze s tym tolko otravujem, no potrebujem to zriesit. Vdaka.
receiver neviem vobec, je toho vela a neviem, ci zalezi aj na tom, ake repro k tomu ide a tak...na Denon sa mi paci, ze ma osobitny 2.0 rezim, neviem ci to maju vsetky, ale napr USB je tam naco? da sa cez to prehravat hudba alebo to ma inu specialnu funkciu? ak sa da, tak potom USB je vyhoda...takisto taky 4.0 rezim by bol dobry, ak to je podstatne...cenovo niekde do 250€ max, lepsie ak menej, uz podla moznosti
kable je jedno ake, len aby boli hrubsie?
Dikes za rady a sory, ze s tym tolko otravujem, no potrebujem to zriesit. Vdaka.
Dell E5470
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
- M1ch4l
- VIP
pozor, tamtie su pasivne, takze by si potreboval este aj zosilnovac zapojit medzi receiver a repro, a mozno ani nie. Zalezi na tom, kolko repro potrebuju a kolko dava receiver. Pisu ze amp power pre 10.2 je vhodny medzi 20 a 100 W, takze by to mali potiahnut aj receivery
Ci ti pomozem s vyberom receivera, to neviem...ale USB vstup je dobra vec (ano, da sa cez to prehravat hudba)
Ci ti pomozem s vyberom receivera, to neviem...ale USB vstup je dobra vec (ano, da sa cez to prehravat hudba)
hej su pasivy, ratam s tym, ze receiver ich potiahne, bezne maju 70-100W co som pozeral na kanal...
a ak sa teda cez USB da prehravat hudba, bol by som rad, keby ho ten receiver mal...
dikes
EDIT:
takze pozrel som nejake AVRka a celkom sa mi pozdava tento http://www.mall.sk/av-receivery-5-1/yamaha-htr-4064 alebo tento http://www.mall.sk/av-receivery-usb/har ... on-avr-158
neviem ci zalezi aka znacka to je, co som cital, tak vraj ku Wharfedale pasuje Denon, no tie su cenovo asi kusa vyssie a k tomu s USB, no neviem, ta Yamaha sa mi celkom paci, pripadn este novsi model http://www.mall.sk/av-prijimace-zosilno ... a-htr-3065 ale asi z nizsej rady
viete mi v tomto poradit?
a ak sa teda cez USB da prehravat hudba, bol by som rad, keby ho ten receiver mal...
dikes
EDIT:
takze pozrel som nejake AVRka a celkom sa mi pozdava tento http://www.mall.sk/av-receivery-5-1/yamaha-htr-4064 alebo tento http://www.mall.sk/av-receivery-usb/har ... on-avr-158
neviem ci zalezi aka znacka to je, co som cital, tak vraj ku Wharfedale pasuje Denon, no tie su cenovo asi kusa vyssie a k tomu s USB, no neviem, ta Yamaha sa mi celkom paci, pripadn este novsi model http://www.mall.sk/av-prijimace-zosilno ... a-htr-3065 ale asi z nizsej rady
viete mi v tomto poradit?
Dell E5470
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
take monology tu vediem, no neviem si rady, nenajde sa tu aspon niekto, kto by ma odporucil inam, kde by mi s tym poradili, ak s tym nemate skusenosti? ci je jedno co kupim, bude to cca rovnake? repro existuje nieco lepsie v tej cene?
Dell E5470
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
ja osobne by som bral skôr niečo bazárové (osobme mám mission m72 kupoval som ich za 80€ trochu obité, keď som ich počul musel som ich zobrať), skús napísať sem http://hifi.slovanet.sk/bb/ určite ti poradia
moje projektore cca 100"
P1: http://www.ritzy.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=916
P2: http://www.ritzy.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=975
P3: Optoma hd 141
P4: Wiewsonic led 4k
P1: http://www.ritzy.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=916
P2: http://www.ritzy.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=975
P3: Optoma hd 141
P4: Wiewsonic led 4k
diky, aj by som zobral bazarovky, ale nemozem, ide to z projektu, takze vsetko musim vyuctovat
Dell E5470
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
- M1ch4l
- VIP
podla mna tie 10.2 budu v pohode. Alternativa by bola nejake studiove monitory, len neviem, ci tie budu mat taky vykon.
tak asi zostanem pri tych 10.2, otazka je hlavne ten AVR, ci to takmer vobec nebudu rozdiely? mam si vybrat podla funkcii/vzhladu/ceny?
Dell E5470
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
- cuculka
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
AV urcite Onkyo.Napr tuna je dobry model na Bazosi : http://elektro.bazos.sk/inzerat/1865955 ... -SR876.php
Mala som ten model doma a naozaj dobry kus lepsi AV nezozenies.
Mala som ten model doma a naozaj dobry kus lepsi AV nezozenies.
Kúpila som v obchode nejakú jazmínovú ryžu sedemtisícšesťsto X ,ktorá je položená na Haj-Tech lopáriku AM päť Aršok, či ako sa to vyslovuje, spolu s 256 000 000 000 bitov pamätania Krála kameňov . To som odviezla jednou terou , voláme ju Strašiak Apačov a k nej máme aj vlečku ,ktorá ma tri vrtule ,tuším rok výroby siedmeho deviaty o nula nula východného času. Na tu vlečku treba minimálne 1.073 konských síl , z uložením motora v tvare XTX. A pri tom sa pozeráme na krajinku cez čelné sklo o šírke tritisíc milimetrov.
Samozrejme ,štebotavé zvuky polovodičov počúvame z každej strany ,len si pritom treba dávať pozor na tých pätnásť kanálov po ceste, tak že po tme radšej nikam nechodím .
Samozrejme ,štebotavé zvuky polovodičov počúvame z každej strany ,len si pritom treba dávať pozor na tých pätnásť kanálov po ceste, tak že po tme radšej nikam nechodím .
no, musi byt novy z obchodu ako som pisal a urcite lacnejsi, kedze rozpocet na vsetko mam 600€...repro asi budu z UK za cca 220€
Dell E5470
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
tak asi medzicasom vysli, alebo sa objavili novsie Wharfedale repro, konkretne Diamond 122, asi beriem tie z PL, vyjdu 295€ cca, su lepsie, kedze maju bassreflex dole a nezavisi to potom od vzdialenosti od steny, co je vyhoda pri mojom umiestneni...
AVR stale neviem, radu som nikde nezohnal, netusim ake su medzi nimi rozdiely, vsade sa hovori vacsinou o tych drahsich, asi sa viac oplati ich kupa, no ja si to z rozpoctu dovolit nemozem. Preto na neho ostane cca 250€, kedze potrebujem este k tomu asi 55 metrov kablov. Policky na repro si nejake uz vyrobim. Este otazka pri tom, je lepsie, ak by boli repro naklonene dole, ked budu vo vyske cca 2,2 metra? Myslim kvoli smerovosti pri filme napr, alebo sa to v tom priestore strati?
Neverim, ze na to, kolko tu je ludi, co sa zaujima o audio, mi nema kto poradit. Sice kupim aj bez toho, ale chcem co najlepsie v ramci moznosti.
Vdaka.
AVR stale neviem, radu som nikde nezohnal, netusim ake su medzi nimi rozdiely, vsade sa hovori vacsinou o tych drahsich, asi sa viac oplati ich kupa, no ja si to z rozpoctu dovolit nemozem. Preto na neho ostane cca 250€, kedze potrebujem este k tomu asi 55 metrov kablov. Policky na repro si nejake uz vyrobim. Este otazka pri tom, je lepsie, ak by boli repro naklonene dole, ked budu vo vyske cca 2,2 metra? Myslim kvoli smerovosti pri filme napr, alebo sa to v tom priestore strati?
Neverim, ze na to, kolko tu je ludi, co sa zaujima o audio, mi nema kto poradit. Sice kupim aj bez toho, ale chcem co najlepsie v ramci moznosti.
Vdaka.
Dell E5470
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
Xiaomi Redmi Note 4
Edifier S330D
- kuk0^
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 28. Sep, 2009, 11:18
co tak zobrat cely 5.0 set s AVR http://www.elektrodomo.sk/index?store=o ... h1gj46qkh4 na tej stranke su aj ine 5.0 sety od 400e...