taka tema...pre mna celkm zaujimava
predajca preda vec
vyskytne sa chyba, opakovana x nasobna reklamacia nepomaha
napr konkretny priklad- blikanie engine check v automobile
vyjadrenie predajcu
- jazdite na stvorke vo vyssich otackach alebo tankujte 98cku -MOZNO to pomoze ...
- je to vyrobna vada motora, CP zle vyhodnocuje uzavretie ventilu
moj nazor laika
- mne vadi jazdit na stvorke a z dlhodobeho hladiska skvarit agregat na 3000ot, resp dialnica 4500ot
- mne vadi ze mi to tam blika kedze tomu neverim ze je to neskodne a NEMA VPLYV NA podmienky jazdy
co ked zadrem valec napr.... atd
kto rozhodne ci je tato vada, vada braniaca riadnemu pouzivaniu motora a na zaklade coho??
predajca mi na moju otazku odpovedat nevedel, takisto mi nevie dat odpoved co v pripade ked budem ziadat vymenu /motora-auta- kedze ja na 4rke jazdit nemienim, a liat drahu 98 ktora samozrejme nepomaha, nebudem
pouzil som konkretny priklad, sory ze tu nemam nieco v PC problematike
garancia vady
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
garancia vady
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- scpeter1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
Re: garancia vady
SOI rozhodne....
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10
- MaTToS
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 24. Aug, 2005, 20:00
Re: garancia vady
SOI nie, ale znalec a nasledny sud ano .
Kontrola spôsobu vybavenia reklamácie nespadá do kompetencie SOI.
Ak spotrebiteľ so spôsobom vybavenia, resp. výsledkom reklamácie nie je spokojný, s predávajúcim sa nijakým spôsobom nedohodne a vznikne medzi ním a predávajúcim spor, rozhodovať v ňom môže výlučne vecne a miestne príslušný súd v rámci občiansko – právneho konania.
Takze ak ti vybavili reklamaciu tym ze mas zmenit spôsob jazdenia tak mozes kontaktovat znalca, vyrobcu a nasledne pravnika a sud .A samozrejme si kupit este druhe auto aby si toto mohol na cas sudneho konania cca. 3 roky, odstavit do garaze .
V pohode su nase zakony no nie ?
Aby sa nepovedalo ze SOI je uplne nanic, tak SOI riesi jednu jedinu vec a tou je :
Vybavenie reklamácie nesmie trvať dlhšie ako 30 dní.
Výlučne túto procesnú – administratívnu stránku reklamácie môže riešiť SOI.
Predajca to môze obist velmi jednoducho nakolko aj zamietnuta reklamacia sa povazuje za vybavenu takze na 29ty den staci vypisat protokol a poslat ho pisomne na adresu zakaznika stym ze reklamacia je zamietnuta - tympadom je to zo zakona vybavene . Samozrejme v pripade reklamacie auta posle protokol pisomne, nebude postou posielat auto
Kontrola spôsobu vybavenia reklamácie nespadá do kompetencie SOI.
Ak spotrebiteľ so spôsobom vybavenia, resp. výsledkom reklamácie nie je spokojný, s predávajúcim sa nijakým spôsobom nedohodne a vznikne medzi ním a predávajúcim spor, rozhodovať v ňom môže výlučne vecne a miestne príslušný súd v rámci občiansko – právneho konania.
Takze ak ti vybavili reklamaciu tym ze mas zmenit spôsob jazdenia tak mozes kontaktovat znalca, vyrobcu a nasledne pravnika a sud .A samozrejme si kupit este druhe auto aby si toto mohol na cas sudneho konania cca. 3 roky, odstavit do garaze .
V pohode su nase zakony no nie ?
Aby sa nepovedalo ze SOI je uplne nanic, tak SOI riesi jednu jedinu vec a tou je :
Vybavenie reklamácie nesmie trvať dlhšie ako 30 dní.
Výlučne túto procesnú – administratívnu stránku reklamácie môže riešiť SOI.
Predajca to môze obist velmi jednoducho nakolko aj zamietnuta reklamacia sa povazuje za vybavenu takze na 29ty den staci vypisat protokol a poslat ho pisomne na adresu zakaznika stym ze reklamacia je zamietnuta - tympadom je to zo zakona vybavene . Samozrejme v pripade reklamacie auta posle protokol pisomne, nebude postou posielat auto
Diablo III BattleTAG : MaTT#2599