Klavesnica do 60€

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
k1ll3c
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 27. Máj, 2011, 23:45

Re: Klavesnica do 60€

Príspevok od používateľa k1ll3c »

Takže vtierknem sa aj ja do tejto temy, nakoľko aj ja zháňam klávesnicu do 60€.

Posledných 5-6 rokov používam notebookovú klávesnicu takže som zvyknutý na to, že jednotlivé klávesy sú v jednej výške a nemusím nejak veľmi dvíhať prsty. Tlačítka medzi sebou nemajú medzery, takze viac-menej do kláves nenarazím z boku a myslím, že to tiež do určitej miery znižuje hlučnosť. píšem na takomto: http://www.laptopcpufan.com/images/HP_6 ... yboard.jpg

Požiadavky
Takže klávesnica by mala byť tichá - vyskladal som tiché PC ... čo mi bude asi na dve veci ak budem mať mechanickú klávesnicu, ktorá bude robiť lomoz na celý barák. A pokiaľ možno mala by mať znížené klávesy.
Design be mal byť jednoduchy - teda nech nevyzera jak ovladaci panel zo star treku. Bude sa na nej veľa písať ale aj hrať... z toho dôvodu neviem či budú ergonomické klávesnice tou správnou voľbou. Makrá zrejme nevyužijem.

youtube recenzie sú o ničom. Tí blbci čo to tam recenzujú kričia, že klávesnica je tichá a po tom do nej začnu prstami plieskať z výšky ako keby používali štýl písania "kroužíci orel"...

Podľa iných tém tu v nákupnej poradni som začal uvažovať o
microsoft sidewinder x4 http://www.alza.sk/microsoft-sidewinder-x4-d157827.htm ... podľa mnohých je tichá, podľa ďalších hlučná ... vo videách na youtube bola vždy hlučná
logitech k350 http://www.alza.sk/logitech-wireless-ke ... 172009.htm ...jediny dôvod prečo o nej uvažujem je, že má na sebe power button... ak sa s tým nedá zapnúť PC, a je to iba na vypnutie / uspatie tak môže ísť rovno preč
Enermax KB007U-B http://tntrade.sk/enermax-kb007u-b-us-l ... 79749.html najviac sa približuje tomu čo používam teraz a teda by som si asi ani nemusel nejak zvykať :-) ale otázka je kvalita spracovania a hlavne v popise je spomínaný nejaký integrovaný audio chip... nakoľko používam externý DAC/Headamp tak by sa to snáď nebylo ... asi postačí vybrať si primárny ovladač zvuku ... a keď budem chcieť použiť repro ... tak asi zas (to je to čo ma na tom desi)

už som prečítal toho dosť ale neviem si vybrať.

Nejaké vaše návrhy ... postrehy ?
Používateľov profilový obrázok
commodore64
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 15. Sep, 2009, 19:05

Príspevok od používateľa commodore64 »

Takze som spokojnym vlastnikom X4 uz asi rok, rok+pol a mozem povedat, ze sa jedna o vyborny kusok v pomere k cene. Mal som predtym Roccat Valo, co bol krok velmi zlym smerom. Podsvietenie X4 ovela lepsie - je vyborne viditelna v noci. Ja osobne som grafik, ktory sa obcas zahra MW2. Komfort pri praci sprostredkuvaju makroklavesy, ktorymi si spustam programy. Hranie tiez bez problemov.

Plusy:
  • ● vyborne podsvietenie
    ● az na par nedostatkov vyborna ergonomia
    ● multimedialne klavesy, vyuzivam najma sound on/of volume up/down
    ● makroklavesy - osobne ich vyuzivam ako skratene volby k programom, ktore casto pouzivam
    ● makroklavesy su zapracovane tak, ze si ich nebudes mylit s klasickymi klavesmi
    ● klaves kalkulacka (fuck yeah :D )
    ● SK diakritika
Minusy:
  • ● maly enter
    ● klaves volba profilov si mylim s Esc
    ● chyba mi USB hub
Prve dva minusy sa daju prekonat zvykom. Napr. pri Valo sa na Esc nedalo zvyknut ani po roku. Akokolvek sa uz rozhodnes, s X4 neurobis chybu.
Spoiler: ukázať
PC: Case: Fractal Meshify 2 Gray TG Light Doska: ASUS TUF X570-PLUS GAMING (WiFi) Proc: AMD Ryzen 9 5900X RAM: Kingston FURY 64 GB DDR4 3200 MHz CL16 Beast Black GPU: GTX1070 PSU: Seasonic Focus 650W modular Cooling: ARCTIC Liquid Freezer II 280 LCD: Lenovo ThinkVision P32-U10 + Samsung S32D850 Disky: ADATA XPG SX8200 Pro SSD 1 TB + Toshiba 500GB nVME + WD Black 640GB + Seagate IronWolf Pro 4TB CMR Keyboard: Ligitech Craft Mys: Logitech MX Master 3 Zvuk: Sony XB-900 System: W11 x64 PDA: Samsung Galaxy S21 Most important: Adobe CC
k1ll3c
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 27. Máj, 2011, 23:45

Príspevok od používateľa k1ll3c »

Vďaka za odpoveď, práve som ju objednal :)
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

tak idem si 6g v2 objednat, stara ma uz zacina srat, aj ked asi keby som o mechanickych nevedel tak by som bol vysmiaty :D :D
neobjavilo sa medzitym daco lepsie? mx black podmienka
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert

tak zajtra ten zazrak dorazi, mam velke ocakavania :-)
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
klobasa
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 19. Feb, 2011, 03:20

Príspevok od používateľa klobasa »

Tiež som si ju včera objednal a práve ju testujem :)
Zatiaľ ma napadá len slovo TANK
sanjuro
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 29. Dec, 2009, 18:45

Príspevok od používateľa sanjuro »

nj je to uzasna klavesnica, niekedy si len tak tukam do nej bez ucelu :D
MB: MSI B450 Tomahawk Max CPU: AMD 5800x Cooler: Alphacool Eisbaer 360 RAM: 2x8GB G.Skill 3600Mhz CL16 TridentZ Neo SSD: Intel Optane 900p 280GB SSD: Samsung 860 EVO 1TB GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS PSU: Corsair RM1000x Audio: Topping DX3 Pro v2 Case: Lian Li PC-O11 Dynamic White Monitor: LG CX48 Mouse: Logitech G Pro Keyboard: Corsair K65 Speed Pad: Logitech G640 Headphones: AKG K712 Pro
klobasa
Nový používateľ
Nový používateľ

Nepotrebuje niekto napísať diplomovku? :D
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Tak je doma, dik ze ste ma zmotali, paradicka :good: :-D

Otazocka, pomozem si s PS/2 ? bo by som musel vrtat do skrine, mam tam vacsiu dosku nez podporuje :-)
a ked sme pri tom, tak pri myskach to je jedno, alebo aj tam je ps/2 lepsi?
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert

nikto nic? ja som uz stihol aj dieru vyvrtat :-D , bezim teda na ps/2
ako nieco som vygooglil ale nic podstatne, ked ale steelseries odporucaju ps/2, tak asi bude lepsie nie len v mnozstve stlacenych klaves naraz a vykone cpu
denoo9
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 12. Mar, 2012, 20:58

Príspevok od používateľa denoo9 »

andrejsvk - 6gv2 podporuje naraz všetky klávesi iba pri použití PS2, na myš sa to nevztahuje, je uplne jedno či použiješ na myš PS2 alebo USB.
PS: keby si chceš modnúť klávesnicu tak napíš PM :D Pošlem linky kde som si kúpil farebné klávesy.
klobasa
Nový používateľ
Nový používateľ

Trošku som sklamaný z 6gv2. Po týždni používania sú popisky všetkých kláves okrem wsad krásne biele tak ako boli, keď som klávesnicu prvý krát rozbalil. Spomínané wsad sú však zašednuté od žmolenia prstov v hrách. To som taký hardcore gamer, či to tak má byť?
sanjuro
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 29. Dec, 2009, 18:45

Príspevok od používateľa sanjuro »

ved ale si zober ze aj ked si ruky umyjes stale ich mas v podstate spinave a spina sa usadza na klavesoch, s tym steelseries asi uz nioc neurobi, u mna je to podobne, zatial som sa ale nepokusil to vydrhnut.
to denoo: kludne napis aj sem a hlavne aj to ako vybrat a naspat vlozit klavesy tak aby to zvladol aj clovek s oboma lavymi rukami :)
MB: MSI B450 Tomahawk Max CPU: AMD 5800x Cooler: Alphacool Eisbaer 360 RAM: 2x8GB G.Skill 3600Mhz CL16 TridentZ Neo SSD: Intel Optane 900p 280GB SSD: Samsung 860 EVO 1TB GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS PSU: Corsair RM1000x Audio: Topping DX3 Pro v2 Case: Lian Li PC-O11 Dynamic White Monitor: LG CX48 Mouse: Logitech G Pro Keyboard: Corsair K65 Speed Pad: Logitech G640 Headphones: AKG K712 Pro

Návrat na "Nákupná poradňa"